Hvordan opleves Corona-tiden? Vi spørger en lille håndfuld forlagsfolk. I dag Jacob Søndergaard fra Gutkind.

Hvordan har du oplevet Corona-tiden? 

”Coronavirusen og samfundets reaktion på den er en del af Gutkinds tidligste historie. Forlaget blev etableret ved årsskiftet 2020 og midt i marts indførtes som bekendt de første restriktioner.

Det har især haft betydning for vores planlagte rejseaktiviteter og messedeltagelser. Som nyt forlag havde vi en masse planer for, hvordan vi ville gøre vores entre i den internationale forlagsverden, og det har vi delvis måttet udsætte.

Desuden havde vi glædet os vældigt til at holde et brag af en åbningsreception. Det gør vi stadig, men altså først til næste år.

Vi skylder boghandlerne en stor tak for at tage så godt imod vores første udgivelser, der udkom i maj samtidig med, at de fysiske boglader genåbnede. Det har været opløftende i denne krisetid at opleve optimisme på trods.”

 

Hvad arbejder du med i øjeblikket? 

”I øjeblikket holder vi møder med forhandlerne og præsenterer Gutkinds udgivelser fra november til juni. Vi har et væsentligt større og ganske ambitiøst program for næste år, så vi sætter alle sejl til.

Desuden har vi vokseværk, så den 1. november overtager vi endnu en etage i ejendommen Læderstræde 9, hvor vi har til huse. Der er gang i den på alle fronter.”

Hvad ser du mest frem til, når Corona engang er ovre? 

”Jeg glæder mig utålmodigt til igen at kunne rejse ud og møde forlagets omfattende internationale netværk personligt.

Og så glæder jeg mig til fester og receptioner og til liv og glade dage med husets forfattere og samarbejdspartnere på forlaget.”

Det første afsnit i miniserien om Elefanten i rummet var med Allan Lillelund Andersen fra forlaget Silkefyret.