Med 37 arrangementer i de lokale kirker er Folkekirken i Aarhus stærkt repræsenteret i årets store litteraturfestival, LiteratureXchange, der løber af stablen fra den 10. til 20. juni.

For tredje gang er Folkekirken i Aarhus i år samarbejdspartner i LiteratureXchange og denne gang med hele 37 litterære arrangementer i 10 forskellige kirker. 

“Det handler om at engagere sig i lokalsamfundene og om at være til stede, hvor folk er. Og så handler det naturligvis om, at folkekirken er ”ordets” kirke både i bogstavelig bibelsk forstand, hvor det var ordet, der skabte livet og i dagligdags forstand, hvor kirken tilbyder ord til trøst, til opmuntring, til de der glæder sig og til de der sørger. Ord og litteratur er i det hele taget en essentiel del af folkekirken, som kommer til udtryk i testamenterne, i salmer, i prædikener og uttalige andre sammenhænge,” fortæller kommunikationsrådgiver ved Folkekirken i Aarhus, Brian P. Ørnbøl om samarbejdet.

“Det er dejligt, at kirkerne i Aarhus bakker op om festivalen med så mange spændende arrangementer. Kirkernes engagement i festivalen er med til at sikre, at vi kan nå ud til et stort publikum i hele Aarhus og samarbejdet inspirerer os til at tænke i nye baner og at tænke litteraturen i andre rammer, når vi lægger årets program,” siger festivalleder – Leder af Aarhus Litteraturcenter, Jette Sunesen.

Eksempelvis kører Aarhus Domkirke en arrangementsrække om de store salmedigtere i dansk litteratur. I Risskov Kirke kan man møde Stine Pilgaard og Anders Agger i samtale om at sætte ord på kærligheden. Ravnsbjergkirken byder på fællessang med Dy Plambeck, mens man i Vor Frue Kirke blandt andre kan møde forfatterne Anita Furu, Peder Frederik Jensen og Kaspar Colling Nielsen. Desuden er der i løbet af festivalen en række fællessangsarrangementer i både Skt. Johannes Kirke og Vor frue Kirke, ligesom Skt. Markus Kirke byder indenfor til arrangementer om musik og lyrik med bandet `Rigmor´ og forfatter Ursula Andkjær Olsen.

 Alt i alt må Folkekirken i Aarhus siges at være stærkt engageret i festivalen, der i alt byder på 200 litterære arrangementer spredt ud på 38 forskellige steder i Aarhus i dagene fra den 10. til 20. juni.