Lasse Byrdal


Indeks Retail fyrer Mette Pedersen

Efter at have været produktchef i Hedensted gennem mere end otte år er Mette Pedersen blevet afskediget. Det sker som et led i hovedkontorets omstruktureringer på indkøbsområdet. 

Læs mere

Forfatterformand: Kulturmødet var en kulturel energiindsprøjtning

Dansk Forfatterforening med Jakob Vedelsby i spidsen gjorde en stor indsats for at bringe litteraturen på dagsordenen ved dette års Kulturmøde på Mors. Men hvad skal det egentlig gøre godt for?    

Læs mere

På charmeoffensiv i Kina

Statens Kunstfonds Litteraturudvalg er igen i år med på bogmesse i Beijing, hvor interessen for danske børnebøger er stigende. 

Læs mere

Nordjysk logistikvirksomhed i vækst

Dafolo begyndte i 2010 at tilbyde lager og logistik til forlag. På de omkring fem år, der er gået, har Frederikshavner-virksomheden fået godt 150 forlag som kunder.   

Læs mere

Saxo bruger data til at skabe e-bogssucces

Med 100.000 hentede e-bøger på Saxo er forfatter og madblogger Anette Harbech Olesen Danmarks mest downloadede e-bogsforfatter. Bøgerne om mad og sundhed hjælpes fremad via Saxos indblik i kundebasens interesser og tidligere køb.        

Læs mere

Plusbog udelukker storforbrugere

Fordelsklubben Plusbog.dk møder kritik fra medlemmer, som har fået suspenderet muligheden for at købe bøger til de fordelagtige rabatter. Plusbogs direktør afviser, at begrænsningerne kan ramme medlemmer, der kun køber til eget forbrug.  

Læs mere

Når kulturen taler med sig selv

Kulturmødet på Mors er i år større end nogensinde, og det er litteraturens tilstedeværelse ved arrangementet også.

Læs mere

”Vi skal kunne det hele”

Helle Busck Fensvig tog springet fra den finansielle sektor og ind i familievirksomheden Arnold Busck. Som administrerende direktør har hun navigeret boghandlerkæden gennem finanskrisen, vendt røde tal til sorte og bevist, at det stadig kan lade sig gøre at drive fysisk boghandel, selvom nye vinde blæser i detailbranchen.   

Læs mere

Endnu et tigerspring for eReolen

Juli måned og eReolens sommerkampagne har betydet endnu en markant stigning i antallet af udlån og brugere på bibliotekernes digitale tjeneste.

Læs mere

Ingen udsigt til dansk momsreducering på bøger

I Danmark har forslaget om at sænke momsen på trykte bøger flere gange være oppe og vende. Men hver gang bliver det ved snakken. Der er nemlig ikke politisk vilje til at ændre på afgiftssystemet, forklarer Forlæggerforeningens direktør.  

Læs mere

Danmark har verdensrekord i bogmoms

Ny undersøgelse slår fast, at Danmark er det land i verden, som pålægger den højeste moms på trykte bøger, mens vi har den næsthøjeste takst i verden på e-bøger.

Læs mere

Politikens Forlag: Data øger træfsikkerhed i digital marketing

Data om læsere er på Politikens Forlag et redskab, der først og fremmest bliver brugt til at få mest muligt ud af marketingbudgetterne. Det fortæller digital- og udviklingschef Jakob Harden. 

Læs mere

Meget få læser litteratur på smartphone

En ny undersøgelse fra Danmarks Biblioteksforening viser, at der ikke er den store interesse for læsning af e-bøger på smartphone blandt danskere.

Læs mere

Forlag holder forpremiere på Mofibo

Hele tre måneder før udgivelsesdatoen gør Forlaget Tellerup en ny krimi tilgængelig for Mofibos brugere. Gevinsten kommer både i form af god reklame, og så måske den bedste markedsføring en bog kan få – nemlig læsere – lyder forklaringen. 

Læs mere

E-bøger er mest brugt af bymennesker

En ny undersøgelse viser, at langt flere danskere bosiddende i større byer læser e-bøger sammenlignet med folk bosat i landdistrikterne.

Læs mere

Logistik til de helt små: ’Let Levering’ fra DBK

Ny løsning fra DBK til små udgivere sikrer, at udgivelser bliver synlige og tilbyder billig levering. 

Læs mere

Mofibo synkroniserer lydbøger og e-bøger

Abonnementstjenesten regner med i løbet af sommeren at kunne præsentere op imod 300 titler, hvor brugerne frit kan skifte mellem læsning og lytning. 

Læs mere

Biblioteker: Urimeligt med karenstid på lydbøger

Materialechefen på Københavns Kommunes Biblioteker undrer sig over karenstiden på op til 12 måneder på lydbøger: Det er bibliotekerne, som finansierer en pæn del af lydbøgerne, lyder hendes argument. 

Læs mere

Indeks Retail hyrer mediebureau

Indeks Retail har entreret med mediebureauet MEC, som skal rådgive kæden til, hvordan de kroner, der er øremærket markedsføring, bruges bedst.

Læs mere

Saxo modtager 147 bidrag i forfatterkonkurrence

Konkurrencen skal sætte fokus på de mange nye muligheder for selvudgivere og forhåbentligt inspirere flere til at følge efter, beretter Saxo Publish. 

Læs mere

Lindhardt og Ringhof overtager svensk bestsellerforfatter

Succes i andre nordiske lande er ikke garanti for succes herhjemme. Lena Andersson solgte 200.000 bøger i Sverige men nåede ikke tusind solgte i Danmark. Nu skifter hun til L&R. 

Læs mere

Lydbøger har revolutioneret Mofibo

Se, hvordan lydbøgernes indtog på abonnementstjenesten præger ’Mofibos døgnrytme’.

Læs mere