BogMarkedet


Bloggere frem i lyset

Afstemningen op uddelingen af årets Danish Book Blog Award er åbnet hos webboghandlen Plusbog.dk.

Læs mere

#MeToo i Den Sorte Diamant

NY DATO: Den svenske forfatter og debattør Matilda Gustavsson tager livtag med emnerne krænkelseskultur og sexchikane ved et live-streamet arrangement.

Læs mere

Studerende foretrækker trykte bøger

Digitalt mig her, digitalt mig der. Lærebogen er et værktøj, og dér er den trykte bog bedst. Det viser en undersøgelse fra webboghandlen Saxo.com.

Læs mere

Mikroforlag sætter sig på debutantpris

Vinderne af Munch-Christensens debutantpris er Gry Stokkendahl Dalgas og Runa Marie Luth, der begge er udkommet på mikroforlag. Sidste år kom alle fire shortlistede til prisen fra mikroforlag.

Læs mere

Gyldendal uddeler Søren Gyldendal-prisen x fire

De fire prisvindere er Svend Brinkmann, Ursula Andkjær Olsen, Anne Sofie Hammer og Per Fibæk. Priserne uddeles i aften i forbindelse med Bogens Topmøde.

Læs mere

Svetlana Aleksijevitj modtager Sonningprisen 2021

Den Hviderussiske forfatter og systemkritiker Svetlana Aleksijevitj modtager den fornemme pris i år.

Læs mere

Forfattere på Danmarksturné

Den 2. oktober starter Lindhardt og Ringhofs forfatterturné i Aalborg. Rundturen fortsætter i en lang række provinsbyer indtil slutningen af november.

Læs mere

Gyldendal arrangerer Bogens Topmøde 2020

Torsdag den 24. september uddeler Gyldendal priser til fire forfattere. Efterfølgende sendes live fra Gyldendal tv-studio, hvor man debatterer læsningens tilstand.

Læs mere

Skræk og ve

Skrækken og gyset hjemsøger den runde og gemytlige hovedstad på Fyn. Skrækfest starter i dag og spreder terror en uge frem.

Læs mere

Krimidag 2020

Krimimessen Horsens blev som bekendt aflyst i foråret. Et plaster på såret er en Krimidag lørdag den 26. september på Horsens Bibliotek.

Læs mere

De shortlistede til Munch-Christensens debutantpris

De fire shortlistede bøger til den prestigefyldte Munch-Christensens debutantpris er netop blevet offentliggjort.

Læs mere

NORD-strømmen

Som bekendt live-streames (dele af) den aflyste NORD-festival, der skulle være afholdt i dag og i morgen i Helsingør. Her er programmet.

Læs mere

Hjemlig hygge

CarlsenPuls og Carlsen arrangerer fem litteratursaloner i løbet af efteråret.

Læs mere

Asta Olivia Nordenhof modtager Per Olov Enquist Prisen 2020

Samfundet er tilbage! Krimier og autofiktion må træde et skridt tilbage og give plads til debatten om vores fælles spillerammer. Sara Omar vandt De Gyldne Laurbær, Asta Olivia Nordenhof modtager nu den fornemme Per Olov Enquist Pris.

Læs mere

Fantasien til magten

I år foregår Esbjerg Fantasyfestival online, men vanen tro er der både foredrag og events om og med alskens fantastisk litteratur og gode bogtilbud. Festivalen løber af stablen denne uge.

Læs mere

Asger Nørkær Nielsen er ny presseansvarlig hos Byens Forlag

Byens Forlag har oprustet med ansættelsen af Asger Nørkær Nielsen. Han tiltræder i dag.

Læs mere

NORD streames

Den oplagte nødløsning. I sidste uge blev efterårets måske største litterære lyspunkt, festivalen NORD i Helsingør, aflyst. En del af den bliver i stedet live-steamet gratis.

Læs mere

Litteraturen på turné

Politikens Forlag sender en række af forlagets forfattere på Litteratour gennem Danmark fra midten af oktober og året ud.

Læs mere

Hæder til mikroforlag

Prosadigtsamling fra mikroforlaget Ekbátana er nomineret i kategorien bedste digtsamling i oversættelse af det amerikanske oversætterforbund.

Læs mere

NORD er aflyst

Den første store litteraturbegivenhed i Danmark skulle have fundet sted i Helsingør i næste weekend. Den er nu blevet aflyst på grund af det stigende smittetryk i Hovedstadsområdet.

Læs mere

Læs for livet modtager stor pris

Læs for livet har vundet Egmont-prisen. Der følger en million kroner med prisen.

Læs mere

Kulturministeriet uddeler børnebogspriser

I år er prisvinderne af børnebogpriserne forfatter Kathrine Assels og illustrator Signe Parkins. Uddelingen ved kulturminister Joy Mogensen live-streames i eftermiddag.

Læs mere

Niels Klim-vinderne fundet

Danske science-fiction-fans har talt, tænk og stemt. Her er vinderne.

Læs mere

Forfattermorgen klar igen

Gyldendal lancerede flere populære digitale streamingtiltag, da COVID-19 lukkede landet ned. Efter en god sommerferie går det mest populære program i luften igen på søndag.

Læs mere

Streaming af verdenslitteratur

Årets udgave af Verdenslitteratur på Møn blive livestreamet på grund af den skarpe adgangsbegrænsning til det fysiske arrangement.

Læs mere