Når dén man troede, man kunne stole på, er den største løgner Jessica er en (udadtil) simpel pige i 20’erne, der har brug for hurtige penge. Så da hun opdager, at hun kan inkassere penge ved at deltage i en psykologisk undersøgelse, slår hun til i troen om, at det blot er et par spørgsmål, […]
The post En anonym pige af Greer Hendricks & Sarah Pekkanen first appeared on Bogrummet.

Når dén man troede, man kunne stole på, er den største løgner

Jessica er en (udadtil) simpel pige i 20’erne, der har brug for hurtige penge. Så da hun opdager, at hun kan inkassere penge ved at deltage i en psykologisk undersøgelse, slår hun til i troen om, at det blot er et par spørgsmål, der skal besvares. Eksperimentet tager dog langsomt overhånd, og det bliver hurtigt vanskeligt for Jessica at skelne mellem hendes egne grænser i virkeligheden og Dr. Shields manipulerende opgaver.

 

Jeg havde en følelse af at sidde i en forlystelses-rutchebane, da jeg læste denne bog. Jeg havde en stor forventning til bogen, da jeg havde læst bagside-teksten (alt hvad der hedder psykologisk thriller er guf for mig). Da jeg var gået i gang med bogen faldt min begejstring en smule, men steg dog hurtigt igen, da vi som læser begynder at følge Jessica ud på de forskellige opgaver som Dr. Shield sender hende ud på.

Bogen er opbygget således, at hvert kapitel skifter person, så læseren både præsenteres som værende Jessica og Dr. Shield. Det giver et godt indblik i de to vigtige karakterer i bogen. Der er en aktiv spænding i handlingen i og med, at vi som læser – i kapitlerne som Jessica – ikke ved, hvad Dr. Shield egentlig vil. Det fik mig helt klart til at bladre videre side for side og holdt mig fast i handlingen. Dog faldt min begejstring igen, da jeg var nået lidt over halvvejs i bogen. Det er som om, at handlingen bliver lidt for langtrukken, og spændingen falder derfor lidt. Dog ikke så meget, at jeg vil kategoriserer bogen som dårlig, tværtimod. Det er en god historie med mange gode elementer i psykologisk thriller genren. Plottet er sikkert, og det er en enkel handling – tror man i hvertfald i starten, men der stikker noget dybere under den simple handling.

Jeg elsker de små twist og cliffhangers, der er blevet kastet ind i historien – det øger spændingen og fastholder læseren. Sproget er flydende, og de korte sætninger samt direkte-talen gør, at det bliver intenst og hurtig læst. Slutningen forvirrer og overrasker, synes jeg, men sådan skal det vel også være i en god thriller..

Bogen gik direkte ind som nummer 1 på New York Times’ bestsellerliste, og det kan jeg sagtens forstå. Anbefalelsesværdig psykologisk thriller.

Lån bogen på Bibliotek.dk

The post En anonym pige af Greer Hendricks & Sarah Pekkanen first appeared on Bogrummet.