Et brud mellem to mennesker kan være rigtig hårdt. Især når der er svigt og utroskab imellem dem. Et brud kan være svært at komme videre fra, især hvis man ikke er den part der selv vælger at bruddet skal ske. Og selv om der sker svigt undervejs og der er løgne, så er der […]

Et brud mellem to mennesker kan være rigtig hårdt. Især når der er svigt og utroskab imellem dem. Et brud kan være svært at komme videre fra, især hvis man ikke er den part der selv vælger at bruddet skal ske. Og selv om der sker svigt undervejs og der er løgne, så er der stadig store følelser på spil. Og denne digtsamling giver et meget godt indblik i hvordan man blandt andet kan reagere. Hvordan en anden person kan være delvist skyld i at man næsten går helt i spåner.

Digtene er en historie fortalt ud i en køre, med nogen tidsintervaller, da man for eksempel til sidst får en kort opfølgning efter nogen år. Her er sårede følelser, et indblik i forfatterens eget liv, udtalelser fra patientjournal og bare godt og gammeldags knust hjerte. Det er en hård men også interessant måde at få serveret en virkelighed på, en virkelighed som mange vil kunne nikke genkendende til – i hvert fald i forhold til hvis man har oplevet utroskab og brud. Det er flot sammensat og selv om man sagtens kan forstå de fleste af de følelser der kommer på bordet, så øjner man alligevel også at det kan lade sig gøre at komme videre bagefter. Hvor svært det end måtte være.

Det er en lidt speciel digtsamling, som jeg vil mene det er ret nemt at gå til. Og selv hvis man ikke er vant til at læse digte, kan man sagtens følge med eller starte her. For det er ikke som sådan digtene der er det bærende element, men mere det de handler om. Hvorfor man også kan læse denne bog som en form for “forklaring” over hvordan man føler eller kan føle sig mens et brud opstår og står på.

Kan klart anbefale bogen og jeg er overrasket over at selv om den handler om brud i et parforhold, så efterlader den mig som læser med en følelse af at alt nok skal gå alligevel, i sidste ende. Det kan jeg personligt godt lide.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på Bibliotek.dk