‘Farvel søster’ af Lars Kjædegaard (1955) er 3. bind i foreløbig fem bøger om makkerparret seniorforsker Agnes Hillstrøm og den noget yngre juniorforsker Otto Vang. Som titlen godt kan lade os ane, har denne bogs handling tråde tilbage til slut 70erne hvor venstrefløjen og kvindebevægelsen havde sin højtid. Marianne Holmegaard, en kvinde på 62, findes […]

‘Farvel søster’ af Lars Kjædegaard (1955) er 3. bind i foreløbig fem bøger om makkerparret seniorforsker Agnes Hillstrøm og den noget yngre juniorforsker Otto Vang. Som titlen godt kan lade os ane, har denne bogs handling tråde tilbage til slut 70erne hvor venstrefløjen og kvindebevægelsen havde sin højtid.

Marianne Holmegaard, en kvinde på 62, findes død i sit køkken. Det kan være et uheld, men noget tyder på, at hun ikke er snublet, men snarere skubbet i døden. Agnes føler sig hurtigt på bølgelængde med den døde kvinde og hendes hjem, der er lidt en tidslomme fra ungdomstiden. Men jo mere hun og Otto graver jo tydeligere er det, at Marianne har haft en skjult side i sit liv. Da de under endnu en ransagning af lejligheden finder de en gammel ammunitionskasse med et meget overraskende indhold, er spørgsmålet, om det styrker eller svækker det motiv deres mistænkte kan have.

Jeg synes der er lidt mere kød på personerne i denne fortælling, jeg oplever aktørerne lidt mere helstøbte end i de to forrige. Måske fordi det er en smal kreds og fokus derfor bliver skarpere. Til gengæld fylder Agnes meget mindre i denne bog, end i En digters død. Det er en let og velskrevet bog, som sagtens kan læses selvstændigt, men som læser er man selvfølgelig lidt mere inde på livet af Agnes og Otto hvis man har læst de foregående bøger. En bog som passer fint til natbordet….hvis ellers man kan lægge den fra sig, når først man er startet.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt af Gyldendal, hvilket dog ikke har påvirket min bedømmelse af bogen

 

Lån bogen på biblioteket