BogMarkedet


Festival-eksperiment fortsætter

Horsens Forfatterfestival gentager succesen fra sidste år, hvor lokale forfattere får ordet og muligheden for at komme nærmere beboerne i Horsens. Scenen er igen sat hos Bog & idé, og samtidig har Horsens Bibliotek meldt sig som ny medspiller.

Læs mere

Udskift i Arnold Busck bestyrelsen

Arnold Busck kæden har i uge 42 undergået en mindre omrokering. Nyt medlem er også kommet til.

Læs mere

Maria og Clara af Muriel Barbery

Et smukt sprog og en spændende idé går desværre tabt i lange tankespind og billedlag, der aldrig rigtig når ind til kernen.

Læs mere

Programmet til årets BogForum er klar!

Du kan allerede nu gå i gang med at plotte dit program sammen til dette års BogForum. Der bliver nok at se!

Læs mere

To børnebøger med flotte illustrationer og en sød historie

Efterårets mange titler skyder op som smukke blomsterknopper i en ellers grå have, og særligt to børnebøger fangede denne anmelders øje – både for historien, men også for illustrationerne.

Læs mere

'Den gode datter' af Karin Slaughter

"Den gode datter" blev denne anmelders først møde med Karin Slaughter, og der er nu kun ærgrelse over, at bekendtskabet med Slaughters forfatterskab ikke er sket noget før.

Læs mere

Den der sår vind af Nele Neuhaus

Et stort anlagt plot med mange tråde foldes flot ud i denne krimi, der er oversat fra tysk. Desværre holder bogen ikke samme høje niveau i forhold til persongalleriet, der indeholder alt for mange karikerede og usympatiske karakterer.

Læs mere

Ullas Verden af Jacob Koch Sørensen

At skrive en humoristisk roman er en svær balancegang. Forfatteren skal kunne navigere mellem den platte pruttehumor, faldenpåhalen-komik og sofistikeret tø-hø. Heldigvis er humor forskelligt, og en læser kan sagtens have en god oplevelse og grine højlydt mens en anden tager sig til hovedet og græmmes. Ullas Verden er uden tvivl en af de bøger, som kommer til at skille vandene.

Læs mere

Bogmarkedets bestsellerliste - Uge 38

For tredje uge i træk tages førstepladsen af en nyhed. Denne uge er det Camilla Läckberg, der forviser Ken Follett til andenpladsen og David Lagercrantz til tredjepladsen. Der er hård kamp om topplaceringerne.

Læs mere

Bogmarkedets bestsellerliste - Uge 37

David Lagercrantz nåede kun en enkelt uge på førstepladsen inden Ken Follett overtog duksepladsen. De to bøger kører dog parløb og har praktisk talt lige mange point. Hvad sker der mon, når Dan Brown kommer med sin nye udgivelse?

Læs mere

Havnen af Peder Vilhelm Sørensen

Jonas Jonasson har ikke skrevet bøger forgæves. Den skæve humor, de unikke personligheder og det ofte absurde plot er drivkraften i Jonassons forfatterskab. Peder Vilhelm Sørensen er utvivlsomt inspireret af Jonasson, men hvor Jonasson brillierer som forfatter, falder Sørensen helt igennem. Det er en skam, for plottet kunne måske have båret en fortælling af Jonasson'ske dimensioner.

Læs mere

Bogmarkedets bestsellerliste - Uge 36

Efterårets helt store titler kommer på markedet i denne måned, og det hele kickstartes med David Lagercrantz' 'Manden der søgte sin skygge, som brager ind på førstepladsen på praktisk talt alle lister. Også Steffen Jacobsens 'Da jeg blev døden' får en god start.

Læs mere

Bogmarkedets bestsellerliste - Uge 35

Så måtte vi sige farvel til en af listens oldtimers. Bogen med flest førstepladser måtte se sig overhalet af mindst 10 andre titler. Farvel til Jo Nesbøs 'Tørst'.

Læs mere

’Mig og Glistrup’ af Søren Nordstrand

Der er ingen sammenhæng mellem tekst og billede i denne bog – og det er det, der gør den stærk. For det er i mødet mellem barnets præsentation af en fantasiverden og synet af barnets virkelige verden, at læseren mærker vreden, forbitrelsen og sorgen.

Læs mere

Du er ikke revisor

Hvis du er selvstændig eller en del af en mindre virksomhed, kan der være en masse finansielle og økonomiske ting, der skal være styr, og som du automatisk bliver en del af, fordi du er en central del af virksomheden.

Læs mere

Parti, sæt, match

Man skal ikke læne sig for godt tilbage, for ved læsning af Sæt og Match er der i sandhed brug for et årvågent blik. Bolden kastes rundt, og du bliver taget ved næsehårene.

Læs mere

Bogmarkedets bestsellerliste - Uge 34

Der sker virkelig meget på salgslisterne i denne uge. Tre store bøger er i forsalg, og en af titlerne ville komme direkte ind på listen udelukkende på forslaget alene. Det drejer sig om David Lagercrantz' kommende Millennium-krimi. Men også Camilla Läckberg og Ken Follets kommende udgivelser er på onlinehandlens toplister. I denne uge er det vel nok listens ældste titel, der stryger helt til tops.

Læs mere

Nekrolog: Mogens Hemmeshøj Hansen (23.08.1923 - 22.08.2017), boghandler

Boghandler Mogens Hemmeshøj gik bort d. 22 august 2017 efter et langt virke i bogbranchen.

Læs mere

Bogmarkedets bestsellerliste - Uge 33

Der sker ikke meget på listen i disse uger. Der lades til gengæld op til et efterår med store titler fra bl.a. David Lagercrantz og Camilla Läckberg. Denne uges eneste nye bog er elevatorbogen 'Kvinderne fra Thy' af Maria Helleberg, der nok engang kigger ind på listen.

Læs mere

Bogmarkedets bestsellerliste - Uge 32

Elsebeth Egholm sidder solidt på førstepladsen. Ingen af de nuværende bøger på listen kan true Egholms førerposition. Hun må kigge sig over skulderen efter de nye titler fra Ken Follett og David Lagerkrantz, der nok skal vende op og ned på bestsellerlisten, når de bliver udgivet.

Læs mere

Iron Fey af Julie Kagawa

Tredje bind af ny fantasy-serie af amerikanske Julie Kagawa er netop færdigoversat og klar til at blive læst. Idéen og historien er god, men seriens danske udgave halter på sproget.

Læs mere

En af dagene af Kim Karmark

Kim Karmark har skrevet en smuk bog om kærlighed, livet og døden. Bogens rolige puls guider læseren gennem poetiske passager, der er fyldt til randen med små eftertænksomheder. En bog for den tålmodige læser, der har lyst til refleksion under læsningen.

Læs mere

Bogmarkedets bestsellerliste - Uge 31

Selvom bestsellerlisten nu er tilbage på fuld kraft er der ikke rigtig sket de store rokeringer. Der er kommet en ny nummer ét, mens den eneste nye på listen er en gammel kending. Der er stadig to titler, som har været med på samtlige lister BogMarkedet har lavet.

Læs mere

Ravnenes hvisken 2 af Malene Sølvsten

De mange facetter af den norrøne tilbedelse og tro bliver fortolket, fortalt og fantastisk leveret i samarbejde med action, humor og ikke mindst spænding i Malene Sølvstens ventede to’er.

Læs mere

Bogmarkedets bestsellerliste - Uge 30

De sidste par uger har bestsellerlisten ikke været opdateret. Det skyldes udelukkende, at vi ikke har modtaget bestsellerlister fra salgstederne, og dermed ikke har kunnet levere en fyldestgørende liste. I denne uge har vi samlet de lister, som vi har fået, men der mangler tal fra flere steder. Det kunne selvfølgelig påvirke listen i en anden retning. Vi håber på, at vi i næste uge har alle salgstederne med på listen igen. I denne uge må Jesper Stein så sige farvel til førstepladsen, mens Elsebeth Egholm stormer ind på listens tredjeplads.

Læs mere