Planen over de mere end 1.000 indslag på årets messe i Bella Center er klar.
Kæden fortsætter den lovende udvikling fra sidste år og ser dermed ud til at være endegyldigt ovenpå igen.
22-årig iværksætter fik idéen og rejste tre mio. kroner til at lave en streamingtjeneste for studiebøger. Nu er Lix snart klar til at lette de studerendes skoletasker og pengepunge. Men også forlagene vinder på iværksættervirksomhedens koncept, forklarer Camilla Hessellund Lastein.
”Vi tror på, at der er rigtig mange danskere derude, der gerne vil læse noget mere, men som lige behøver det sidste puf.”
Gyldendals Læremiddelpris og Formidlingspris uddeles i dag til henholdsvis ”en respekteret person i det danskfaglige miljø” og til ”et uhyre produktivt makkerpar”.
Fremgang i antallet af nye titler inden for dansk skønlitteratur de seneste år. Bog- og Litteraturpanelets nye rapport samler statistik om Danmarks bogbestand, litteraturforbrug, forlagsbranchen, biblioteker og selvudgivere.
De ubemandede biblioteker bliver flere, mens antallet af personale på landets biblioteker skæres ned år for år. Det viser en ny rapport fra Kulturstyrelsen.
”Pas på, at du ikke bliver taget til indtægt for en forståelse af selvcensur, som du måske ikke nødvendigvis deler,” advarer Jakob Vedelsby.
Tilskudsordning har betydet ny vækst kommunernes indkøb af digitalt undervisningsmateriale til folkeskoler i 2014. Det viser en ny opgørelse fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling.
I langt de fleste danske kommuner er en klar opdeling mellem bibliotek og borgerservice fortid. Skarpe grænseflader er afløst af flydende samarbejder i mange afskygninger. Men hvad betyder det for litteraturformidlingen?
Bibliotekernes udgifter til bogkøb er stabilt. Det viser en stor rapport fra Kulturstyrelsen, der indeholder en række interessante tal om folkebibliotekerne.
Interview med forfattere og selvudgivere samt guider, inspiration, tips og tricks. Magasinet SKRIVERi er for alle, der har ”skrivekløe” i fingrene.
De seneste tal fra eReolen slår ikke udlånsrekorden fra juli, men niveauet ligger fortsat højt og over de øvrige måneder i 2015.
Forlaget i Vognmagergade finder ikke bibliotekernes digitale udlån alarmerende. Tværtimod går man ind til forhandlingerne med optimisme og forventer at kunne fortsætte på eReolen efter nytår, fortæller digital- og marketingchef på L&R.
Efter at have fået otte nye medlemmer i år inviterer boghandlerkæden de nye kræfter ind i maskinrummet.
Gyldendal rasler med sablerne i et åbent brev til eReolen. Brevet, der kommer lige inden de nye forhandlinger påbegyndes, gør det klart, at der skal markante ændringer til for, at samarbejdet kan forlænges.
På eReolen undrer man sig over kritikken fra forlag i kølvandet på sidste uges forfatterboykot. Bibliotekernes digitale udlånstjeneste fungerer nemlig helt som aftalt, mener eReolens formand.
Jakob Vedelsby løfter sløret for nye detaljer, alt imens de første spadestik til næste års litterære prisuddeling tages.
BogForum satser i år mere på debatarrangementer for at skabe dynamik og overraskelser på scenerne. Se, hvilke forfattere der blandt andre lægger vejen forbi Bella Center den 6. – 8. november.
Forlæggerforeningen har udarbejdet statistik over en række forlags erfaringer med tre forskellige modeller for bibliotekernes udlån af e-bøger.
Hovedkontoret i Hedensted står over for omstruktureringer og flere nye strategiske tiltag. Det betyder blandt andet, at rekrutteringen af en ny indkøbschef er påbegyndt, og at man fremover vil udvide partnerskabet med de store leverandører.