Christianshavns Bogfestival

Med tre pop-up-scener, højaktuelle forfattere og et stærkt musikprogram inviterer Christianshavns Bibliotek til en fejring af litteraturen, denne gang med temaet MURE. Festivalen finder sted den 25. og 27. april i HAL C, i Rosinhuset på Christiania, i Pejsestuen på Sofiegårdens Kollegium og på Det Kongelige Danske Kunstakademis bibliotek. Oplev bl.a. Katinka, Helle Helle, Morten Pape, Mathilde Walter Clark, Kim Fupz Aakeson, Karen Fastrup og Hanne Richardt Beck - og en række andre forfattere og musikere!

Sammen med aktuelle forfattere og kunstnere bliver murene vi bygger, både de fysiske og dem i overført betydning, anskuet aktuelt og historisk samt nationalt og globalt.
For hvorfor har nogle mennesker brug for at bygge mure? Bygges murene for, at man kan lukke sig inde bag dem eller for at holde andre ude? Hvilken betydning har mure for dem, der bor med dem? Og hvad får folk til at bryde murene ned?

Med udgangspunkt i litteraturen inviterer Christianshavns Bibliotek til et kig bag murene, og giver dig mulighed for at stille spørgsmål, og blive klogere på dig selv og omverden. Vi skaber rammen, så der kan nedbrydes mure, aflives fordomme og åbnes nye døre.

Der er fri entré til Christianshavns Bogfestival

Hvornår: Lørdag 27. april kl. 12 - 20
Hvor: Hal C på Arsenalvej 6

BOGHANDEL / SKIFTER
Mød landets mest interessante skønlitterære, lyriske og litterært eksperimenterende forlag når Hal C omdannes til en stor boghandel.

Bøgerne er billigere end normalt. Og selvfølgelig er det redaktørerne og folkene bag forlagene, der står bag disken. BOGHANDEL/ SKIFTER handler om at hive litteraturen ned fra piedestalen og tilbage til den virkelighed, den kommer fra, hvor eksperimenterende den end måtte være. BOGHANDEL/SKIFTER drømmer ikke om at revolutionere den litterære verden, men om en verden, hvor folk som en selvfølgelighed diskuterer litteratur og forundres over den, på samme måde som det er tilfældet med film, tv-serier og musik.

Om Christianshavns Bogfestival
Christianshavns Bogfestival giver litteraturen en ekstra dimension ved at lade de fysiske rammer relatere og reflektere de skrevne fortællinger. Den første Bogfestival løb af stabelen i 2004 på Christianshavns Torv i forbindelse med Verdens Bogdag. Festivalen har siden da, fået ben at gå på og har bevæget sig rundt i bydelen på jagt efter nye perspektiver og måder at formidle litteratur på.

Festivalen arrangeres af Christianshavns Bibliotek, der i sammenspil med lokale aktører og institutioner tematiserer programmet for bogfestivalen. Således har temaerne været krigslitteratur på Søofficersskolen på Nyholm, historisk litteratur ved Stadsgraven på Christianshavns Voldanlæg, krop og bevægelse i multihallen Hal C, en yderst appetitvækkende og sanselig udgave i Copenhagen Street Foods fristende omgivelser og litteratur på havnen, hvor festivalen sejlede publikum ud på litteratur-både i Københavns kanaler.

Christianshavns Bogfestival er støttet af Statens Kunstfond


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere