BogMarkedet


Karavanen ruller over Fyn

Tre steder på Fyn får i september besøg af Den Litterære Karavane, et setup med musik og oplæg fra forfattere. Den starter onsdag den 2. i Odense.

Læs mere

De bedste fra Gyldendal

Jubilæumskollektionen er et kært gensyn - eller spritnyt møde - med de 10 allerbedstebøger fra et forlag, der i år fejrer 250-års jubilæum. Og som har udgivet mange af de klassiske og mest elskede bøger i dansk litteraturs lange historie 

Læs mere

Stort bogudsalg

Efterårets store bogudsalg startede i morges hos de to kæder i Indeks Retail, Bog & idé og BOGhandleren.

Læs mere

Bogbranchens fest flyttes igen

Først blev prisfesten Blixenprisen skubbet fra foråret til slutningen af november, nu skubbes den igen til sommeren 2021.

Læs mere

Et ekstra skub

COVID-19-krisen har skubbet yderligere til igangværende tendenser, men har ikke sat sig katastrofale spor hos Gyldendal. Det fremgår af regnskabet for første halvår af 2020.

Læs mere

Lille nedgang i svensk bogsalg

Boghandlerne i Sverige har oplevet en stor nedgang i foråret, men det samlede bogsalg blev reddet af webboghandlernes succes.

Læs mere

Steffen Jacobsen modtager Otto B. Lindhardt-prisen 2020

Den alsidige succesforfatter Steffen Jakobsen modtager den fine pris opkaldt efter en af forlagsverdenens legender.

Læs mere

Hva ska vi mæ bogen

Har vi opgivet Bogens Magi og solgt vores sjæl til lavestbydende? Danmarks Biblioteksforening holder debatmøde om bogens fremtid fredag den 21. august. Deltagerne er både politikere og bogfolk.  

Læs mere

Rikke Luna Østergaard Hall Mortensen ny redaktør på forlaget Zara

Forlaget opruster på fagbogsfronten og har ansat Rikke Luna Østergaard Hall Mortensen, der kommer fra stillingen som forlagsdirektør på FADL’s Forlag.

Læs mere

Ny dato for Laureatfest for Sara Omar

Igen udskyder Politikens Forlag på grund af COVID-19-situationen den traditionsrige Laureatfest til ære for Sara Omar, årets modtager af De Gyldne Laurbær.

Læs mere

Litteraturfestival i Nansensgade

Hvis COVID-19 ikke igen nedlukker landet inden, finder efterårets vist nok allerførste fejring af litteraturen sted lørdag den 5. september.

Læs mere

Jesper Provstgaard Kristiansen bliver seniorkonsulent hos Lics

Forlagsrepræsentantfirmaet Lics har knap tre år på bagen og udvider nu med den første ansatte. Jesper Provstgaard Kristiansen kommer fra en stilling som indkøber hos Indeks Retail.

Læs mere

Godt bogforår i Norge

I hvert fald for lydbøgernes vedkommende, der trækker de samlede indtægter op. De trykte bøger står omvendt for et markant fald.

Læs mere

Litteratur på Solskinsøen

Bornholms Litteraturfestival finder sted fra den 10.-20 september på Bornholms Højskole. Dermed bliver det - så vidt vides - det første større litteraturevent i Danmark efter karantænen.

Læs mere

Højtlæsning får betydning for senere læselyst

Håndfaste tal viser, hvad vi formoder. Læste dine forældre højt for dig, er der større chance for, at du selv læser højt for dine egne børn.

Læs mere

Bogforum 2020 er aflyst

Efter at have hængt i en tynd tråd igennem længere tid, har arrangørerne af Bogforum valgt at aflyse årets arrangement.

Læs mere

Min sommer. Gro Frank Rasmussen

Hvad læser bogfolket denne sommer? Vi har spurgt en ny stemme hver eneste hverdag i juli. Gro Frank Rasmussen, festivalleder ved NORD i Helsingør, afslutter sommerserien.

Læs mere

Min sommer. Andreas Nordkild Poulsen

Hvad læser bogfolket denne sommer? Vi spørger en ny stemme hver eneste hverdag i juli. I dag Andreas Nordkild Poulsen, udstillingsleder på Bogforum.

Læs mere

Min sommer. Kenneth Frank Pedersen  

Hvad læser bogfolket denne sommer? Vi spørger en ny stemme hver eneste hverdag i juli. I dag svarer Kenneth F. Pedersen, formand for boghandlernes litteraturpris, De Gyldne Laurbær.

Læs mere

Min sommer. Claus Hagstrøm Hansen

Hvad læser bogfolket denne sommer? Vi spørger en ny stemme hver eneste hverdag i juli. I dag Claus Hagstrøm Hansen, forfatter og biblioteksleder på Horsens kommunes biblioteker.

Læs mere

Min sommer. Joachim Wrang

Hvad læser bogfolket denne sommer? Vi spørger en ny stemme hver eneste hverdag i juli. I dag oversætter Joachim Wrang.

Læs mere

Min sommer. Karen Siercke

Hvad læser bogfolket denne sommer? Vi har spurgt en ny stemme hver eneste hverdag i juli – to i dag. Karen Siercke, ny leder af Poesiens Hus, fortæller.

Læs mere

Min sommer. Melina Larsen

Hvad læser bogfolket denne sommer? Vi spørger en ny stemme hver eneste hverdag i juli. I dag Melina Larsen, salgs- og pressekoordinator hos HarperCollins.

Læs mere

Min sommer. Boris Boll-Johansen

Hvad læser bogfolket denne sommer? Vi spørger en ny stemme hver eneste hverdag i juli. I dag forfatter og forlægger Boris Boll-Johansen.

Læs mere

Min sommer. Liv Camilla Skjødt

Hvad læser bogfolket denne sommer? Vi spørger en ny stemme hver eneste hverdag i juli. I dag Liv Camilla Skjødt, oversætter og forlægger på Skjødt Forlag.

Læs mere