BogMarkedet


Mette Hermann og Alexander von Oettingen modtager Gyldendal Uddannelses priser

I går uddelte Gyldendal Uddannelse henholdsvis sin lærebogs- og formidlingspris i forbindelse med sin efterårsreception.

Læs mere

Maren Uthaug modtager Otto B. Lindhardt Prisen

I forbindelse med Lindhardt og Ringhofs efterårsreception i går modtog Maren Uthaug Otto B. Lindhardt Prisen, hvis navn hædrer forlagets navnkundige stifter.

Læs mere

Gyldendal og Rosinante & Co. fusionerer

Gyldendal-koncernen rykker tættere sammen for at imødekomme nye udfordringer, lyder det fra Morten Hesseldahl.

Læs mere

Hvorfor overhovedet uddele kunststøtte?

Forleden foreslog Alex Vanopslagh, formand for Liberal Alliance, at nedlægge Statens Kunstfond. Er det ikke bare spild af skattekroner? Peter Adolphsen svarer igen.

Læs mere

BogMarkedet går Bag Ordene og lancerer podcastserie

Vi bringer dig ind i forfatternes værksted og bag forhænget i boguniverset med vores nye podcastserie. Kristina Aamand fortæller i en sprudlende samtale om tilblivelsen af romanen ‘Sammenbragt’.  ÅBEN & GRATIS

Læs mere

Forlaget Grønningen 1 slår dørene op

Den 5. september fejres det nye forlag samt efterårets udgivelsesprogram ved en reception.

Læs mere

På banen igen

Litteraturelsker og eventtarrangør Allan Breckling fra Sønderborg er på banen igen.

Læs mere

Hvem skal skrive Millennium #7 - Her er otte kandidater til at overtage tjansen.

Hvis du er en af dem, der ikke kan få nok af Millennium-serien, så spekulerer du måske allerede på, om der står en klar til at overtage serien efter David Lagercrantz. Vores svenske kollegaer fra Boktugg kommer med et bud på syv forfattere, der kunne tage over. Vi kommer med et frækt dansk bud.

Læs mere

Første bog i ny trilogi af David Lagercrantz udkommer i 2021

David Lagercrantz er mest kendt for sin videreførelse af Steig Larssons Millenium-serie. I 2021 er han klar med første bog i en ny spændings-trilogi bygget op om sine egne karakterer.

Læs mere

Reception hos HarperCollins

Torsdag den 22. august holder HarperCollins reception - kom frisk!

Læs mere

David Lagercrantz udgiver ny trilogi i 2021

Få dage før sjette og sidste bind i Millennium-serien kommer på gaden torsdag den 22. august meddeler forfatteren, David Lagercrantz, at han fremover vil skrive på en ny trilogi med sine egne karakterer.

Læs mere

Vinderne af Blixenprisen 2019

I fredags blev bogbranchens store årlige gallefest afholdt i Folketeatret i København. Her er prismodtagerne i de forskellige kategorier.

Læs mere

En død russer af Nis Jakob

Nogen gange er det bedre at gå allin på en genre i stedet for at låne lidt hist og her. Nis Jakob har kernen til en gammeldags actionthriller, men alligevel bygger Nis Jakob sine karakterer op, som var det noir. Derved tager handlingen ikke fart før til sidst. Det er en skam.

Læs mere

Grav af Thomas Bagger

Thomas Bagger er klar med tredje bind i sin serie om Ask Hjortheede og Camilla Staal. Med Grav skriver Bagger sig op blandt de store danske krimiforfattere. Bogen er emininent.

Læs mere

Rød Tåge af David Garmark

Rød Tåge er David Garmarks krimidebut. Efter en hårdkogt thriller-trilogi om problemknuseren Ditlev Martins kunne man måske forvente en hæsblæsende krimi, men Rød Tåge er nærmest det modsatte. Det er stemningsmættet Nordic Noir, når det er bedst, hvilket lover godt for Garmarks karriere. Rød Tåge er nemlig starten på en ny serie om Max Munk og Merian Takano.

Læs mere

Christian Bach fylder 40 år

I dag, den 6. februar, fylder forlagschef for Carlsen Christian Bach rundt.

Læs mere

Gode råd til forlag i 2019

Måske er forandringer hverken nødvendige eller nyttige. Her er en række bud på, hvad forlag skal lade være med at gøre i 2019.

Læs mere

Hvorfor skal en biografi have et ansigt på forsiden?

Det spørgsmål stillede journalist og forfatter Kristoffer Flakstad sig selv, mens han skrev biografien 'Pensak' om den dansk-thailandske arkæolog, ambassadørfrue og senator Pensak Howitz. Her er hans overvejelser om gå mod strømmen i en til tider konservativ branche.

Læs mere

AGENTURERNES HØJSÆSON. Politiken Literary Agency

De store bogmesser i Göteborg og Frankfurt sætter bøgerne i fokus, ligesom forlagenes bugnende efterårskataloger gør. Sofie Voller, head of Foreign Rights, fortæller.

Læs mere

Den danske Tolstoj

Henrik Pontoppidans storværk ‘Lykke-Per’ er udkommet i en ny engelsk oversættelse, der anmeldes fornemt i New York Review of Books.

Læs mere

BØGERNES HØJSÆSON. Kristeligt Dagblads Forlag

Bøgernes højtid stråler. I denne serie fortæller en lang række forlag om deres spændende efterårsudgivelser. Forlagschef Pernille Follmann Ballebye fortæller.

Læs mere

Finalisterne til årets Man Booker-pris er nu offentliggjort

Esi Edugyan er en ud af seks finalister til årets Man Booker-pris. De seks finalister er ikke forfattere, der umiddelbart klinger bekendt i danske ører, da alle har en dansk udgivelse til gode.

Læs mere

Dødens droner – en sag for Pandoracellen af Rasmus Dahlberg.

En veldrejet thriller om terrorangreb, usnerpet kærlighed og med veldoserede dryp af populærvidenskab. Siderne flyver afsted.

Læs mere

Storytel blandt Europas hurtigst voksende virksomheder

Den 20. maj 2016 offentliggjorde Storytel nyheden om, at de havde købt danske Mofibo. Med et trylleslag var den svenske streamingvirksomhed markedsledende i Danmark. Den ekspansive vækst stoppede dog ikke med opkøbet af Mofibo og i år figurerer Storytel nok engang på listen over Europas hurtigst voksende virksomheder.

Læs mere

Boghandler søges til DTU Campus

Polyteknisk Boghandel & Forlag A/S søger en supersælger med ansvar for vores boghandel på DTU Campus

Læs mere