Dette var mit første bekendtskab med Michael Enggaard – og det var en positiv oplevelse. Michael skriver sprogligt rigtig godt, flydende, humoristisk og interessant, så jeg nød de 435 sider. Når det er sagt, kunne bogen med fordel været skåret ned til lidt færre sider, for historien kommer vidt omkring, og det er ikke fordi […]
The post Efterhånden mulighed for sol af Michael Enggaard first appeared on Bogrummet.

Dette var mit første bekendtskab med Michael Enggaard – og det var en positiv oplevelse.

Michael skriver sprogligt rigtig godt, flydende, humoristisk og interessant, så jeg nød de 435 sider.

Når det er sagt, kunne bogen med fordel været skåret ned til lidt færre sider, for historien kommer vidt omkring, og det er ikke fordi den ikke er interessant, men til tider kører den lidt i ring, og der er mange sidehistorier at holde styr på.

Bogens hovedpersoner er Julie og Tom, der for 25 år siden var ansat på en århusiansk radiostation. Her oplevede de en spirende romance, der sluttede brat med ”hændelsen”, som ikke afsløres før allersidst i bogen.

Julie og Tom er kommet videre og her 25 år senere arbejder Julie på en motorvejsrestaurant ved Solrød, og Tom passer en billiardsalon på Vesterbro i København. De 25 år er stille og roligt forsvundet og livet har givet dem nogle knubs hver især.

Julie bor sammen med sin søster, der har en angstdiagnose, og Tom er fraskilt med en teenagesøn, der er faldet over nogle bånd fra Toms tid på radiostationen. Nogle bånd, der dels vækker noget godt, men også noget foruroligende i Tom.

En aften skriver Julie et brev til Tom – et brev, som hun ikke har tænkt sig at sende, et brev hun skriver for at finde ud af sig selv. Søsteren sender brevet til Tom og inden længe korresponderer Julie og Tom, om hvad livet har haft til dem hver især, og de aftaler af mødes til en koncert med et af de bands, som de spillede på radiostationen dengang for 25 år siden. Men livet spænder ben, og udfaldet af mødet bliver ikke som de havde håbet.

Det, der sker i ens ungdom definerer os op gennem livet og ofte står det mere klart for os end de hverdage, der kommer. Tør man se sin ungdom og alle drømmene i øjnene? Var de valg, man traf dengang, de rigtige? Farlige spørgsmål! Men hvor vi er i dag er defineret af, hvad vi var engang. Tør vi indrømme det? Og kan vi leve med det? Hvad er alternativet? Kan man spole tiden tilbage? Og hvis man kan, vil man så gøre forsøget?

Jeg nød især scenerne fra motorvejsrestauranten, hvor Julie og hendes kollegaer forsøger at gøre det lidt hyggeligt for det blandede klientel, der kommer der. Og scenerne om, hvad der sker på sådan en rasteplads var viden, jeg ikke nødvendigvis behøver have.

Også scenerne fra billiardsalonen var utroligt godt beskrevet, ligesom ungdomslivet på kollegiet i Århus og på radiostationen gav gode billeder på nethinden.

Jeg følte mig godt underholdt og synes godt om bogen. Et rigtig godt stykke samtidslitteratur!

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på Bibliotek.dk

The post Efterhånden mulighed for sol af Michael Enggaard first appeared on Bogrummet.