Tjugga er et univers for børn skabt af Emilie Meldgaard Jacobsen. Tjugga er langt mere end bøger, men et helt koncept – eller måske endda en mission – med det formål at skabe trygge …

Tjugga er et univers for børn skabt af Emilie Meldgaard Jacobsen. Tjugga er langt mere end bøger, men et helt koncept – eller måske endda en mission – med det formål at skabe trygge og glade børn, der tror på sig selv og føler sig elsket. Et mere meningsfuldt formål kan man næppe finde, og jeg synes, at hun lykkes virkelig godt med det.

Natbjørnen Tjugga og kærlighedsblomsterne
Natbjørnen Tjugga og kærlighedsblomsterne er en sød og kærlig historie om natbjørnen Tjugga, der hjælper dit barn med at falde trygt i søvn ved at tage barnet med ud i natskoven og plante en kærlighedsblomst. Undervejs stiller Tjugga en række spørgsmål til barnet, der kan hjælpe til at få barnet til at tale om sin dag eller sine følelser. Man kan stille alle eller bare nogle af spørgsmålene alt efter (barnets) humør. Bogen er desuden fuld af flotte og farverige illustrationer, også lavet af forfatteren selv, som man også kan tale om. Det hele er så fint komponeret.

Der følger desuden en læsevejledning med til de voksne med gode råd til, hvordan man kan læse bogen sammen med sine børn.

Tæl med Tjugga
Da vi havde fået bogen, skulle vi ud at køre. Jeg gav min treårige datter bogen med ind på bagsædet og så underholdt hun ellers hele køreturen. Bogen faldt i hendes smag med det samme, og hun både talte, fortalte, kiggede på farver og bladrede. En bedre anmeldelse kan man vel ikke få? Bogen lægger op til meget mere end bare at tælle.

Ud over bøgerne laver Emilie Jacobsen også en række børnemeditationer og Tjugga blev i november kåret som Årets Kulturpersonlighed af Børn i byen. Det bliver spændende at følge med i Tjuggas univers.

Emilie Meldgaard Jacobsen, Tjugga og kærlighedsblomsterne og Tæl med Tjugga, forlaget Aronsen, oktober 2019.