Dømt ude er tredje selvstændige bind i Off – Campus serien af Elle Kennedy og er for dig, der er vild med resten af serien og ikke har noget imod detaljerige sexscener. Bogen handler om tredje ishockeyspiller Dean Di Laurentis. Han er seriens største pigemagnet og kan få den pige, han vil. Efter college skal han videre på […]

Dømt ude er tredje selvstændige bind i Off – Campus serien af Elle Kennedy og er for dig, der er vild med resten af serien og ikke har noget imod detaljerige sexscener.

Bogen handler om tredje ishockeyspiller Dean Di Laurentis. Han er seriens største pigemagnet og kan få den pige, han vil. Efter college skal han videre på Harvard og studere jura. Allie Hayes er den anden hovedkarakter i bogen. Hun er Hannahs (fra bog et) bedste veninde og har lige slået op med sin kæreste gennem tre år. Allie studerer drama og vakler mellem at gå teater eller film/serie vejen. For at komme sig ovenpå bruddet med kæresten og for at undgå ham, overnatter Allie i ishockey-gutternes hus, hvor Dean tilfældigvis er den eneste, der er hjemme. Til trods for Allies protester, ender det med et one night stand, som hun ikke ønsker skal gentage sig. Men Dean kan ikke glemme hende.

Jeg er ikke ovenud begejstret for denne bog, og jeg mener stadig, at første bog i serien er den bedste. Det hele virker meget nemt på mig, og det afspejles i plottet. I denne bog er der endnu mere vulgært sprog og mange flere sexscener, end i de to andre. Størstedelen af plottet er ligefrem sex. Der er ikke meget dybde, og den dybde der er, kommer først langt inde i plottet. Kort sagt består plottet af sex, indre monologer, sex, ishockey, sex og fremtiden. Det er ærgerligt, at erotik fylder så stor en del af plottet, for romanen har fat på nogle emner og noget dybde, der er interessant at læse om. Herunder blandt andet død og sorg, og hvordan vi alle sørger forskelligt.

Deans udvikling er spændende at følge, og han viser sig at være en mere interessant karakter, end man først tror. Han starter ud med at være interesseret i piger og one night stands og virker som den “dumme” af de fire gutter. Men bag overfladen gemmer der sig en omsorgsfuld og klog fyr, der ikke føler for at læse jura og blive advokat. Allie, derimod, udviser ikke lige så stor en udvikling som Dean. Hun er en sjov karakter og fuld af liv, men heller ikke mere, synes jeg. Jeg kan ikke sætte fingeren på, hvad det er ved Allie, der gør, at jeg står af, men jeg var mere interesseret i at læse Deans afsnit end hendes. Jeg elskede scenerne med Dean og drenge-ishockeyholdet, foruden dem med lille søde Dakota, fordi de viste ham fra en anden side end den, de andre kender.

Bogen tager et vigtigt emne op, men det sker ikke før på de sidste 50 sider, og det føles som noget, der bare er kastet ind for at skabe lidt drama til sidst og for at skubbe Dean og Allie væk fra hinanden, sådan som det ofte sker i kærlighedshistorier. Det er ærgerligt. Dømt ude får 3 stjerner af mig. Den er bedre end toeren i serien, men ikke bedre end den første.

Lån bogen på biblioteket