[anmeldereksemplar] Bjarke Schjødt Larsen har skrevet letlæsningsserien, En verden af frygt. Der er indtil nu udkommet seks bøger i serien. 1. Zagors ur 2. Kapløb i dødens ørken 3. Bødlens kælder Samt de tre nyeste, som denne anmeldelse tager udgangspunkt i. 4. I rummet kan ingen høre dit skrig 5. Fanget i heksens kiste 6.… Read More En verden af frygt 4-6 af Bjarke Schjødt Larsen

[anmeldereksemplar]

Bjarke Schjødt Larsen har skrevet letlæsningsserien, En verden af frygt. Der er indtil nu udkommet seks bøger i serien.

1. Zagors ur
2. Kapløb i dødens ørken
3. Bødlens kælder

Samt de tre nyeste, som denne anmeldelse tager udgangspunkt i.

4. I rummet kan ingen høre dit skrig
5. Fanget i heksens kiste
6. Indlagt på dødens hospital

Alle bøger i serien er illustreret af Rasmus Jensen.

Billede af: En verden af frygt 4-6 af Bjarke Schjødt LarsenEn verden af frygt 4-6 af Bjarke Schjødt Larsen

En verden af frygt er en gyserserie for børn. Bøgerne har de to drenge, Teo og Max som hovedpersoner. Drengene har fået et ur, som sender dem ud i en række mareridt, som de kun kan komme væk fra, hvis de løser en gåde.

Fra bøgernes bagsidetekster:

I rummet kan ingen høre dit skrig: “Max og Teo er endt oppe i rummet. De er på et rumskib, men der er også en farlig alien. Sammen med to soldater må de besejre det sultne monster. Ellers kommer de aldrig væk fra rumskibet og denne fremtids-verden af frygt.”

Fanget i heksens kiste: “Urets magi har bragt Max og Teo til en mørk skov. En heks og hendes hær af udøde mænd jager dem. Og nu må de flygte over hals og hoved. Men Max er blevet fanget i heksens kiste. Kan Teo redde ham? Eller er de begge fanget i heksens verden af frygt?”

Indlagt på dødens hospital: “På det her hospital er den eneste kur døden. For ellers ender du som et monster skabt af Doktor Død. Det må Max og Teo sande, da urets røg atter letter. Men kan de løse urets gåde denne gang, eller ender de deres dage på Dødens Hospital?”

En verden af frygt er en velfortalt og ganske uhyggelig gyserserie til begynderlæserne. De tre bøger har alle et lixtal på 9 og et lettal på 18. På trods af det forholdsvis lave lixtal, så mener jeg stadig at man skal have rimeligt godt fat i læsningen, før man kaster sig over bøgerne.

Billede af: Opslag i Fanget i heksens kiste af Bjarke Schjødt LarsenOpslag i Fanget i heksens kiste af Bjarke Schjødt Larsen

De ganske uhyggelige og for nogle måske skræmmende illustrationer understøtter handlingen fint, men der er ikke mange illustrationer, som man kan støtte sig op af, når man skal læse bøgerne. Teksten i bøgerne er læsevenligt opsat – og den virker meget overskuelig – også på de sider, som ikke har illustrationer. Alle sætninger er forholdvis enkle og korte.

Billede af: Opslag i Indlagt på dødens hospital af Bjarke Schjødt LarsenOpslag i Indlagt på dødens hospital af Bjarke Schjødt Larsen

Uanset sværhedsgraden, så sætter jeg virkelig pris på, når historierne er inddelt i kapitler. Bøgerne i denne serie er alle delt op i korte kapitler på 1-4 sider. Det synes jeg er meget passende i forhold til sværhedsgraden og målgruppen. Forrest i bøgerne er også en fin indholdsfortegnelse, så man kan se, hvad bogen indeholder. Kapitler er med til at bryde teksten op i overkommelige bidder – og samtidig give læserne mulighed for naturlige pauser.

Billede af: Opslag i I rummet kan ingen høre dit skrig af Bjarke Schjødt LarsenOpslag i I rummet kan ingen høre dit skrig af Bjarke Schjødt Larsen

Serien om Teo og Max er en gyserserie, både teksten og billederne er uhyggelige – og måske, bøgerne ikke er for alle. Jeg synes dog, at coverbillederne og titlerne tydeligt viser i hvilken genre bøgerne er.

Selvom serien består af flere bøger, så indeholder de alle selvstændige historier, og jeg mener ikke, at man nødvendigvis behøver at læse dem i rækkefølge. Bøgerne slutter dog med en opfordring til at læse den næste bog i serien – men mon ikke det kommer helt af sig selv. Bøgerne er uhyggelige, men de er også spændende – og selvom En verden af frygt er børnebøger, så var jeg næsten helt forpustet, da jeg var færdig.

Billeede af: 4 af 6 stjerner /Tine4 af 6 stjerner /Tine

Tak til Forlaget Elysion for anmeldereksemplarerne.

I rummet kan ingen høre dit skrig – 4
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772143781
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 39

Fanget i heksens kiste – 5
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772143798
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 40

Indlagt på dødens hospital – 6
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772143804
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 40
___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.