BogMarkedet


Reception hos HarperCollins

Torsdag den 22. august holder HarperCollins reception - kom frisk!

Læs mere

David Lagercrantz udgiver ny trilogi i 2021

Få dage før sjette og sidste bind i Millennium-serien kommer på gaden torsdag den 22. august meddeler forfatteren, David Lagercrantz, at han fremover vil skrive på en ny trilogi med sine egne karakterer.

Læs mere

Vinderne af Blixenprisen 2019

I fredags blev bogbranchens store årlige gallefest afholdt i Folketeatret i København. Her er prismodtagerne i de forskellige kategorier.

Læs mere

En død russer af Nis Jakob

Nogen gange er det bedre at gå allin på en genre i stedet for at låne lidt hist og her. Nis Jakob har kernen til en gammeldags actionthriller, men alligevel bygger Nis Jakob sine karakterer op, som var det noir. Derved tager handlingen ikke fart før til sidst. Det er en skam.

Læs mere

Grav af Thomas Bagger

Thomas Bagger er klar med tredje bind i sin serie om Ask Hjortheede og Camilla Staal. Med Grav skriver Bagger sig op blandt de store danske krimiforfattere. Bogen er emininent.

Læs mere

Rød Tåge af David Garmark

Rød Tåge er David Garmarks krimidebut. Efter en hårdkogt thriller-trilogi om problemknuseren Ditlev Martins kunne man måske forvente en hæsblæsende krimi, men Rød Tåge er nærmest det modsatte. Det er stemningsmættet Nordic Noir, når det er bedst, hvilket lover godt for Garmarks karriere. Rød Tåge er nemlig starten på en ny serie om Max Munk og Merian Takano.

Læs mere

Christian Bach fylder 40 år

I dag, den 6. februar, fylder forlagschef for Carlsen Christian Bach rundt.

Læs mere

Gode råd til forlag i 2019

Måske er forandringer hverken nødvendige eller nyttige. Her er en række bud på, hvad forlag skal lade være med at gøre i 2019.

Læs mere

Hvorfor skal en biografi have et ansigt på forsiden?

Det spørgsmål stillede journalist og forfatter Kristoffer Flakstad sig selv, mens han skrev biografien 'Pensak' om den dansk-thailandske arkæolog, ambassadørfrue og senator Pensak Howitz. Her er hans overvejelser om gå mod strømmen i en til tider konservativ branche.

Læs mere

AGENTURERNES HØJSÆSON. Politiken Literary Agency

De store bogmesser i Göteborg og Frankfurt sætter bøgerne i fokus, ligesom forlagenes bugnende efterårskataloger gør. Sofie Voller, head of Foreign Rights, fortæller.

Læs mere

Den danske Tolstoj

Henrik Pontoppidans storværk ‘Lykke-Per’ er udkommet i en ny engelsk oversættelse, der anmeldes fornemt i New York Review of Books.

Læs mere

BØGERNES HØJSÆSON. Kristeligt Dagblads Forlag

Bøgernes højtid stråler. I denne serie fortæller en lang række forlag om deres spændende efterårsudgivelser. Forlagschef Pernille Follmann Ballebye fortæller.

Læs mere

Finalisterne til årets Man Booker-pris er nu offentliggjort

Esi Edugyan er en ud af seks finalister til årets Man Booker-pris. De seks finalister er ikke forfattere, der umiddelbart klinger bekendt i danske ører, da alle har en dansk udgivelse til gode.

Læs mere

Dødens droner – en sag for Pandoracellen af Rasmus Dahlberg.

En veldrejet thriller om terrorangreb, usnerpet kærlighed og med veldoserede dryp af populærvidenskab. Siderne flyver afsted.

Læs mere

Storytel blandt Europas hurtigst voksende virksomheder

Den 20. maj 2016 offentliggjorde Storytel nyheden om, at de havde købt danske Mofibo. Med et trylleslag var den svenske streamingvirksomhed markedsledende i Danmark. Den ekspansive vækst stoppede dog ikke med opkøbet af Mofibo og i år figurerer Storytel nok engang på listen over Europas hurtigst voksende virksomheder.

Læs mere

Boghandler søges til DTU Campus

Polyteknisk Boghandel & Forlag A/S søger en supersælger med ansvar for vores boghandel på DTU Campus

Læs mere

Mikrofest redigeret af Rikke Oberlin Flarup, Christel Sunesen og og Lars Emil Foder.

Vild, vildtflagrende, fascinerende og apperitvækkende antologi om 24 mikroforlag.

Læs mere

Panseren og Tøsen af Marlene Simoni og Erik Hauervig

En pensioneret politimand og en tidligere prostitueret udgiver sammen en veloplagt debatbog, der dog stritter rigeligt

Læs mere

Shrödingers Paradoks af David Sparrevohn Mørck

Med Shrödingers Paradoks afslutter David Sparrevohn Mørck sin trilogi om sygeplejersken Anette. Afslutningen er velskrevet og intens, men til tider også forvirrende og prætentiøs.

Læs mere

Påskesjov

Fridagene er over os, og forårsvejret lurer sammen med blomsterne. Indtil solen begynder at bage, må vi lune os med humor og røverhistorier. 

Læs mere

Broderparten

Forfatter: Joan Dansberg

Sider: 292
Omslag: Hæftet
Forlag: Forlaget Lunden

Læs mere

To-dages kursus bringer dig rundt i hele forlagsbranchen

At udgive bøger er et job, der kræver viden og færdigheder på mange forskellige forskellige områder: sprogfornemmelse og sans for at redigere en tekst, markedsføring og salg i mange forskellige kanaler, kalkulering af priser, æstetisk sans for layout og valg af papir, kendskab til e-bøger og lydbøger, ophavsret mv.

Læs mere

sindstequila af Sofie Riis Endahl

Ungdomsroman, der virkelig har føling med det at være ung i dag og formår at formidle rastløsheden, drømmene og usikkerheden videre igennem en gribende historie.

Læs mere

Ros, men også kritik af Storytels nye krimi-koncept

Storytel har netop lanceret et nyt koncept, Storytel Originals, hvor de inviterer krimiforfattere til at skrive lydbogsserier på 10 afsnit med en plotbaseret afslutning. Det er bl.a. Netflix’ succes, der har inspireret, lyder det. BogMarkedet har spurgt Dansk Forfatterforenings formand Morten Visby og litteraturkritiker og krimi-ekspert Bo Tao Michaëlis, hvad de tænker om Storytels nye satsning.

Læs mere

Livet i Mumidalen

Et orakel af viden om et af de skønneste børneuniverser i litteraturen er nu udkommet, og den kunne ikke have været gjort smukkere!

Læs mere