En søndag med forfatter og skuespiller Flemming Jensen

Denne søndag, i samtale med Leif Maibom vil Flemming Jensen fortælle om bl.a. hans forfatterskab, om folk der har tabt deres hjerte og om glæden ved at være blevet nattetisser.

Flemming Jensen kender vi alle som grødnissen Lunte i familiejulekalenderen Nissebanden, men Flemming har lavet meget mere end det. Han er uddannet skolelærer og arbejdede igennem en årrække i 1970´erne i Grønland som lærer. I 1979 fik han sit gennembrud som skuespiller i Rottefælden i Svendborg, og sidenhen har han optrådt rundt om i flere af landets revyer. Han medvirkede i 4 sæsoner i Sønderborg Sommer Revy fra 2012-2015.

I slutningen af 1980´erne kunne man opleve Flemming i tv-udsendelserne Jensen Tonajt, et ret så utraditionelt talkshow hvor han fuppede de kendte medvirkende, mens de optrådte, og bagefter lod dem svede i den varme stol, som var udstyret med en kogeplade.  Han skrev tekster til bl.a. Dansk Naturgas, et populært satireprogram på DR i 1980´erne, samt til flere revyer, foruden han også har skrevet flere teaterforestillinger og bøger.

Han har medvirket i en række danske tv-serier bl.a. Mor er major, Taxa og Rejseholdet, og ud over julekalenderne har Flemming også haft en rolle i børnefilmen om Snøvsen. Vi kan godt afsløre her, at Flemming faktisk allerede fik sin debut som filmskuespiller som kun 10-årig i Far til fire og ulveungerne. Det var tilbage i 1958.

Igennem en årrække dannede Flemming parløb med Jesper Klein på scenen, og i de senere år har han arbejdet tæt sammen med bl.a. Leif Maibom fra Sønderborg Sommer Revy. I disse år er han aktuel med standup-revy i lystigt samspil med Omar Marzouk. Sebastian Dorset og Michael Schøt - senest i år under titlen Pladderhumorister på Café Liva i København.

Flemming har markeret sig som aktiv samfundsdebattør og med sine holdningsprægede forestillinger som Spindocter, Let´s Kick Ass, Dronningen af Malmø og Spindelvæv, som har været store publikumssucceser.

Han har en lang række bøger bag sig, hvoraf flere er romaner og novellesamlinger. Et lille udvalg af hans bøger:

”Vejledning i sælfangst – og andre beretninger fra det grønlandske udsted”; hvori Flemming med lun humor beretter om sine mange og skøre oplevelser i Nunarqarfik, hvor han var lærer i årene 1973-75. 12 humoristiske historier om at være en dansk folkeskolelærer i en lille bygd, hvor man hverken kender sproget eller kulturen.

”Den sure humorist” er en morsom og provokerende debatbog om danskernes noder og unoder og humorens væsen.

Romanen ”Imaqa”: Igen med udgangspunkt i en dansk skolelærer der kaster sig ud i det ukendte og møder kærligheden. Kærligheden til Grønland, til menneskene dér, til livet og til kvinden der viser sig at være kvinden i hans liv. En roman om at gøre den umulige kærlighed mulig.

”En lille bog om glæden ved at blive nattetisser”; nattetisseri er ikke kun til besvær – det er også en lejlighed til at tænke store tanker. Denne bog omhandler ikke det ude på badeværelset men om de refleksioner, seancen giver mulighed for. En bog fuld af underfundig lune og livsvisdom for mænd (og gerne også kvinder).

”Mogens og Mahmoud”; en historie om et utilsigtet venskab. Mahmoud er IT-nørd, Mogens er revisor med slips i neutral farve. Hertil kommer en lidt firkantet fiskeeksportør fra Hirtshals og hans medbragte kone samt en ung kvindelig fysioterapeut, en kolumnist og ikke mindst imamen fra Brønshøj. Med dette brogede persongalleri samlet i den lille lejlighed på 7.sal er der lagt på til en politisk komedie, som også viser sig at være en varm kærlighedshistorie. 

”I ly af latter”; en varm, vittig og vis erindringsbog af og om Flemming Jensen.

”Vorherre er en rutebil”; en aktuel roman der målrettet bruger humoren til at skrælle lagene af den moderne, hektiske verden.

Humor er helt centralt i Flemmings virke – ofte med en alvor bag – for som Flemming en gang har udtalt i et interview: ”Humor bringer mennesker sammen. Humor er det modsatte af hån og bærer tilgivelsen i sig. Tager man alvoren ud af humoren og humoren ud af alvoren, risikerer man at tage intelligensen ud af begge."

Foredraget begynder kl. 15.

Fra kl. 14 kan nydes en let anretning.

Foredrag m/spisning kr. 229,00

Foredrag u/spisning kr. 150,00


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere