I fyrre år har hun været en del af forlagsbranchen, og nu træder Gina Centrello af som præsident for forlagsgruppen Random House.

Igennem de sidste tyve år har Gina Centrello været præsident for forlagsgruppen Random House, og dagen efter udgivelsen af Prins Harrys storsælgende biografi, meldt hun sin afgang fra forlagsgiganten.

– Dette har ikke været en let beslutning. I løbet af de sidste par år har jeg brugt meget tid på at tænke på min fremtid, og hvornår det rigtige tidspunkt måske er for mig at gå over til en ny måde at lede på. Jeg er af den overbevisning, at den tid er inde nu. Denne beslutning er selvfølgelig bittersød, skriver Centrello i et brev til personalet og fortsætter:
– Jeg har virkelig elsket at lede Random House og udgive bøger, der betyder noget og inspirerer til forandring, bøger, der underholder og begejstrer, og bøger, der hjælper os til at blive bedre mennesker, slutter den afgående præsident for Random House, der i 2013 fusionerede med forlaget Penguin.

Madeline McIntosh, der er administrerende direktør for  Penguin Random House i USA, udtaler sig særdeles positivt om Centrellos karriere og indvirkning på branchen.

– Ginas karriere er defineret af hendes umættelige nysgerrighed, nærende tankegang, evne til at tiltrække og fastholde talenter, ivrige forhandlingsevner og en forpligtelse til at udvikle innovative programmer og løsninger til matche en markedsplads i hastig udvikling, skriver McIntosh og kommer ind på nogle af de menneskelige egenskaber Centrello har:
– Af alle hendes mange præstationer vil det varige kendetegn for Ginas embedsperiode være den indvirkning, hun har haft på os som mennesker. Jeg ved, at jeg kun er et af ​​mange mennesker, der står i gæld til hende for hendes mentorskab; jeg er taknemmelig for hvert minut af støtte, hun har givet mig, sine jævnaldrende, sine medarbejdere og vores forfattere.

Gina Centrello begyndte sin karriere som korrekturlæser i begyndelsen af ​​1980’erne. Hun kom derefter til Pocket Books som kopiredaktør og blev i 1994 udnævnt til chef for forlaget. I 1999 blev hun præsident og udgiver af Ballantine Books og har siden 2003 været præsident og forelægger hos Random House Group og slutter sin karriere af med at udgive Prins Harrys biografi, der har sat rekord som den mest hurtigsælgende nonfiktions bog i forlagets historie.

I fremtiden vil Centrello fortsætte som strategisk rådgiver for bestyrelsen i Penguin Random House

Foto: Sigrid Estrada