En på alle måder dejligt anderledes samt både spændende og interessant krimi fra Japan med nogle sammenhængende mysterier, der kun opklares med helt særlige midler. Fra bogens bagside: Liget af en mand findes på klipperne ved kysten tæt på den fallerede turistby Hari-ga-Ura. Tilfældet vil, at professor Yukawa bor på samme pensionat, som den døde … Continue reading “En midsommerligning” af Keigo Higashino

En på alle måder dejligt anderledes samt både spændende og interessant krimi fra Japan med nogle sammenhængende mysterier, der kun opklares med helt særlige midler.

Fra bogens bagside:
Liget af en mand findes på klipperne ved kysten tæt på den fallerede turistby Hari-ga-Ura.

Tilfældet vil, at professor Yukawa bor på samme pensionat, som den døde boede på. Og tilfældet vil også, at drabsefterforsker Kusanagi involveres i dødsfaldet, for manden var måske allerede død, da han ramte klipperne.

Kusanagi og Yukawa indleder hver sin efterforskning af sagen, ser er så kompleks, at den måske er umulig at opklare. Men Yukawa er overbevist om, at der findes svar på alle spørgsmål.

 

Min anmeldelse:
Ligesom i Keigo Higashinos forrige krimi fra Japan “Den ophøjede morder”, som jeg har anmeldt HER, er det makkerparret Kusanagi og det kvindelige sidekick, Utsumi, der står for den politimæssige side af opklaringen, mens den noget excentriske og geniale fysikprofessor Yukawa har alle de på én gang deduktive og intuitive vinkler på sagens forskellige elementer. Dertil kommer denne gang det lokale politis indsats på deres hjemmebane, hvor bogen foregår.

I havet ud for den kriseramte turistby arbejder et firma på udvinding af værdifulde mineraler på havbunden. Det skaber lokal debat, og det indgår i historien, hvor intet – modsat beskrivelsen på bagsiden – er tilfældigt. Hovedhistorien er dog en gammelt mord, en tidligere morder som har udstået sin straf, den dengang arresterende politimand, et nyt og mystisk dødsfald, japansk familiesammenhold mm. På suveræn vis passer alle historiens brikker sammen på overraskende og dog logisk vis, men hvordan det går for sig, vil være en forbrydelse at afsløre. Men jeg lover en utraditionel og spændende historie med en lige så dejligt utraditionel afslutning.

Bogen er bind 3 i serien, hvor jeg stadig har bind 1 “Den hengivne Hr. X” til gode. Det, jeg skrev i min anmeldelse af seriens bind 2, gælder stadig: Sproget i bogen er godt, personerne er rigtigt interessante, og hele settingen er unik med sin fantastiske beskrivelse af det moderne Japan, der stadig bygger på gamle traditioner. Bogen er en intens, intelligent, fascinerende og spændende rejse ind i en gådefuld stemning.

Det bliver til 9 point på min egen blog spændingskrimiskydeskive og
5 hjerter her: Fem krimihjerter

Keigo Higashino
En midsommerligning
Modtryk, 2019
406 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

Per Drustrup Larsen  –  Drustrups Bogblog

___________________

 

Har du læst den? Hvad synes du?