Man er sværdsvinger og skal bekæmpe en drage, som vil tage folks guld. Man skal løse forskellige opgaver undervejs, og man vælger selv om handlingen skal foregå på den ene eller den anden måde, da man kan vælge forskellige løsninger. Man hopper derfor rundt på bogens sider og kan læse og opleve historien flere gange, […]
The post Dysterdragen af Søren Jønsson first appeared on Bogrummet.

Man er sværdsvinger og skal bekæmpe en drage, som vil tage folks guld. Man skal løse forskellige opgaver undervejs, og man vælger selv om handlingen skal foregå på den ene eller den anden måde, da man kan vælge forskellige løsninger. Man hopper derfor rundt på bogens sider og kan læse og opleve historien flere gange, da man ikke behøver vælge samme vej hver gang. Der er tilknyttet en app til bogen, som gør at man kan interaktivt agere med bogen og derfor kan lave opgaver, løse missioner med mere undervejs, og kan have glæde af dette flere gange. Det er ikke helt nemt, og derfor er det de større børn som klart vil få mest ud af dette. Men det er et genialt koncept som kan gøre børn mere interesserede i at læse, fordi der sker noget imens. Det er også ganske underholdende som voksen at kaste sig ud i. Jeg var i hvert fald godt underholdt.

Bogen er nummer tre i en serie, men man behøver på ingen måde have kendskab til de to foregående bøger. Dog vil man nok blive nysgerrig og finde dem også, hvis barnet hygger sig med denne, for der er ingen tvivl om at både denne og de tidligere er nogen man vender tilbage til gentagne gange. Der er til mange timers sjov.

Den første bog hed “Ildmesteren” og den anden hed “Ærkemestertårnet” og princippet er fuldstændig det samme, blot med forskellige historier og opgaver.

Det er en dejlig forfriskende måde at få introduceret læsning på til større børn, som måske har svært ved at koncentrere sig eller som ikke er så gode til at læse. Her får de leget det ind og vil derfor hurtigt blive fanget af historien på en anden måde. Det er virkelig smart og holder hele vejen igennem.

Man har brug for en smartphone, og hvis ikke barnet selv har en så kan man jo blot hente appen på sin egen og lade barnet låne den imens. Eller man kan lave nogen af opgaverne sammen med barnet, især hvis det er de yngre børn, da igen det ikke altid er lige nemt. Så det kan også samle familien, da man kan hygge dig med det i fællesskab.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på Bibliotek.dk

The post Dysterdragen af Søren Jønsson first appeared on Bogrummet.