Selvom forbrugertilliden stadig er negativ, ser flere lyst på fremtiden.

Forbrugertilliden stiger i maj til -15,1, fra -18,2 måneden i april, og selvom den samlede indikator stadig er negativ, så er det syvende måned i træk, at tilliden hos forbrugeren er opadgående, skriver Danmarks Statistik i sin seneste opgørelse over forbrugertilliden. 

Tre ud af fem indikatorer, som forbrugertilliden beregnes på, er dog stadig negative. Disse negative indikatorer omhandler den nuværende økonomiske situation, hvoraf to af disse beskriver forbrugerens vurdering af familien og nationens nuværende økonomiske situation i forhold til for et år siden. Derudover mener forbrugeren allermindst, at det er fordelagtigt at købe store forbrugsvarer for tiden. Dog er der en opadgående kurve på, at man tror man vil have bedre mulighed for at købe større forbrugsvarer indenfor et år. Allerflest anser det dog stadig som fornuftigt at spare op i den nuværende økonomiske situation.

Derimod er der positive indikatorer på spørgsmålet om, forbrugeren tror på bedre økonomiske tider i familien og Danmark om et år. Tilliden til families fremtidige økonomi har været positiv de sidste par måneder, men det er første gang, at statistikken viser en positiv indikator på landets økonomi om et år siden 2021.