Murakami i Hvalsø

Lejre Bibliotek & Arkiv og Hvalsø Bio inviterer til særarrangement med dokumentaren ”Dreaming Murakami”

Lejre Bibliotek & Arkiv og Hvalsø Bio inviterer til særarrangement i det midtsjællandske om oversætter Mette Holms arbejde med at gøre Murakamis specielle, forførende univers tilgængeligt trods store forskelle i sprog og kultur. Bibliotekar Marianne Vergmann fortæller om forfatterskabet og introducerer filmen. Efter pausen vises optagelse af samtale mellem Mette Holm, instruktør Nitesh Anjaan og Kim Skotte, Politiken. Der bydes på et glas vin i.f.b.m. arrangementet.

Det er mere end 20 år siden, at Mette Holm første gang læste en roman af Haruki Murakami. Den japanske forfatter havde endnu ikke opnået litterær stjernestatus, og dengang havde Holm ingen idé om, hvordan hans bøger senere ville komme til at forme hendes eget liv og verdenssyn. Siden da har Mette Holm brugt tusindvis af timer på at oversætte Murakamis fortællinger til hans danske læsere. Fortællinger, der fortsat tryllebinder og udfordrer millioner af dedikerede læsere verden over.

Der er regionaltog direkte til døren og mulighed for at bestille en biografmenu i.f.b.m. arrangementet. Læs mere på linket.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere