Den litterære verdensstjerne Haruki Murakami, kan i år opleves i Humlebæk, når Louisiana Literature i år finder sted i midten af august.

En af landets største litteraturfestivaler, Louisiana Literature, har booket den japanske stjerneforfatter Haruki Murakami til dette års festival, der finder sted d. 17-20. august.

– Det er en gammel drøm som går i opfyldelse, for vi har forsøgt at få Haruki Murakami til Louisiana siden festivalens begyndelse i 2010. Murakami har mange dedikerede læsere i Danmark, og hans romaner har noget uudgrundeligt over sig, som gør, at man er ekstra nysgerrig efter at opleve ham på en scene, siger festivalleder Christian Lund.

Den japanske forfatter Haruki Murakami fik sit internationale gennembrud i 1987 med Norwegian Wood og har sidenhen skrevet en lang række enestående romaner, der har tryllebundet læsere over hele verden, skriver festivalen i en pressemeddelelse.

I sit litterære univers blander han i et lettilgængeligt sprog på finurlig og ofte surrealistisk vis det mystiske og hverdagslige, melankoli og humor, vestlig og japansk kultur. Hans debutnovelle Slowboat til Kina udkommer på dansk til maj, og til august udkommer novellesamlingen Mystiske fortællinger fra Tokyo på forlaget Klim, begge i Mette Holms danske oversættelse. De japanske læsere kan glæde sig til hans første store roman i seks år, når Byen og dens usikre mure udkommer den 13. april i hjemlandet.

– Haruki Murakami er en sjælden gæst på festivalscenerne, derfor glæder vi os desto mere til at byde ham velkommen til august, hvor festivalgæsterne kan se frem til et sjældent indblik i hans litterære univers og tanker om litteraturen, fortæller Christian Lund.

Haruki Murakami er født i 1949 og regnes for en af de mest populære japanske forfattere nogensinde. Han har vundet et utal af internationale priser, senest Prix mondial Cinco Del Duca (2022), America Award in Literature (2018) og Hans Christian Andersen Litteraturpris (2016). Desuden er der lavet flere vellykkede filmatiseringer af Murakami-fortællinger, nemlig Norwegian Wood, Burning og Oscar-vinderen Drive My Car fra 2021. Murakami har solgt millioner af bøger verden over og oversat til mere end 50 sprog.

Foto: Office Murakami