Journalisten Jakob Fink’s liv sumper, han er freelance efter at have fucket op i sit tidligere job, han skylder sin søster en masse penge og hutler sig igennem med løse job på den lokale annonceavis i hjembyen Helsingør. En dag får han til opgave at dække indvielsen af et nyt flygtningecenter. Selv om han ikke […]

Journalisten Jakob Fink’s liv sumper, han er freelance efter at have fucket op i sit tidligere job, han skylder sin søster en masse penge og hutler sig igennem med løse job på den lokale annonceavis i hjembyen Helsingør. En dag får han til opgave at dække indvielsen af et nyt flygtningecenter. Selv om han ikke må kontakte asylsøgerne, kommer han alligevel i snak med den unge syrer Delavan. En livsglad ung mand, der glæder sig til at skulle ind til sin fætter i København og starte uddannelse.

Da Jakob kommer tilbage til centeret dagen efter for at tale med Delavan, er han forsvundet sammen med to andre asylsøgere, og en medarbejder er også som sunket i jorden. Jakob begynder at grave i sagen og tager kontakt til Delavan’s fætter, der træder hjælpende til. Da liget af en ung mand dukker op i en mose, begynder tingene at eskalere, og var det ikke for Jakobs stædighed, var sagen blevet henlagt.

Det er en velskrevet og let tilgængelig krimi, som er svær at lægge fra sig. Plottet virker, selv om det er fiktion, meget virkeligt og man kan ikke lade være med at tænke på at det sagtens kunne være true crime. Personligt kan jeg godt lide krimier der bevæger sig tæt på virkeligheden og som indeholder politiske aspekter, så her passer Skyggemord godt. Det er ikke første gang jeg læser Morten Remar, og det er så absolut heller ikke sidste. Hvis man mere er til lydbøger, så udkom Fink Skyggemord på Mofibo i 2019.

Morten Remar (1960) er sanger, sangskriver og medlem af duoen Back to Back. Han debuterede som forfatter i 2016 med spændingsromanen Amok og har siden udgivet krimierne Detonator og Den sporløse.

 

Lån bogen på biblioteket (ikke muligt p.t.)