Generalsekretæren for Dansk Røde Kors findes brutalt myrdet en tidlig morgen. Hans lig er placeret på yderst mærkværdig vis. Kroppen er hængt op et godt stykke over jorden, så flest mulig kan få øje på ham. Ydmygelsen er total. Overfor gerningsstedet ligger et socialt boligbyggeri med mange beboere, så der venter en stor opgave for politiet, da de må gå fra dør til dør, for at finde eventuelle vidner til den grusomme gerning.  Efterforsker Mikael Dirk har lige mistet sin makker og skal derfor, oveni en svær sag, nu finde sig til rette med en ny makker. Frederik Dahlin er [Læs mere..]
Indlægget For barnets bedste blev først udgivet på .

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = ‘//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6’;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Generalsekretæren for Dansk Røde Kors findes brutalt myrdet en tidlig morgen. Hans lig er placeret på yderst mærkværdig vis. Kroppen er hængt op et godt stykke over jorden, så flest mulig kan få øje på ham. Ydmygelsen er total.

Overfor gerningsstedet ligger et socialt boligbyggeri med mange beboere, så der venter en stor opgave for politiet, da de må gå fra dør til dør, for at finde eventuelle vidner til den grusomme gerning. 

Efterforsker Mikael Dirk har lige mistet sin makker og skal derfor, oveni en svær sag, nu finde sig til rette med en ny makker. Frederik Dahlin er ung, flot og lidt for kvik efter Dirks mening. Han ville allerhelst undvære en makker og arbejde alene. 

Ved siden af gerningsstedet holder en af byens højprofilerede loger til, de har et overvågningskamera sat op og har på dette fanget en mulig gerningsmand, men billederne er meget mørke og hjælper ikke rigtigt. Afdødes hustru har heller ikke meget at bidrage med. 

Maria Just arbejder på politimuseet og har forrygende travlt. Hun har fået ansvaret for en stor udstilling : Uopklarede forbrydelser igennem 100 år. Så hun har travlt med at gennemgå arkiverne for at finde spændende emner til udstillingen. 

Marias ellers så korrekte og tilknappede chef, kendte generalsekretæren og er meget påvirket af dødsfaldet – dette giver Maria arbejdsro. Helt tilfældigt falder Maria over en mordsag der er 52 år gammel – men på en eller anden måde kan den kobles sammen med det der sker i København lige nu. 

 

“For barnets bedste” er skrevet af journalisterne Line Holm og Stine Bolther, et makkerskab vi forhåbentlig få flere bøger ud af. Line Holm er Graverjournalist, og vandt til at gå i dybden med det hun skriver og Stine Bolther er kendt i “Krimiverden” i forvejen. Hun har været ghostwriter på mange “True-Crime bøger”, hvor hun har samarbejdet med bl.a.  tidligere drabschefer, retsmedicinere og advokater. 

Denne spændende krimi er et godt eksempel på, hvordan man kan blande genrene lidt . Det er en decideret krimi, men den er inde og berøre true-crime genren også. Det er smart af forfatterparret at lade den ene hovedperson være medarbejder på Politimuseet, på den måde kan man ved at belyse hendes hverdag, få lidt spændende kriminalhistorier puttet ind i handlingen. 

“For barnets bedste” foregår inde midt i København hvor langt størstedelen af danmarks befolkning har været på et tidspunkt og dette giver omgivelserne en vis genkendelighed, for de fleste.

Plottet hænger godt sammen, og forfatterne formår at holde gang i handlingen og man er som læser godt underholdt. Personskildringerne sidder lige i skabet, der er en god blanding af alle samfundslag og de fleste plausible. 

Man bliver som læser inviteret med helt ind i politiefterforskningens “maskinrum” hvor man præsenters for hvad der sker når politiet “deler ud” af vigtige ledetråde i efterforskningen. Der bliver massiv telefonstorm og det er i småtingsafdelingen, hvad der kan bruges, af det der kommer ind. 

Bestemt en debut i særklasse – ser frem til at læse mere fra den kant. 

 

Faktaboks: 

Titel: For barnets bedsteForfatter: Line Holm & Stine BoltherGenre: KriminalromanForlag: Politikens ForlagUdgivet: 2020Sider : 490Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Indlægget For barnets bedste blev først udgivet på .