Lasse Byrdal


Blixenprisen har fået en uægte lillesøster

På Facebook har nogle af de skuffede, der ikke nåede at sikre sig en billet til Blixenprisen, besluttet at lave deres egen fest – Blixen Bootleg. 

Læs mere

Forlæggerforeningen advarer imod en EU-reform af ophavsretten

”Det, der sker i EU lige nu, kan få alvorlige konsekvenser for forlagsbranchen,” mener Forlæggerforeningens direktør. Læs, hvilke scenarier hun frygter ved en EU-reform af ophavsretten. 

Læs mere

L&R indgår rammeaftale med Dansk Oversætterforbund

Lindhardt og Ringhof har forhandlet en aftale på plads med DOF, som skal gøre digitaliseringen af forlagets omfattende bagkatalog langt mere effektiv. Mere end 6.000 udenlandske titler venter på at blive udsendt som e-bøger. 

Læs mere

Blixenprisen udsolgt på ti minutter

Der var færre end 200 billetter i salg til bogbranchens nye prisfest. Og de var revet væk efter ti minutter. I Dansk Forfatterforening er man overvældet over interessen, og Jakob Vedelsby kalder billetsituationen ”et positivt problem.”

Læs mere

Danmark Læser: Overvældende interesse fra frivillige

6.000 danskere har ansøgt om at blive boguddelere, når 100.000 bøger skal fordeles over hele landet på Verdens Bogdag. Men Danmark Læser skulle kun bruge 4.000. 

Læs mere

Spektakulære nyheder rammer branchen på denne 1. april

Der sker flere utrolige og spændende ting i branchen her på denne forunderlige dag før påske. 

Læs mere

E-bogen går frem stille og roligt

Forlæggerforeningens årsstatistik 2014 viser en forventelig og gradvis digital fremgang. Det digitale salg udgør nu tæt på halvdelen, når man kigger på forlagenes omsætning fra skønlitteratur til biblioteker og internethandel.

Læs mere

Forfatterformand roser Gladiator for talentudvikling

TEMA om skrivekurser: Gladiatorskolen er ”tre fluer med et smæk,” siger Jakob Vedelsby, som er imponeret over nytænkningen på Forlaget Gladiator. 

Læs mere

Mellem historien, satiren og Islam

Ugens forlag: "Der er ikke nogen, der er bedre end andre, fordi de påstår sig nærmere gud, eller med den korrekte hudfarve eller ideologi. Det skulle forlaget Tøkk gerne være en opposition imod," siger Kåre Bluitgen.

Læs mere

”Forlagets berettigelse ligger i omsorgen”

Lindhardt og Ringhof vil være stærkere på dansk skønlitteratur. Forlaget vil lægge en ny linje, med en ny redaktion og nye navne, fortæller Lars Boesgaard. 

Læs mere

Politiske initiativer har sat skub i salg af skolebøger

Forlæggerforeningens årsstatistik for 2014 viser en stigning i salg af både trykte og digitale læremidler. Men det er ikke overraskende, fortæller forlæggerforeningens direktør.

Læs mere

Succesfuldt lederskifte på Alinea

Det fine årsregnskab for Lindhardt og Ringhof er i særdeleshed bygget på et ”rekordgodt” år 2014 for Alinea. Det er især udskiftninger på topposter, der har givet pote for undervisningsforlaget. 

Læs mere

Overblik: Her er seks centrale pointer fra Forlæggerforeningens årsstatistik

”Det må konstateres, at bogen som trykt medie er levedygtig, hvilket også bekræftes af internationale undersøgelser. På udbudssiden er der fuld gang i den digitale udvikling,” siger Forlæggerforeningens formand.

Læs mere

L&R præsenterer superregnskab

De seneste års store omlægninger af forretningen giver nu for alvor udbytte på Lindhardt og Ringhof. En del af fremskridtet skal findes i en stor vækst i salget af e-bøger – som ikke mindst kommer igennem Mofibos succes. 

Læs mere

Glem ikke litteraturens klassikere

Ugens Forlag: "Der er rigtig mange vigtige og væsentlige litterære udgivelser, som glider ud af markedet. Det er skammeligt. Og det er noget, vi gerne vil rette op på," siger forlægger Claus Rosenkilde.

Læs mere

Forlag ønsker sig adgang til eReolens data

Mofibo deler velvilligt data med forlag og forfattere. På Lindhardt og Ringhof håber man, at eReolen vil dele lige så flittigt, når og hvis udfordringen omkring persondataloven og anonymisering af brugerne bliver løst. 

Læs mere

Kritikerprisen gives til roman fra Gyldendal

Litteraturkritikernes Lav har sat navn på vinderen af Kritikerprisen 2014 og de tilhørende 75.000 kroner, som er finansieret af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur.

Læs mere