Enhver families værste mareridt bliver virkelighed, da to 18-årige piger forsvinder på en backpackerrejse til Thailand. Kort efter at de er efterlyst internationalt, får familierne de tragiske nyheder. To piger med deres døtres signalement er …

Enhver families værste mareridt bliver virkelighed, da to 18-årige piger forsvinder på en backpackerrejse til Thailand. Kort efter at de er efterlyst internationalt, får familierne de tragiske nyheder. To piger med deres døtres signalement er fundet omkomne i et nedbrændt hostel, og de må rejse til Thailand for at identificere dem. De rejser ikke alene, for ud over dem er flyet fyldt med journalister, der vil gøre alt for at få den bedste historie.

For journalist Kate Waters er rejsen til Thailand meget personligt. Hendes egen søn Jake droppede sine studier og rejste til Asien to år forinden for at deltage i et skildpaddeprojekt, og Kate og hendes mand har ikke set deres søn siden. Kun korte telefonopringninger med flere måneders mellemrum forsikrer dem om, at han er i live. Nu vil hun rejse derhen, hvor hun tror, han befinder sig, og overtale ham til at komme hjem, samtidig med at hun vil møve sig ind på livet af familierne og skrive den bedste historie for sin avis.

Der går ikke længe, før Kate opdager, at hendes søn ikke har levet den solstråletilværelse, han har bildt sine forældre ind. Faktisk har han arbejdet på det hostel, hvor pigerne boede og døde, og han skulle ifølge rygter være noget af et hashvrag. Da der bliver rapporteret, at en overlevende fyr fra hostellet er indlagt med forbrændinger, haster Kate dertil. Her får hun oplyst, at den indlagte var Jake Waters, men at han har udskrevet sig selv samme morgen. Kate aner ikke sine levende råd. Hvor er Jake, og har han noget at gøre med pigernes død?

Det er første bog, jeg læser af Fiona Barton, og jeg var trods tvivl undervejs godt underholdt. Historien er bygget op i to spor; et med tiden op til branden, hvor man hører pigernes historie, og et fra den dag de bliver efterlyst, og man hører forældrenes, politiets og Kates tanker. Selve pigernes drama og beretning om, hvad der skete mellem dem, irriterede mig helt vildt – især fordi det var som en lavine hen imod en katastrofe, man ikke kan stoppe. Jeg havde et kæmpe behov for at ruske lidt i dem og få dem på rette spor. Når det er sagt, er det nok også selve pigernes rejsebeskrivelser, der giver historien mest kant. Fiona Barton er selv uddannet journalist, og det er tydeligt, at hendes ekspertise inden for det felt kommer til sin ret. Alt i alt en god page-turner, du sagtens kan kaste dig over, nu hvor de lange mørke aftener indbyder til ekstra læsetid.

Fiona Barton: Mistænkt, Forlaget Jentas, oversat af Lea Carlsen Ejsing, 398 sider, oktober 2020