Afdeling Q - Jussi Adler-Olsen

Det er en aldels populær og travl herre, der har sagt ja til at besøge Sønderborg:

Jussi Adler-Olsen, manden bag de populære Afdeling Q-bøger, gæster denne torsdag bogcafeen til en snak om Afdeling Q og hans forfatterskab.

Jussi er én af Danmarks mest læste forfattere, og det var netop med bøgerne om Afdeling Q og Carl Mørck, at han fik sit helt store gennembrud.

Herhjemme har hans bøger solgt i mere end 3,5 millioner eksemplarer, hvoraf netop Afdeling Q-bøgerne udgør størstedelen af de solgte bøger, og på verdensplan er det mere end 14 millioner eksemplarer.

Men allerede før bøgerne om Afdeling Q blev udgivet, opnåede Jussi bestsellerstatus både i Danmark og i udlandet med sin debutroman, thrilleren "Alfabethuset" fra 1997, efterfulgt af "Og hun takkede guderne" samt "Washington Dekretet" fra henholdsvis 2003 og 2006.

I 2007 udkom den første bog i Afdeling Q-serien, "Kvinden i buret", som i 2012 blev filmatiseret og blev den mest sete film i Danmark i 2013. Også de efterfølgende bind, "Fasandræberne" (2008), "Flaskepost fra P" (2009) og "Journal 64" (2010), er blevet filmatiseret. I alt er der indtil videre udgivet 7 bind i serien, men vi kan godt allerede nu afsløre, at 8. bind er lige på trapperne.

Jussi Adler er blevet tildelt mange nomineringer og priser for sit forfatterskab, bl.a. Læsernes Bogpris, Boghandlernes Gykdne Laurbær, Danskernes Yndlingsforfatter, Glasnøglen og Harald Mogensen-prisen, Marthaprisen samt Krimimessen i Horsens Publikumspris og mange flere. Også internationalt har han høstet både nomineringer og priser.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere