Kim Højgaard Rasmussen (1957) har fra 1991 til 2012 boet og arbejdet som erhvervsmand i Afrika, og blandt andet i Nigeria. Hans bog ‘Flammetræet’ bærer da også præg af, at det er en mand der kender dette land og dets kultur. I bogen følger vi Frank Grabowski, der har sagt ja til at overtage ledelsen […]

Kim Højgaard Rasmussen (1957) har fra 1991 til 2012 boet og arbejdet som erhvervsmand i Afrika, og blandt andet i Nigeria. Hans bog ‘Flammetræet’ bærer da også præg af, at det er en mand der kender dette land og dets kultur.

I bogen følger vi Frank Grabowski, der har sagt ja til at overtage ledelsen af en bilsamlefabrik, da den tidligere direktør er omkommet ved en bilulykke. Det går dog hurtigt op for Frank, at det ikke er et helt ufarligt job, rundt om ham kommer folk ud for ubehagelige oplevelser. Der er noget som ikke stemmer, trods han erfaring fra tidligere job i Afrika bliver han alligevel overrumplet over tingenes tilstand. Hvem kan han stole på, alle kan købes og det forventes man betaler. Der går lang tid inden sammenhængen går op for Frank, og et endeligt opgør skal tages.

Det er en let læst bog, der flere steder er ret så humoristisk skrevet. Handlingen er god og der mangler heller ikke spænding. Jeg føler dog at jeg mangler noget for helt at komme ind på personerne, lidt mere dybte og måske lidt mere struktur. Men ellers en fin bog der beskriver en kultur meget forskellig fra vores. En fin hyggelæsning hvor man kan drømme sig til varmere himmelstrøg, medens vi venter på forårets komme.

 

lån bogen på biblioteket