Troy  er gift med kriminalkommisær Alleyn, han er i USA til møder om en international bande hvis overhoved, Le Folichon, er til mord, kunstforfalskninger, narkotika og andet skidt. Troy er velkendt malerinde; i går åbnede hun sin kunstudstilling i Norminster. Aviserne  lovpriste hende, men hun blev genert og gik en tur til floden da hun […]

Troy  er gift med kriminalkommisær Alleyn, han er i USA til møder om en international bande hvis overhoved, Le Folichon, er til mord, kunstforfalskninger, narkotika og andet skidt. Troy er velkendt malerinde; i går åbnede hun sin kunstudstilling i Norminster. Aviserne  lovpriste hende, men hun blev genert og gik en tur til floden da hun så at båden Zodiac havde en afbestilling og de lovede 5 dage hvor “tiden holder op med at eksistere“, hun drømte om en “anonym drivetur ad de britiske vandveje“.

De andre  “vand-vandrefugle” er en blandet gruppe mennesker:

Miss Rickerby-Carrick, “et af den engelske dronnings fabeldyr“,  hun skriver dagbog som næsten druknede. Lazenby er australsk præst han redder dagbogen fra druknedøden. Pollack er racist, kan ikke lide afrikanere. Læge Natouche er født og uddannet i England, han er halvt etioper, han har en ‘drønende vidunderlig latter“. Troy ville meget gerne male ham. Amerikanske søskende, Hewsons, har utroligt meget fotoudstyr, og leder efter gamle ting, som hun kan lave til lampeskærme. Bard Caley ved hvem Troy er og lægger stærkt an på hende, fortroligt, muntert og afleder hende fra Miss Rickerby-Carrick’s tåbeligheder og forkølelse.

Da de skulle gennem slusen ved Ramsdyke var alle oppe på dækket, ogTroy udbrød: “det vrimler med Constables!” hun hentydede til malerier af Constable (politimand på engelsk), men pludselig følte Troy at nogen blev chokeret;  det virkede som om hun spillede med i en forkert  forestilling.

I avisen så Troy at Jokropulos, den passager hvis kahyt hun fik, var blevet dræbt i London.

I bogen holder Alleyn forelæsning om sagen for politiakademiet; hvori han fortæller at det ikke er rigtigt at koner til højtstående politiofficer “optræder som kvindelige James Bond’er“, især ikke når en morder er på tapetet.

Troy skriver gode, detajlerede breve til sin mand.  Hvornår har I sidst skrevet brev til familie eller venner? Idag er korte emails, eller telefon samtaler reglen. Det skulle jeg måske tage op igen.

I kirken sagde præsten: “Vær renlivet, vær årvågen, thi din fjende, Djævelen, vandrer omkring som en brølende løve og søger efter et offer at fortære”. Til den strøm af ord tænkte Troy: ” hvis djævelen virkelig var ude på rov i Tollardward’s gader. Det ville vel nok være spændende!” Det kom hun til at fortyde.

lån bogen på biblioteket