BogMarkedet


Skræk og ve

Skrækken og gyset hjemsøger den runde og gemytlige hovedstad på Fyn. Skrækfest starter i dag og spreder terror en uge frem.

Læs mere

Krimidag 2020

Krimimessen Horsens blev som bekendt aflyst i foråret. Et plaster på såret er en Krimidag lørdag den 26. september på Horsens Bibliotek.

Læs mere

De shortlistede til Munch-Christensens debutantpris

De fire shortlistede bøger til den prestigefyldte Munch-Christensens debutantpris er netop blevet offentliggjort.

Læs mere

NORD-strømmen

Som bekendt live-streames (dele af) den aflyste NORD-festival, der skulle være afholdt i dag og i morgen i Helsingør. Her er programmet.

Læs mere

Hjemlig hygge

CarlsenPuls og Carlsen arrangerer fem litteratursaloner i løbet af efteråret.

Læs mere

Asta Olivia Nordenhof modtager Per Olov Enquist Prisen 2020

Samfundet er tilbage! Krimier og autofiktion må træde et skridt tilbage og give plads til debatten om vores fælles spillerammer. Sara Omar vandt De Gyldne Laurbær, Asta Olivia Nordenhof modtager nu den fornemme Per Olov Enquist Pris.

Læs mere

Fantasien til magten

I år foregår Esbjerg Fantasyfestival online, men vanen tro er der både foredrag og events om og med alskens fantastisk litteratur og gode bogtilbud. Festivalen løber af stablen denne uge.

Læs mere

Asger Nørkær Nielsen er ny presseansvarlig hos Byens Forlag

Byens Forlag har oprustet med ansættelsen af Asger Nørkær Nielsen. Han tiltræder i dag.

Læs mere

NORD streames

Den oplagte nødløsning. I sidste uge blev efterårets måske største litterære lyspunkt, festivalen NORD i Helsingør, aflyst. En del af den bliver i stedet live-steamet gratis.

Læs mere

Litteraturen på turné

Politikens Forlag sender en række af forlagets forfattere på Litteratour gennem Danmark fra midten af oktober og året ud.

Læs mere

Hæder til mikroforlag

Prosadigtsamling fra mikroforlaget Ekbátana er nomineret i kategorien bedste digtsamling i oversættelse af det amerikanske oversætterforbund.

Læs mere

NORD er aflyst

Den første store litteraturbegivenhed i Danmark skulle have fundet sted i Helsingør i næste weekend. Den er nu blevet aflyst på grund af det stigende smittetryk i Hovedstadsområdet.

Læs mere

Læs for livet modtager stor pris

Læs for livet har vundet Egmont-prisen. Der følger en million kroner med prisen.

Læs mere

Kulturministeriet uddeler børnebogspriser

I år er prisvinderne af børnebogpriserne forfatter Kathrine Assels og illustrator Signe Parkins. Uddelingen ved kulturminister Joy Mogensen live-streames i eftermiddag.

Læs mere

Niels Klim-vinderne fundet

Danske science-fiction-fans har talt, tænk og stemt. Her er vinderne.

Læs mere

Forfattermorgen klar igen

Gyldendal lancerede flere populære digitale streamingtiltag, da COVID-19 lukkede landet ned. Efter en god sommerferie går det mest populære program i luften igen på søndag.

Læs mere

Streaming af verdenslitteratur

Årets udgave af Verdenslitteratur på Møn blive livestreamet på grund af den skarpe adgangsbegrænsning til det fysiske arrangement.

Læs mere

Karavanen ruller over Fyn

Tre steder på Fyn får i september besøg af Den Litterære Karavane, et setup med musik og oplæg fra forfattere. Den starter onsdag den 2. i Odense.

Læs mere

De bedste fra Gyldendal

Jubilæumskollektionen er et kært gensyn - eller spritnyt møde - med de 10 allerbedstebøger fra et forlag, der i år fejrer 250-års jubilæum. Og som har udgivet mange af de klassiske og mest elskede bøger i dansk litteraturs lange historie 

Læs mere

Stort bogudsalg

Efterårets store bogudsalg startede i morges hos de to kæder i Indeks Retail, Bog & idé og BOGhandleren.

Læs mere

Bogbranchens fest flyttes igen

Først blev prisfesten Blixenprisen skubbet fra foråret til slutningen af november, nu skubbes den igen til sommeren 2021.

Læs mere

Et ekstra skub

COVID-19-krisen har skubbet yderligere til igangværende tendenser, men har ikke sat sig katastrofale spor hos Gyldendal. Det fremgår af regnskabet for første halvår af 2020.

Læs mere

Lille nedgang i svensk bogsalg

Boghandlerne i Sverige har oplevet en stor nedgang i foråret, men det samlede bogsalg blev reddet af webboghandlernes succes.

Læs mere

Steffen Jacobsen modtager Otto B. Lindhardt-prisen 2020

Den alsidige succesforfatter Steffen Jakobsen modtager den fine pris opkaldt efter en af forlagsverdenens legender.

Læs mere

Hva ska vi mæ bogen

Har vi opgivet Bogens Magi og solgt vores sjæl til lavestbydende? Danmarks Biblioteksforening holder debatmøde om bogens fremtid fredag den 21. august. Deltagerne er både politikere og bogfolk.  

Læs mere