Det begynder med en lille tjeneste… Da Stephanies bedste veninde Emily beder hende tage sin søn Nicky med hjem fra skole, siger Stephanie straks ja. Stephanie er enke og følte sig ensom, indtil hun mødte den sofistikerede Emily, som arbejder for et kendt modehus på Manhattan. Men da Emily skal hente Nicky, dukker hun ikke … Continue reading En lille tjeneste af Darcey Bell

Det begynder med en lille tjeneste… Da Stephanies bedste veninde Emily beder hende tage sin søn Nicky med hjem fra skole, siger Stephanie straks ja. Stephanie er enke og følte sig ensom, indtil hun mødte den sofistikerede Emily, som arbejder for et kendt modehus på Manhattan.

Men da Emily skal hente Nicky, dukker hun ikke op. Hun tager ikke telefonen og svarer ikke på det hav ad sms’er, Stephanie sender. Stephanie ved, at noget er helt galt. Emily ville aldrig frivilligt efterlade Nicky og forsvinde.

I sorgens stund forsøger Stephanie at trøste Emilys mand, den flotte Sean, men da politiet giver dem besked om, at de har fundet liget af Emily, begynder et nyt mareridt. For snart går det op for Stephanie, at intet er så enkelt, som det ser ud – hverken venskab eller kærlighed… ja selv ikke en lille tjeneste.

Darcey Bells En lille tjeneste er en psykologisk thriller, hvor intet er som det ser ud til og der er flere skeletter i skabene hos hovedpersonerne, for ingen kender åbenbart hinanden så godt som de troede, og intet er tilsyneladende hvad det ser ud til.

Jeg synes plottet er fabelagtigt godt, men jeg synes desværre ikke at forfatteren helt formår at bære den igennem. Bogen har alt det der skal til for at blive rigtigt god – men alligevel er læsningen altså lidt tungere end den burde være, og jeg har derfor været meget i tvivl om anmeldelsen skulle lande på tre eller fire hårrejsende krimihjerter – men jeg lander dog på de fire.

jeg er vild med at plottet er nytænkt, og overraskende – jeg vil vide mere, og holder til tider vejret i spænding (bare ikke helt så tit eller helt så længe som jeg gerne ville), og jeg overraskes som læser undervejs, selv år jeg tror at nu har jeg luret den.

Historien har en fin krølle på halen og er bestemt værd at anbefale til alle som synes om bøger i denne her domestic noir genre, hvor man kommer til at sidde med en fornemmelse af at man aldrig helt ved hvad der gemmer sig under huden på folk, og om man egentlig kan stole på personerne under samme tag…

fire krimihjerter @annaluisasverden

Har du læst den? Hvad synes du?