Lasse Byrdal


Her er programmet til BogForum

Planen over de mere end 1.000 indslag på årets messe i Bella Center er klar. 

Læs mere

Arnold Busck leverer flot årsresultat

Kæden fortsætter den lovende udvikling fra sidste år og ser dermed ud til at være endegyldigt ovenpå igen.

Læs mere

Lix er studiebøgernes Spotify

22-årig iværksætter fik idéen og rejste tre mio. kroner til at lave en streamingtjeneste for studiebøger. Nu er Lix snart klar til at lette de studerendes skoletasker og pengepunge. Men også forlagene vinder på iværksættervirksomhedens koncept, forklarer Camilla Hessellund Lastein. 

Læs mere

Riidr er klar med e-bogklub

”Vi tror på, at der er rigtig mange danskere derude, der gerne vil læse noget mere, men som lige behøver det sidste puf.”

Læs mere

Gyldendal uddeler to priser ved dagens efterårsreception

Gyldendals Læremiddelpris og Formidlingspris uddeles i dag til henholdsvis ”en respekteret person i det danskfaglige miljø” og til ”et uhyre produktivt makkerpar”.

Læs mere

Stor rapport giver ny viden om det danske bogmarked

Fremgang i antallet af nye titler inden for dansk skønlitteratur de seneste år. Bog- og Litteraturpanelets nye rapport samler statistik om Danmarks bogbestand, litteraturforbrug, forlagsbranchen, biblioteker og selvudgivere.   

Læs mere

Der bliver stadig færre bibliotekarer på landets biblioteker

De ubemandede biblioteker bliver flere, mens antallet af personale på landets biblioteker skæres ned år for år. Det viser en ny rapport fra Kulturstyrelsen.

Læs mere

Forfatterforeningen advarer imod ny undersøgelse

”Pas på, at du ikke bliver taget til indtægt for en forståelse af selvcensur, som du måske ikke nødvendigvis deler,” advarer Jakob Vedelsby.

Læs mere

Kommuner investerer mere i digitale læremidler

Tilskudsordning har betydet ny vækst kommunernes indkøb af digitalt undervisningsmateriale til folkeskoler i 2014. Det viser en ny opgørelse fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling. 

Læs mere

Biblioteker og borgerservice blander blod

I langt de fleste danske kommuner er en klar opdeling mellem bibliotek og borgerservice fortid. Skarpe grænseflader er afløst af flydende samarbejder i mange afskygninger. Men hvad betyder det for litteraturformidlingen?   

Læs mere

Bibliotekerne bruger ikke færre penge på bogkøb

Bibliotekernes udgifter til bogkøb er stabilt. Det viser en stor rapport fra Kulturstyrelsen, der indeholder en række interessante tal om folkebibliotekerne. 

Læs mere

Turbine og Saxo udgiver nyt magasin til skribenter

Interview med forfattere og selvudgivere samt guider, inspiration, tips og tricks. Magasinet SKRIVERi er for alle, der har ”skrivekløe” i fingrene.

Læs mere

Stadig mange udlån på eReolen

De seneste tal fra eReolen slår ikke udlånsrekorden fra juli, men niveauet ligger fortsat højt og over de øvrige måneder i 2015. 

Læs mere

L&R: Vi regner med at blive enige med eReolen

Forlaget i Vognmagergade finder ikke bibliotekernes digitale udlån alarmerende. Tværtimod går man ind til forhandlingerne med optimisme og forventer at kunne fortsætte på eReolen efter nytår, fortæller digital- og marketingchef på L&R.    

Læs mere

Kon-tur tager nye medlemmer ind i bogudvalget

Efter at have fået otte nye medlemmer i år inviterer boghandlerkæden de nye kræfter ind i maskinrummet. 

Læs mere

”Opgaven ser meget vanskelig ud”

Gyldendal rasler med sablerne i et åbent brev til eReolen. Brevet, der kommer lige inden de nye forhandlinger påbegyndes, gør det klart, at der skal markante ændringer til for, at samarbejdet kan forlænges.

Læs mere

”Vi gør blot som aftalt med forlagene”

På eReolen undrer man sig over kritikken fra forlag i kølvandet på sidste uges forfatterboykot. Bibliotekernes digitale udlånstjeneste fungerer nemlig helt som aftalt, mener eReolens formand.       

Læs mere

Blixenprisen bliver større næste år

Jakob Vedelsby løfter sløret for nye detaljer, alt imens de første spadestik til næste års litterære prisuddeling tages.

Læs mere

Nedtælling til BogForum: Nu med ekstra gang i scenerne

BogForum satser i år mere på debatarrangementer for at skabe dynamik og overraskelser på scenerne. Se, hvilke forfattere der blandt andre lægger vejen forbi Bella Center den 6. – 8. november.Læs mere

Mange forlag fravælger friktion på eReolen

Forlæggerforeningen har udarbejdet statistik over en række forlags erfaringer med tre forskellige modeller for bibliotekernes udlån af e-bøger. 

Læs mere

Indeks Retail: Ejerne har talt

Hovedkontoret i Hedensted står over for omstruktureringer og flere nye strategiske tiltag. Det betyder blandt andet, at rekrutteringen af en ny indkøbschef er påbegyndt, og at man fremover vil udvide partnerskabet med de store leverandører.  

Læs mere