Kunne du godt tænke dig at blive endnu bedre til Excel? Vil du gerne være i stand til virkelig at udnytte de mange smarte funktioner, programmet har at byde på? Så får du her fire måder, hvorpå du kan blive en haj til netop Excel.

Kunne du godt tænke dig at blive endnu bedre til Excel? Vil du gerne være i stand til virkelig at udnytte de mange smarte funktioner, programmet har at byde på? Så får du her fire måder, hvorpå du kan blive en haj til netop Excel.

Tag et kursus

Det er altid en god idé at tage et kursus, hvis man gerne vil blive god til det ene eller andet. Det gælder naturligvis også, når det er programmet Excel, der er tale om.

Du kan på en lang række aftenskoler tage kurser i diverse computerprogrammer, og herunder naturligvis også Excel. Det er en god løsning for dig, der gerne vil have mulighed for at spørge en lærer til råds, når der er noget, du er i tvivl om.

Tag et online kursus

Hvis du foretrækker at kunne tage dit Excel-kursus hjemmefra, kan du overveje at tage et online kursus. På den måde er der ingen faste mødetidspunkter, du skal overholde, og du kan derfor også tilrettelægge kurset, som det passer dig bedst.

Når du tager dit kursus online, får du adgang til en række forskellige videolektioner, som du kan tage i netop dit tempo. Du kan således selv bestemme, hvor hurtigt det skal gå, og hvis der er noget, du ikke helt har fanget, kan du bare gennemgå videolektionen endnu en gang.  

Køb en bog om programmet

Hvis du er et af de mennesker, der fortsat godt kan lide en god, gammeldags bog, kan du naturligvis finde en sådan om Excel. I denne kan du læse dig frem til, hvordan du får glæde af de mange smarte funktioner, der findes i programmet, og det er altså endnu en måde, hvorpå du kan dygtiggøre dig.

Der er i dag rigtig mange danskere, der nærmest ikke længere læser, men man kan ikke underkende effekten af en bog. Oplever du også, at du lærer godt ved at læse, er det oplagt at købe en bog om Excel, hvis du vil blive en haj til programmet.

Prøv dig frem

Uanset hvor mange kurser du tager, og hvor mange bøger du læser, handler det langt hen ad vejen om at prøve sig frem, når det kommer til Excel. Hvis du tør kaste dig ud i det og eksperimentere, er der gode chancer for, at du nok skal komme til at mestre programmet.

Gå blot på opdagelse i Excels mange forskellige funktioner, og se, hvad der sker. På den måde får du prøvet de forskellige funktioner af ”på egen krop”, så at sige, og dét kan give gode resultater på sigt. Denne fremgangsmåde kræver en del tålmodighed, men kan være meget effektiv, hvis du holder fast.

Forsidefoto: Shudderstock.

—