Kan du lide at beholde hver bog, du har læst, fordi du ser dem som en slags trofæer, er det træls at måtte sende nogle af dem på genbrug eller hjem til forældrene, fordi du ikke har plads?

På grund af dette og andre ting overvejer du måske at flytte ind i noget mere rummeligt. Er du vellønnet, kunne du overveje at købe fast ejendom i form af et hus. Men måske har du ikke nok på kontoen til dette?

Hvad er pantebrevslån?

Så gælder det om at finde en finansieringsløsning, fx et pantebrevslån. Sådan ét er en overvejelse værd, når banken siger nej til et lån uden sikkerhed. Ved et pantebrevslån stiller du sikkerhed i den bolig, du køber. Det vil sige, at hvis du ikke formår at betale af på lånet, så kan långiveren i yderste konsekvens sælge huset og få nogle af deres penge tilbage. Det gør dem villige til at låne store beløb.

Hvad med renten?

Som ved andre typer lån har du som låntager nogle ting at skulle have sagt i forhold til, om lånet fx skal have variabel eller fast rente. Ved et lån med fast rente er du ikke i tvivl om, hvad du skal betale måned for måned, år for år, da renten forbliver den samme. Ved variabel rente kan du måske være så heldig at skulle betale mindre visse måneder, men du kan også risikere at stå med en større rente.

Flere alternative boligfinansieringsformer

Nu er pantebrevslån bare én af flere former for boligfinansiering, du kan overveje, når det ikke er muligt at få lån i banken til boligkøb. Se dine muligheder for alternativ boligfinansiering inde på et uafhængigt finansieringsselskabs webside. Sæt dig ind i de forskellige låntyper – læs om dem online.

Vil du have noget at sammenligne lån på, kan du fx skele til ÅOP.