Forfatterbesøg: Karen Schultz fortæller om "Uren"

Med udgangspunkt i erindringsromanen "Uren" fortæller Karen Schultz om at klare sig og tage sin bagage med, trods den svære opvækst i en familie der bærer på skam, tvivl og mørke. Om en psykisk syg mors misbrug af fortrolighed. Om fattigdom versus skoleevner. Om forældres ufred og fraværet af en biologisk far.

Billetten er gratis og skal bestilles.

"Uren" er en historie om at tåle, at turde og at træde frem hos forældre der på hver deres måde er uformående. Karen fødes i 1959 uden for ægteskab af en mor der stammer fra en gammelrig, men falleret proprietærfamilie. I privatskolen er Karen mønstereleven der husker salmevers udenad og holder foredrag om 2-tals-systemet. Hun kan blive familiens første student, men er bange for gymnasiet der venter. Hjemme er Karen skiftevis øjesten og horeunge. Hun henter bøger på biblioteket og studerer FN’s menneskerettighedserklæring når hun ikke går med aviser eller klipper billetter i Kosmorama. Frem vokser en frimodig kvinde der kører på motorcykel med sin rockerkæreste og bærer englevinger når juleevangeliet skal læses højt i kirken.

Karen Schultz, f. 1959, er eksistenspsykolog, specialist i erhvervspsykologi, oberstløjtnant af reserven, tidligere matematikstuderende, linjeofficer, praktiserende psykolog, censorformand i psykologi på universiteterne og ejendomshandler. Nu fuldtidsforfatter. 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere