Det har næsten lige været studiestart, og det betyder, at der skal investeres rigtige mange penge i dyre skolebøger, hvis ikke man tilfældigvis har arvet dem af sin familie. Hvor bøgerne i folkeskolen og på de gymnasiale uddannelser ikke kostede noget, så er det en anden sag, når man læser på universitetet.

Her skal man nemlig selv betale for alle bøgerne, og de er ofte rigtig dyre. Det er ikke unormalt, at man let kan komme af med mange tusinde kr. for bøger på et enkelt semester.

Vi kommer derfor med nogle råd til, hvordan du kan få lidt ekstra plads i budgettet, så du kan få råd til de dyre studiebøger. Et godt sted at få et hurtigt kviklån er hos Moneybanker.

Har du gamle bøger der kan sælges?

Hvis du allerede har afsluttet et semester, hvor du har brugt penge på dyrebare bøger, så kan du let tjene en god skilling ved at sælge disse bøger igen. Du kommer formentlig ikke til at få brug for dem, og de er for dyre bare at have liggende.

Du bør derfor sælge dem til nogle, der selv skal til at starte på det semester, og så kan i begge to få noget ud af det. Du sætter prisen lidt ned, så køberen har grund til at købe bogen af dig, og så er det en win-win. Pengene fra de gamle bøger, kan du så bruge som tilskud til de nye bøger. 

Kan du spare penge på dine forsikringer?

Mange danskere bruger unødvendige penge på deres forsikringer. Det kan enten være fordi, at de glemmer at ændre forsikringen, når de krydser en vis grænse, eller også er de bare for dovne til at sammenligne tilbud.

Det er især unge under 25, der skal betale mange penge for deres bilforsikring, men den pris falder typisk, når føreren af bilen er fyldt 25 år. Du bør derfor undersøge, og du har den rette pris for din forsikring hos dit nuværende selskab.

Samtidig bør du undersøge, om der er et andet selskab, der kan tilbyde dig en billigere forsikring, hvor du har den samme dækning. Selvom det måske er få penge pr. måned, så er det meget i sidste ende.

Find et online fritidsjob

Der er efterhånden mange jobs tilgængelige på nettet, hvor du kan få en ganske fin timeløn, mens du sidder derhjemme og arbejder. Du kan endda tage arbejdet med på universitetet, hvor du kan arbejde under forelæsninger, hvis du føler, at du allerede er rigtig godt med.

Sådanne jobs kan være oversættelser af tekster, det kan være indtastning af data og meget mere. Mulighederne er rigtig mange, og du kan altid stoppe, når du har fået penge til dine studiebøger.

Står du akut og skal bruge penge til nye studiebøger, så kan du naturligvis også bevæge dig ud i et hurtigt kviklån, hvor pengene er på din konto ganske kort tid efter. 

Beregn lån via https://laaneberegneren.dk/

Foto: iStock/Getty Images.