BogMarkedet


Ullas Verden af Jacob Koch Sørensen

At skrive en humoristisk roman er en svær balancegang. Forfatteren skal kunne navigere mellem den platte pruttehumor, faldenpåhalen-komik og sofistikeret tø-hø. Heldigvis er humor forskelligt, og en læser kan sagtens have en god oplevelse og grine højlydt mens en anden tager sig til hovedet og græmmes. Ullas Verden er uden tvivl en af de bøger, som kommer til at skille vandene.

Læs mere

Bogmarkedets bestsellerliste - Uge 38

For tredje uge i træk tages førstepladsen af en nyhed. Denne uge er det Camilla Läckberg, der forviser Ken Follett til andenpladsen og David Lagercrantz til tredjepladsen. Der er hård kamp om topplaceringerne.

Læs mere

Bogmarkedets bestsellerliste - Uge 37

David Lagercrantz nåede kun en enkelt uge på førstepladsen inden Ken Follett overtog duksepladsen. De to bøger kører dog parløb og har praktisk talt lige mange point. Hvad sker der mon, når Dan Brown kommer med sin nye udgivelse?

Læs mere

Havnen af Peder Vilhelm Sørensen

Jonas Jonasson har ikke skrevet bøger forgæves. Den skæve humor, de unikke personligheder og det ofte absurde plot er drivkraften i Jonassons forfatterskab. Peder Vilhelm Sørensen er utvivlsomt inspireret af Jonasson, men hvor Jonasson brillierer som forfatter, falder Sørensen helt igennem. Det er en skam, for plottet kunne måske have båret en fortælling af Jonasson'ske dimensioner.

Læs mere

Bogmarkedets bestsellerliste - Uge 36

Efterårets helt store titler kommer på markedet i denne måned, og det hele kickstartes med David Lagercrantz' 'Manden der søgte sin skygge, som brager ind på førstepladsen på praktisk talt alle lister. Også Steffen Jacobsens 'Da jeg blev døden' får en god start.

Læs mere

Bogmarkedets bestsellerliste - Uge 35

Så måtte vi sige farvel til en af listens oldtimers. Bogen med flest førstepladser måtte se sig overhalet af mindst 10 andre titler. Farvel til Jo Nesbøs 'Tørst'.

Læs mere

’Mig og Glistrup’ af Søren Nordstrand

Der er ingen sammenhæng mellem tekst og billede i denne bog – og det er det, der gør den stærk. For det er i mødet mellem barnets præsentation af en fantasiverden og synet af barnets virkelige verden, at læseren mærker vreden, forbitrelsen og sorgen.

Læs mere

Du er ikke revisor

Hvis du er selvstændig eller en del af en mindre virksomhed, kan der være en masse finansielle og økonomiske ting, der skal være styr, og som du automatisk bliver en del af, fordi du er en central del af virksomheden.

Læs mere

Parti, sæt, match

Man skal ikke læne sig for godt tilbage, for ved læsning af Sæt og Match er der i sandhed brug for et årvågent blik. Bolden kastes rundt, og du bliver taget ved næsehårene.

Læs mere

Bogmarkedets bestsellerliste - Uge 34

Der sker virkelig meget på salgslisterne i denne uge. Tre store bøger er i forsalg, og en af titlerne ville komme direkte ind på listen udelukkende på forslaget alene. Det drejer sig om David Lagercrantz' kommende Millennium-krimi. Men også Camilla Läckberg og Ken Follets kommende udgivelser er på onlinehandlens toplister. I denne uge er det vel nok listens ældste titel, der stryger helt til tops.

Læs mere

Nekrolog: Mogens Hemmeshøj Hansen (23.08.1923 - 22.08.2017), boghandler

Boghandler Mogens Hemmeshøj gik bort d. 22 august 2017 efter et langt virke i bogbranchen.

Læs mere

Bogmarkedets bestsellerliste - Uge 33

Der sker ikke meget på listen i disse uger. Der lades til gengæld op til et efterår med store titler fra bl.a. David Lagercrantz og Camilla Läckberg. Denne uges eneste nye bog er elevatorbogen 'Kvinderne fra Thy' af Maria Helleberg, der nok engang kigger ind på listen.

Læs mere

Bogmarkedets bestsellerliste - Uge 32

Elsebeth Egholm sidder solidt på førstepladsen. Ingen af de nuværende bøger på listen kan true Egholms førerposition. Hun må kigge sig over skulderen efter de nye titler fra Ken Follett og David Lagerkrantz, der nok skal vende op og ned på bestsellerlisten, når de bliver udgivet.

Læs mere

Iron Fey af Julie Kagawa

Tredje bind af ny fantasy-serie af amerikanske Julie Kagawa er netop færdigoversat og klar til at blive læst. Idéen og historien er god, men seriens danske udgave halter på sproget.

Læs mere

En af dagene af Kim Karmark

Kim Karmark har skrevet en smuk bog om kærlighed, livet og døden. Bogens rolige puls guider læseren gennem poetiske passager, der er fyldt til randen med små eftertænksomheder. En bog for den tålmodige læser, der har lyst til refleksion under læsningen.

Læs mere

Bogmarkedets bestsellerliste - Uge 31

Selvom bestsellerlisten nu er tilbage på fuld kraft er der ikke rigtig sket de store rokeringer. Der er kommet en ny nummer ét, mens den eneste nye på listen er en gammel kending. Der er stadig to titler, som har været med på samtlige lister BogMarkedet har lavet.

Læs mere

Ravnenes hvisken 2 af Malene Sølvsten

De mange facetter af den norrøne tilbedelse og tro bliver fortolket, fortalt og fantastisk leveret i samarbejde med action, humor og ikke mindst spænding i Malene Sølvstens ventede to’er.

Læs mere

Bogmarkedets bestsellerliste - Uge 30

De sidste par uger har bestsellerlisten ikke været opdateret. Det skyldes udelukkende, at vi ikke har modtaget bestsellerlister fra salgstederne, og dermed ikke har kunnet levere en fyldestgørende liste. I denne uge har vi samlet de lister, som vi har fået, men der mangler tal fra flere steder. Det kunne selvfølgelig påvirke listen i en anden retning. Vi håber på, at vi i næste uge har alle salgstederne med på listen igen. I denne uge må Jesper Stein så sige farvel til førstepladsen, mens Elsebeth Egholm stormer ind på listens tredjeplads.

Læs mere

Solo af Palle Schmidt

Solo er en iværksætterguide til kreative freelancere. Lækkert sat op, giver et fint overblik og meget læsevenlig. Det er en guide, der primært henvender sig til kommende selvstændige eller freelancere, der lige har taget springet.

Læs mere

En konges vej - Brandon Sanderson

BogMarkedet har tidligere vendt problematikken i forhold til, hvorvidt fantasy skal tages seriøst som genre. Med 'En konges vej' viser Brandon Sanderson og forlaget Ulven og Uglen, at fantasy i den grad henvender sig til voksne og bør tages seriøst af enhver litteraturelsker.

Læs mere

Ansvarshavende redaktør på BogMarkedet skifter navn

Den 15. juli 2017 blev ansvarshavende redaktør på BogMarkedet, Mie Møller Nielsen, gift med sin mand, Rasmus Bie, og tager nu efternavnet Bie i stedet for Nielsen.

Læs mere

5 skarpe til forlagsredaktør: Vagn Plenge, Forlaget Hjulet

I juli bringer vi svar på forlagsredaktørernes aktiviteter i løbet af deres sommerferie. Hvad skal forberedes, hvad læser de selv og hvad ser de frem til? Læs med her.

Læs mere

Bogmarkedets bestsellerliste - Uge 27

Jesper Stein holder fast med Ildefonso Falcones lige efter. Sommerferielisten skaber ikke de store overraskelser, Jussi kommer tilbage og eneste nye titel på listen er Jeg er Pilgrim af Terry Hayes.

Læs mere

Bogmarkedets bestsellerliste - Uge 26

I sommerferien bliver bestsellerlisterne lidt mere ustabile. De skal nok blive lagt op i løbet af ugen, men det bliver uden alt for meget tekst. Alligevel kan du se BogMarkedets vægtede bestsellerliste, der er baseret på salgstal fra flere kæder og online-salg.

Læs mere

Paddingtons skaber Michael Bond er død

Michael Bond, skaberen af ​​den elskede børnekarakter Paddington, er død 91 år gammel. Bond udgav sin første bog 'A Bear Called Paddington', om den marmelade-elskende bjørn fra Peru i 1958, og har siden udgivet næsten 50 bøger om bjørnen, der i 2014 kom på det store lærred.

Læs mere