BogMarkedet


Paddingtons skaber Michael Bond er død

Michael Bond, skaberen af ​​den elskede børnekarakter Paddington, er død 91 år gammel. Bond udgav sin første bog 'A Bear Called Paddington', om den marmelade-elskende bjørn fra Peru i 1958, og har siden udgivet næsten 50 bøger om bjørnen, der i 2014 kom på det store lærred.

Læs mere

Dan Browns 'Origin' klar med forside og trailer

Dan Browns nyeste skud på stammen over symbolforskeren Robert Langdons færden har nu fået bogforside og bogtrailer. I sidste bog, Inferno, løb Langdon rundt i Italien i bl.a. Firenze, og i den næste bog foregår handlingen i Spanien.

Læs mere

BogMarkedets bestsellerliste - Uge 25

Bestsellerlisten holder flyttedag til mandag. Det er nok ikke tidsforskydningen, der er skyld i de mange forandringer på listen, men ikke desto mindre er der sket meget i denne uge. Tre nyheder og en gammel kending kigger igen ind på listen.

Læs mere

Dark Matter af Blake Crouch

Blake Chrouch har ikke tidligere været udgivet på dansk, men mange vil alligevel kende ham, som forfatteren til Wayward Pines-serien. Nu har Gyldendal fået fingre i hans seneste bog - Dark Matter - og udgivet den på dansk. Og ifølge denne skribents personlige mening, har Gyldendal gjort lidt af et scoop!

Læs mere

Blodmåne af Katrine Engberg

Katrine Engberg skriver sig op til de store danske krimiforfattere med Blodmåne. Det er velskrevet nordic noir med mange skønne karakterer, der alle bidrager med fremdrift i bogen og skaber interessante og læsevenlige scener - også uden for plotrammen.

Læs mere

Bogmarkedets bestsellerliste - Uge 24

Efter 11 uger på førstepladsen må Jo Nesbø endelig vige fra sin førerposition. Det blev Jesper Steins femte bog om Axel Sten, der overhalede Nesbø. Papa stryger direkte ind på førstepladsen på BogMarkedets bestsellerliste. Tørst bliver dog ikke bare fortrængt fra førstepladsen, den falder helt ned til tredjepladsen.

Læs mere

People's Press udgivelseskatalog 3. kvartal 2017

En mængde spændende, smukke og sjove titler er i vente fra People's Press til efteråret.

Læs mere

Andreas Dirksen fra Plusbog.dk er et nyt navn i Kraks Blå Bog 2017

Fra bladkiosk til boghandler. Andreas Dirksens medlemsklub er stadig voksende, men har trods den ekspanderende succes altid hyggen, fordybelsen og forkælelsen som højeste prioritet.

Læs mere

Forfatterportræt: David Garmark

Den 9. juni udgav forlaget Turbine andet bind af David Garmarks serie om problemknuseren og den tidligere lejemorder Ditlev Martins. Abbots Hemmelighed, som bogen hedder, trækker inspiration fra internationale forfattere som f.eks. James Rollins og Michael Crichton. Det er ren underholdning med et twist af videnskab og konspirationsteorier. Men hvem er den danske forfatter, der forsøger sig med en genre, der kræver rigtig meget research og viden?

Læs mere

Abbotts Hemmelighed af David Garmark

Med Abbotts Hemmelighed udvikler David Garmark sit omfattende persongalleri omkring den tidligere lejemorder Ditlev Martins. Vi møder igen hele holdet fra Det Fjerde Menneske og flere af karaktererne bliver flot bygget op. Desværre for Abbotts Hemmelighed er Ditlev Martins den mindst interessante karakter, men derimod udvikler forfatterens håndværk sig i den grad positivt.

Læs mere

Bogmarkedets bestsellerliste - Uge 23

Der sker ting og sager på BogMarkedets bestsellerliste. I denne uge har vi sagt farvel til tre bøger, hvilket betyder goddag til to nyheder og en gammel kending. Jo Nesbø holder stadig fast i førstepladsen og Merete Pryds Helle er stadig nummer to. Ugens højeste placerede nyhed kommer ind på en tredjeplads.

Læs mere

Bogmarkedets bestsellerliste - Uge 22

Paul Auster kommer ind på listen med den måske lidt for lange 4 3 2 1 alt imens holder Jo Nesbø fast i førstepladsen og udfordrerne taber igen terræn. Der er tilsyneladende intet, der kan stopper Jo Nesbøs tørst.

Læs mere

Journalist og tidligere forlagsredaktør Kristoffer Flakstad fylder 40 år 4. juni.

Vores dygtige freelance journalist Kristoffer Flakstad fylder 40 d.4 juni.

Læs mere

Bogmarkedets bestsellerliste - Uge 21

Der synges den samme sang på bestsellerlisten, som de sidste ni uger. Jo Nesbø kan ikke vristes af førstepladsen og selvom Tørst ikke er så langt foran, så er det i denne uge kun Merete Pryds Helles Folkets Skønhed, der decideret kan true Nesbøs topplacering. Netop Merete Pryds Helle er den eneste udover Jo Nesbø, der tidligere har haft en førsteplads på BogMarkedets bestsellerliste.

Læs mere

Boganmeldelse: Syndefald af Stephan Garmark

Stephan Garmark har begået en kortroman, der stiller flere spørgsmål, end den giver svar. Syndefald bliver til et filosofisk kammerspil med bibelske undertoner, der giver læseren lidt at tænke over. Selvom bogen kun tager to timers tid at læse, så fylder den mere end det.

Læs mere

George R. R. Martin starter nyt TV projekt

Skaberen af Game of Thrones, George R.R. Martin starter som screenwriter på ikke mindre end fem nye TV-spin-offs. Arbejdet med de nye TV-serier har skubbet den stærkt ventede bog Winds of Winter ned på prioritetslisten.

Læs mere

Bogmarkedets bestsellerliste - Uge 20

Bedst som man troede, at Jo Nesbø skulle vippes af tronen, laver han et comeback og sidder nok engang solidt på førstepladsen. Kærlighed for Voksne kunne ikke bygge videre på første uges lynentré og tage det sidste skridt op på podiet. I stedet taber den terræn i forhold til Nesbøs mega-bestseller.

Læs mere

Børnelitteraturens store jubilæer i 2017

Gyldendal fejrer 50-året for den gyldne håndfuld af børnebøger, der udkom i 1967. Samtidig har forfatteren til en af disse bøger 75 års fødselsdag.

Læs mere

Nye udgivelser fra Forlaget Mellemgaard d.22 maj

D.22 ser en række udgivelser dagens lys fra det fynske forlag Mellemgaard.

Læs mere

Bogmarkedets bestsellerliste - Uge 19

Bliver det sidste uge med Jo Nesbø på toppen? Der sker i hvert fald ting og sager på listen, og denne uges højdespringer kommer uden tvivl til at true Nesbøs dominans på listen.

Læs mere

Andy Weir er klar med ny rumroman

The Martian handlede om overlevelse på Mars. Weirs nye roman Artemis handler om et kup på månen. Filmrettighederne er allerede solgt.

Læs mere

Forlagenes manglende opbakning resulterer i farvel til Copenhagen Crime

Sidste år på denne tid havde Bjarke Larsen rygende travlt. Copenhagen Crime skulle snart løbe af stablen og de sidste forberedelser skulle på plads. En ting manglede dog. Udstillere. Med få uger til afviklingen af det store og højt profilerede arrangement, var tilmeldingen fra udstillende forlag skuffende, måske endda nærmere katastrofal. Flere af de store krimiforlag som f.eks. Modtryk og Klim glimrede ved deres fravær, og også normalt flittige forlag som Gyldendal og Lindhardt og Ringhof havde valgt at droppe den Københavnske pendant til Krimimessen i Horsens.

Læs mere

Publikumsfavoritten Jens Henrik Jensen fylder 54 år

Jens Henrik Jensen vandt Krimimessens Publikumspris 2017. En pris, der blev uddelt for anden gang. Han træder ind ved siden af Sara Blædel, der vandt prisen i 2016. I dag fylder Jens Henrik Jensen fra Søvind ved Horsens 54 år.

Læs mere

Bogmarkedets bestsellerliste - Uge 18

Jo Nesbø er ikke til at vælte af pinden, men måske er der endelig kommet en titel, der kan true Nesbøs bestseller. Ugens højest placerede nyhed lander på en andenplads. Læs artiklen og se, hvilken bog, der truer Tørst.

Læs mere

Bogmarkedets bestsellerliste - Uge 17

To nyheder har sneget sig ind på listen i denne uge. Den ene er en bog, som forventeligt ville komme på listen efter udgivelsen den 20 april. Den anden nyhed er en bog, der blev udgivet i januar i år. Se hvilke bøger det drejer sig om i artiklen.

Læs mere