Lasse Byrdal


Mofibo oplever eksplosiv tilgang af nye kunder

"Da flere af de store forlag ved årsskiftet forlod eReolen, blev der skabt et vindue. Det er i dette vindue, det kommercielle marked nu skal vise, at det kan løfte opgaven," mener Mofibos content manager, Søren Brinch Vestergaard. 

Læs mere

Bog & idé gør noget ved nethandlen

Kæden holder ambitiøst vækstmål for handel via netbutik.

Læs mere

Jakob Vedelsby: Derfor skruer vi ikke billetprisen op

Nyt koncept på BogMarkedet: Dansk Forfatterforenings formand har mødt ’Den vrisne bog’ til en snak om Blixenprisen.   

Læs mere

Forlaget mellemgaard går i rette med sit ry

I en ny meddelelse udsendt til medier og samarbejdspartnere forsikrer mellemgaard, at ”det er lodret forkert, at Forlaget mellemgaards udgivelser ikke gennemgår forlagsredaktion.”

Læs mere

eReolen: Lange udsigter til et comeback

Det ligger ikke ligefor, at de store forlag vender tilbage til eReolen. Det fortæller Jakob Heide Petersen, som dog regner med, at dialogen bliver genoptaget i løbet af foråret. 

Læs mere

Jakob Heide: Det er fint, hvis dampen går lidt af i 2016

Stort interview med Jakob Heide Petersen: På trods af de store forlags exodus fra eReolen har bibliotekstjenesten ikke mistet ambitionen om at få flere læsere. 2016 bliver et år med konsolidering og fokus på formidlingen af litteratur, fortæller formanden.

Læs mere

Nu vil eReolen satse mere på børnene

Et nyt initiativ i 2016 fra bibliotekerne bliver en ny indgang til eReolen målrettet børn. 

Læs mere

Forlag balancerer på en knivsæg: Amazons komme kan betyde alt for det danske bogmarked

”Hvis Amazon vil gå ind med samme styrke, som de har gjort i for eksempel England, så kommer det til at betyde helt utrolig meget for det danske bogmarked.” Det mener Gyldendals Elisabeth Nøjgaard.  

Læs mere

Forlag: Forhandlingerne med Amazon går trægt

Den internationale gigants indtog på det danske marked kan endnu have lange udsigter. De store forlag fortæller nemlig, at forhandlinger med Amazon står i stampe på grund af meget forskellige udgangspunkter. Se, hvad Amazon kræver her.

Læs mere

Eksperter: People’sPress har en dårlig sag

Rent juridisk ser det sort ud for People’sPress. Det mener flere eksperter, BogMarkedet har talt med. Men forlaget har dog ret i, at der kan siges at være et principielt problem for bogbranchen, mener professor i mediejura.

Læs mere

Nansensgade Antikvariats bogsamling på auktion

4.500 bøger bortauktioneres af Bruun Rasmussen efter lukningen af det gamle antikvariat. 

Læs mere

KON-TUR ansætter kædechef

Bog- og papirhandlerkæden hyrer chef til nyoprettet stilling. Den nye kædechef skal udvikle bogområdet. 

Læs mere

Jesper Stein har fået De Gyldne Laurbær

Krimiforfatteren blev overrasket på Det Kongelige Bibliotek tirsdag eftermiddag.

Læs mere

L&R på vej imod de 15.000: Sådan går det store digitaliseringsprojekt

Lindhardt og Ringhof er ved at være klar til at sende de første titler fra forlagets ambitiøse digitalisringsprojekt på markedet. L&R håber at kunne indgå i nye samarbejder med forskellige forhandlere om udgivelsen af de mange e-bøger.

Læs mere

Lix er i luften: Men uden danske forlag

Teknologihuset Lix Technologies har åbnet for 30.000 studiebøger via deres nye streamingtjeneste. Men de danske forlag glimrer indtil videre ved deres fravær.   

Læs mere

Boghandlerforeningen: Dyb tavshed om Winsløws fratrædelse

Årsagen til direktørens afgang er et internt anliggende, som ikke meldes ud i offentligheden, lyder det fra bestyrelsesformanden. Men medlemmerne har krav på klar besked, mener tidligere bestyrelsesmedlem.     

Læs mere

Nyt om Blixenprisen 2016: Martin Krasnik bliver vært

Styregruppen bag bogbranchens prisfest er klar med nye detaljer om ’den svære 2'er.’ Blixenprisen får ny vært og nyt venue – men budgettet er dog ikke hjemme endnu.   

Læs mere

Boghandlerforeningen erkender: Vi har været for usynlige

Fremover skal Boghandlerforeningen markere sig tydeligere i den offentlige debat, siger bestyrelsesformand Marianne Møller. Hun afviser dog – efter flere små boghandleres kritik – at der er tale om en tendens til medlemsflugt.

Læs mere

Fyringer på Carlsen og Alinea

Syv medarbejdere blev i sidste uge opsagt fra Alinea og Carlsen. 

Læs mere

Claus Clausen sælger med vemod og lettelse

”Det er lidt, som når børnene flytter hjemmefra.” Sådan beskriver Claus Clausen følelsen efter at have solgt sit livsværk – forlaget Tiderne Skifter – til Gyldendal efter 43 år. BogMarkedet har talt med den aldrende forlægger om salget og fremtiden.   

Læs mere

Olaf Winsløw stopper som direktør for Boghandlerforeningen

Han fratræder sin stilling ved udgangen af april måned efter en gensidig aftale med bestyrelsen. Det oplyser foreningen mandag formiddag.

Læs mere

L&R giver nyt liv til gamle bøger

I et nyt samarbejde med eReolen vil forlaget digitalisere titler, som er faldet ud af markedet. Det er godt for både forfattere, biblioteker og for branchen, lyder det fra Lindhardt og Ringhof.

Læs mere

Gyldendal køber Tiderne Skifter

Fra 1. februar 2016 bliver Tiderne Skifter et imprint under Gyldendal. Claus Clausen fortsætter som direktør indtil sommer.

Læs mere