Kristian Ditlev Jensen tildeles legatet for sit samlede og mangfoldige bidrag, hvor han skriver ”med et vågent, nysgerrigt blik, med et varmt engagement og med en efterhånden sjælden tro på, at meningen med sproget er at synliggøre det fælles hos hver enkelt af os” skriver komitéen i sin begrundelse

Drachmannlegatet tildeles i år den danske forfatter Kristian Ditlev Jensen. Det er Drachmannlegatets komité, som består af forfatterne Jens Christian Grøndahl og Hanne Marie Svendsen, der har udpeget den mangefacetterede Kristian Ditlev Jensen som årets legatmodtager.

Årets legatmodtager tager imod prisen med ære:

”Det er først og fremmest en kæmpe, kæmpestor ære at modtage Drachmannlegatet. Jeg havde aldrig før set listen over tidligere modtagere, så da jeg så den, var jeg simpelthen ved at falde ned fra stolen! Det er en fantastisk flot rækkefølge at blive indlemmet i – så står man dér, til evig tid, på en liste sammen med Tom Kristensen, Tove Ditlevsen og derudaf. Jeg blev meget overvældet over at se de navne – det er et meget, meget flot selskab at komme ind i,” siger Kristian Ditlev Jensen om anerkendelsen.

Et af Danmarks ældste forfatterlegater
Drachmannlegatet er et af Danmarks ældste forfatterlegater. Det blev uddelt første gang i 1917 og er siden blevet uddelt årligt med kun få brud på Holger Drachmanns fødselsdag den 9. oktober. Blandt de tidligere modtagere af legatet findes navne som Johannes V. Jensen, Jeppe Aakjær, Tom Kristensen, Tove Ditlevsen, Frank Jæger, Ole Sarvig, Inger Christensen, Klaus Rifbjerg og Ib Michael. Med legatet følger et ophold på Klitgaarden Refugium i Skagen.

Med legatet følger et ophold på Klitgaarden Refugium og 15.000 kroner

Foto: Skagens Kunstmuseer