Lasse Byrdal


Mofibos vilde sommer: Sætter nye salgsrekorder

Nye kunder strømmer til Mofibo, og selvom abonnementstjenesten er kommet under svenske Storytels ejerskab, er Mofibos brand endnu for stærkt til at blive ’sat på bænken’.

Læs mere

Gads Forlag på udkig efter opkøb

Med en kapitalindsprøjtning på 103 millioner kroner fra ejeren satser det trængte forlag på et comeback: ”Vi på jagt efter nye vækstmuligheder,” siger direktør Ulrik Hvilshøj.  

Læs mere

Det betyder Storytels opkøb for Mofibos medarbejdere

Det er i maskinrummet, at én af de store udfordringer for den nye storspiller inden for digitale bøger ligger lige nu, fortæller Mofibos content manager. 

Læs mere

Stort interview med Ole Sønnichsen: Her er Carlsens nye strategi

Forlag kan ikke sælge lige så mange bøger til bibliotekerne som tidligere. Det er erkendelsen, der ligger bag den nye strategi for børnebogsforlaget Carlsen. Svaret er et øget fokus på det kommercielle marked, mener forlagschefen. 

Læs mere

Forlaget Gladiator rækker ud mod erhvervslivet

Med det nye initiativ Panteon vil forlaget afholde læseworkshops for erhvervsfolk.

Læs mere

eReolens tal fra februar: Udlån af e-bøger går tilbage

De seneste tal fra bibliotekernes e-bogstjeneste viser tilbagegang for udlånet af e-bøger, mens lydbøgerne fortsat står stærkt. 

Læs mere

Krimimessen sætter publikumsrekord

Tilfredshed i Horsens efter en veloverstået messe med et rekordhøjt antal besøgende. 

Læs mere

L&R sprøjter e-bøger ud

Lindhardt og Ringhof kunne i fredags præsentere det bedste årsresultat nogensinde. Det sker efter et år 2015, hvor forlaget har investeret et tocifret millionbeløb i sit ambitiøse digitaliseringsprojekt. ”Vi bygger fremtidens forlag,” siger Lars Boesgaard.

Læs mere

Politikens Forlag lukker regnskabet for et flot år 2015

Et stærkt program og en fortsat positiv udvikling i rettighedssalget er faktorer, der trækker op i årsresultatet, mens købet af Riidr og det faktum, at 2015 ikke var et ”Jussi-år,” trækker den modsatte vej. 

Læs mere

Trods massive investeringer: L&R løfter sløret for bedste resultat hidtil

”Det er rigtig tilfredsstillende, for vi har samtidig investeret et tocifret millionbeløb i vores digitale program,” siger adm. direktør Lars Boesgaard.

Læs mere

Tellerup dropper Bogpriser.dk: ”Det er råddent”

Forlægger Harald Tellerup har stoppet samarbejdet med Bogpriser.dk efter Saxos overtagelse af pris-sammenligningstjenesten. Han opfordrer nu forhandlere til at slutte op om en ny ”fælles sammenligningsside.”    

Læs mere

Boghandlere der forsvinder: Opbremsning i negativ udvikling

Årene 2012 og 2013 var hårde år for boghandlerne, hvor mange butikker måtte lukke. Men i de seneste to år er der sket en opbremsning, hvor antallet af boghandlere, der må lukke, er blevet mindre drastisk. 

Læs mere

Ny afdeling skal åbne verden for Systime

Det digitale undervisningsforlag Systime har lanceret en ny afdeling, som skal etablere nye samarbejder og tage forlagets iBog ud i verden. 

Læs mere

Læringsfestival med vokseværk

Når Danmarks Læringsfestival 2016 går i gang midt i marts måned, bliver det med et større udstillingsområde end sidste år. 

Læs mere

Den danske fællesstand på Frankfurt er død

Men der er fundet en alternativ løsning på initiativ fra forlaget Alvilda og Statens Kunstfond. Interesserede forlag kan stadig nå at melde sig.

Læs mere

Aarhusforlag lukker efter personlig konkurs

Forlægger efterlades med gæld på omkring 400.000 kroner efter at have kæmpet for drømmen i ni måneder uden løn.

Læs mere

Politikens Forlag indbyder til Laureatfest

De Gyldne Laurbær: Dato, sted og program ligger fast for fejringen af Jesper Stein.   

Læs mere

Kritisk slutspurt i Blixenprisens fundraising

Der er stadig behov for nye sponsorer til Blixenprisen for at sikre branchefestens levedygtighed på sigt. Forfatterforeningerne vil ikke kunne leve med et underskud. 

 

Læs mere