BogMarkedet


Gode råd til forlag i 2019

Måske er forandringer hverken nødvendige eller nyttige. Her er en række bud på, hvad forlag skal lade være med at gøre i 2019.

Læs mere

Hvorfor skal en biografi have et ansigt på forsiden?

Det spørgsmål stillede journalist og forfatter Kristoffer Flakstad sig selv, mens han skrev biografien 'Pensak' om den dansk-thailandske arkæolog, ambassadørfrue og senator Pensak Howitz. Her er hans overvejelser om gå mod strømmen i en til tider konservativ branche.

Læs mere

AGENTURERNES HØJSÆSON. Politiken Literary Agency

De store bogmesser i Göteborg og Frankfurt sætter bøgerne i fokus, ligesom forlagenes bugnende efterårskataloger gør. Sofie Voller, head of Foreign Rights, fortæller.

Læs mere

Den danske Tolstoj

Henrik Pontoppidans storværk ‘Lykke-Per’ er udkommet i en ny engelsk oversættelse, der anmeldes fornemt i New York Review of Books.

Læs mere

BØGERNES HØJSÆSON. Kristeligt Dagblads Forlag

Bøgernes højtid stråler. I denne serie fortæller en lang række forlag om deres spændende efterårsudgivelser. Forlagschef Pernille Follmann Ballebye fortæller.

Læs mere

Finalisterne til årets Man Booker-pris er nu offentliggjort

Esi Edugyan er en ud af seks finalister til årets Man Booker-pris. De seks finalister er ikke forfattere, der umiddelbart klinger bekendt i danske ører, da alle har en dansk udgivelse til gode.

Læs mere

Dødens droner – en sag for Pandoracellen af Rasmus Dahlberg.

En veldrejet thriller om terrorangreb, usnerpet kærlighed og med veldoserede dryp af populærvidenskab. Siderne flyver afsted.

Læs mere

Storytel blandt Europas hurtigst voksende virksomheder

Den 20. maj 2016 offentliggjorde Storytel nyheden om, at de havde købt danske Mofibo. Med et trylleslag var den svenske streamingvirksomhed markedsledende i Danmark. Den ekspansive vækst stoppede dog ikke med opkøbet af Mofibo og i år figurerer Storytel nok engang på listen over Europas hurtigst voksende virksomheder.

Læs mere

Boghandler søges til DTU Campus

Polyteknisk Boghandel & Forlag A/S søger en supersælger med ansvar for vores boghandel på DTU Campus

Læs mere

Mikrofest redigeret af Rikke Oberlin Flarup, Christel Sunesen og og Lars Emil Foder.

Vild, vildtflagrende, fascinerende og apperitvækkende antologi om 24 mikroforlag.

Læs mere

Panseren og Tøsen af Marlene Simoni og Erik Hauervig

En pensioneret politimand og en tidligere prostitueret udgiver sammen en veloplagt debatbog, der dog stritter rigeligt

Læs mere

Shrödingers Paradoks af David Sparrevohn Mørck

Med Shrödingers Paradoks afslutter David Sparrevohn Mørck sin trilogi om sygeplejersken Anette. Afslutningen er velskrevet og intens, men til tider også forvirrende og prætentiøs.

Læs mere

Påskesjov

Fridagene er over os, og forårsvejret lurer sammen med blomsterne. Indtil solen begynder at bage, må vi lune os med humor og røverhistorier. 

Læs mere

Broderparten

Forfatter: Joan Dansberg

Sider: 292
Omslag: Hæftet
Forlag: Forlaget Lunden

Læs mere

To-dages kursus bringer dig rundt i hele forlagsbranchen

At udgive bøger er et job, der kræver viden og færdigheder på mange forskellige forskellige områder: sprogfornemmelse og sans for at redigere en tekst, markedsføring og salg i mange forskellige kanaler, kalkulering af priser, æstetisk sans for layout og valg af papir, kendskab til e-bøger og lydbøger, ophavsret mv.

Læs mere

sindstequila af Sofie Riis Endahl

Ungdomsroman, der virkelig har føling med det at være ung i dag og formår at formidle rastløsheden, drømmene og usikkerheden videre igennem en gribende historie.

Læs mere

Ros, men også kritik af Storytels nye krimi-koncept

Storytel har netop lanceret et nyt koncept, Storytel Originals, hvor de inviterer krimiforfattere til at skrive lydbogsserier på 10 afsnit med en plotbaseret afslutning. Det er bl.a. Netflix’ succes, der har inspireret, lyder det. BogMarkedet har spurgt Dansk Forfatterforenings formand Morten Visby og litteraturkritiker og krimi-ekspert Bo Tao Michaëlis, hvad de tænker om Storytels nye satsning.

Læs mere

Livet i Mumidalen

Et orakel af viden om et af de skønneste børneuniverser i litteraturen er nu udkommet, og den kunne ikke have været gjort smukkere!

Læs mere

Festival-eksperiment fortsætter

Horsens Forfatterfestival gentager succesen fra sidste år, hvor lokale forfattere får ordet og muligheden for at komme nærmere beboerne i Horsens. Scenen er igen sat hos Bog & idé, og samtidig har Horsens Bibliotek meldt sig som ny medspiller.

Læs mere

Udskift i Arnold Busck bestyrelsen

Arnold Busck kæden har i uge 42 undergået en mindre omrokering. Nyt medlem er også kommet til.

Læs mere

Maria og Clara af Muriel Barbery

Et smukt sprog og en spændende idé går desværre tabt i lange tankespind og billedlag, der aldrig rigtig når ind til kernen.

Læs mere

Programmet til årets BogForum er klar!

Du kan allerede nu gå i gang med at plotte dit program sammen til dette års BogForum. Der bliver nok at se!

Læs mere

To børnebøger med flotte illustrationer og en sød historie

Efterårets mange titler skyder op som smukke blomsterknopper i en ellers grå have, og særligt to børnebøger fangede denne anmelders øje – både for historien, men også for illustrationerne.

Læs mere

'Den gode datter' af Karin Slaughter

"Den gode datter" blev denne anmelders først møde med Karin Slaughter, og der er nu kun ærgrelse over, at bekendtskabet med Slaughters forfatterskab ikke er sket noget før.

Læs mere

Den der sår vind af Nele Neuhaus

Et stort anlagt plot med mange tråde foldes flot ud i denne krimi, der er oversat fra tysk. Desværre holder bogen ikke samme høje niveau i forhold til persongalleriet, der indeholder alt for mange karikerede og usympatiske karakterer.

Læs mere