For nogen tid siden sendte forlaget Ekbátana Lars Emil Foders prosadebut “Fabelagtigheder” til mig. Bogen havde forputtet sig på reolen, og jeg må blankt erkende, at jeg havde glemt alt om den. Forleden fandt jeg den igen, og nu må jeg blankt erkende at jeg nok aldrig glemmer alt om den igen. Den lille bog […]
The post Fabelagtigheder af Lars Emil Foder first appeared on Bogrummet.

For nogen tid siden sendte forlaget Ekbátana Lars Emil Foders prosadebut “Fabelagtigheder” til mig. Bogen havde forputtet sig på reolen, og jeg må blankt erkende, at jeg havde glemt alt om den. Forleden fandt jeg den igen, og nu må jeg blankt erkende at jeg nok aldrig glemmer alt om den igen.

Den lille bog består af 44 tekster. Digte, fabler, drømme, vittigheder – det der er blevet til “Fabelagtigheder” i forfatterens univers. Ifølge Den Danske Ordbog betyder fabelagtig: helt fantastisk; næsten usandsynlig – og det er ganske rammende for de små tekster.

Teksterne er alt muligt. Nogle er dybsindige, nogle er fjollede, andre er sjove og enkelte er surrealistiske. Det betyder også at man får alt muligt ud af dem. Nogle fik mig til at tænke videre, andre fik mig til at grine, og enkelte fik mig til at hæve øjenbrynene i sådan en forvirret øh?-bevægelse. Læs bogen, og slå op på teksten om et ekko der kommer ind på en bar, så ved du hvad jeg mener.

Bogens undseelige format gør, at den kan være alle steder. Den kan ligge i inderlommen, i tasken, på sofabordet eller hvor man nu har lyst til at have den liggende. Så længe den er inden for rækkevidde, er det ligemeget hvor den ligger. Bare man kan komme til den. For det er en af den slags bøger man kan tage frem mange gange, og hver gang få noget nyt ud af. Det er ikke altid mængden af ord i en bog der er afgørende. Det der i virkeligheden betyder noget, er hvordan de er sat sammen. Og her kan Lars Emil Foder noget med ord, som kan gøre få linjer til en stor fortælling. Min favorit er det lille digt på tre linjer der lyder:

Et ark papir har 3 sider:
en forside, en bagside og en inderside
hvor dyr kan tale

Kortere og mere præcist kan litteraturen ikke beskrives.

Teksterne rumsterer stadig i mit hoved, og der er flere af dem jeg bliver nødt til at læse igen. Derfor sørger jeg for at bogen ikke bliver væk for mig igen. Det ville være for ærgerligt.

Lån bogen på Bibliotek.dk

The post Fabelagtigheder af Lars Emil Foder first appeared on Bogrummet.