En kølig aften i marts bliver en 25-årig mand skudt og dræbt på vej hjem fra et biografbesøg. Kriminalkommissær Johan Rokka leder efterforskningen, og snart rettes mistanken mod en ven til offeret, som var lige i nærheden da mordet blev begået. Chefsekretæren Amanda Bruse kæmper for at komme tilbage efter en lang sygeorlov. Hendes arbejdsplads … Continue reading Fikseren af Gabriella Ullberg Westin

En kølig aften i marts bliver en 25-årig mand skudt og dræbt på vej hjem fra et biografbesøg. Kriminalkommissær Johan Rokka leder efterforskningen, og snart rettes mistanken mod en ven til offeret, som var lige i nærheden da mordet blev begået.

Chefsekretæren Amanda Bruse kæmper for at komme tilbage efter en lang sygeorlov. Hendes arbejdsplads står netop over for lanceringen af et produkt til mange millioner, og da en af virksomhedens nøglepersoner forsvinder sporløst, havner Amanda pludselig i centrum af begivenhederne.

Politiet skal nu både håndtere et mord og en forsvinden. Og da Rokka midt i det hele kommer ud for en personlig tragedie, står hele hans fremtid på spil.

Fikseren er den tredje bog i serien om Mordene i Hudiksvall.

 

Fikseren er en særdeles medrivende krimi fra start til slut.

Amanda arbejder i Hudiksvall teknologigigant Biotech Iris, og er netop vendt tilbage til sit job som assistent for den administrerende direktør, efter en længere sygemelding grundet udbrændthed.

Amanda kommer tilbage til en anden virksomhed end den hun forlod – udviklingen har ikke stået stille mens hun har været væk og Biotech Iris har i den grad haft vokseværk – Amanda genkender ikke mange af ansigterne på sine kolleger, og anstrenger sig for at lære alle de nye hoveder at kende. Især Magnus, konsulenten, som holder døren, køber en ekstra cappucino med til hende og har det der helt specielle glimt i sine øjne. Amanda bliver mere og mere glad for Magnus og spekulerer over om han mon har det lige sådan.

Johan Rokka og Janna samarbejder om at opklare mordet på den unge Sebastian, som brutalt er blevet skudt på åben gade, de er heldige, for der er et vidne til mordet. En ung pige findes såret af skud lige i nærheden af Sebastians lig, og indlægges på hospitalet. Hvad har hun set og kan hun hjælpe Janna og Rokka?

Biotech Iris står over for en skelsættende begivenhed. Virksomheden skal til at sælge banebrydende teknologi til det kinesiske marked og sender deres bedste udvikler Louise til Kina fir at præsentere produktet. Efter nogle dage ringer de fra Kina og spørger efter Louise, og politiet inddrages i sagen. Det viser sig at Louise aldrig dukkede op i Arlanda lufthavn. Har Louise noget med mordet på Sebastian at gøre? Eller har mordet på Sebastian noget med Biotech Iris at gøre?

Politiet bliver overbeviste om at hændelserne i Hudiksvall er forbundne, men hvordan? Janna og Rokka sætter alle segl for at finde forbindelsen. Den røde tråd må findes, og de optrevler de to unges baggrund for at se hvor alle ofrenes sfærer  har krydsedes.

Midt i det hele modtager Rokka et videoklip der får hans verden til at bryde sammen, og han ved ikke hvad han skal gøre, eller hvordan han skal holde fokus på sagen.

Fikseren er ikke blodig, men den er grusom og ond helt ind til knoglerne – og den vil overraske dig, og holde dig fanget, mens siderne nærmest læser sig selv.

Fikseren er en krimi i verdensklasse – Jeg er vild med den!

Fem krimihjerter @annaluisasverden

Har du læst den? Hvad synes du?