Lasse Byrdal


Politikens Forlag: ”Gamle rettigheder får ikke markedet til at vækste”

Lene Juul vil hellere satse på kvalitet frem for at opbygge stor volumen på ældre rettigheder. Gyldendal vil ikke kommentere kampagnen fra L&R.

Læs mere

L&R: ”Lydbøger går en usikker fremtid i møde”

En ting er truslen fra det store udland. Noget andet er, at det danske marked for lydbøger i den grad trænger til et servicetjek. Det mener Lindhardt og Ringhofs redaktionschef Lasse Korsemann Horne. 

Læs mere

eReolen Global åbner i dag

Gennem et nyt samarbejde med OverDrive udvider eReolen nu sortimentet med omkring 2.500 engelske e-bøger og netlydbøger.

Læs mere

Forfatterskolen: Opfordrer især kvinder til at søge rektorat

Efter fire mandlige leder kan det være på tide med en kvinde i spidsen, mener bestyrelsesformanden. 

Læs mere

Lydbogens globale sejrsgang

Nye tal fra USA viser ikke blot en markant fremgang i salg af digitale lydbøger på 27 procent i 2014. Amerikanske AAP estimerer tilmed, at lydbogen nu er større end e-bogen på abonnementstjenester. 

Læs mere

Mystisk forfatter vifter drilsk med den røde fane

En annonce i dagens Politiken fra forfatteren bag ’Den hemmelige socialdemokrat’ er ”en humoristisk hilsen i valgkampen,” fortæller Jakob Kvist.     

Læs mere

Forfatterskolens rektor stopper

Pablo Llambías har opsagt stillingen som Forfatterskolens leder, selvom han netop havde fået ansættelsen forlænget med fire år.

Læs mere

Kulturpolitik i bogbranchen: Det mener ordførerne længst fra midten

VALGTEMA: BogMarkedet stiller skarpt på branchens kulturpolitiske udfordringer. Her giver kulturordførerne fra DF og Enhedslisten svar på centrale kulturpolitiske spørgsmål for bogbranchen. De vil ikke helt samme vej.

Læs mere

Kulturpolitik i bogbranchen: Der ER forskel på rød og blå

VALGTEMA: BogMarkedet stiller skarpt på branchens kulturpolitiske udfordringer. Her giver kulturordførerne fra Venstre og Socialdemokraterne svar på centrale kulturpolitiske spørgsmål for bogbranchen.

Læs mere

Ikke én eneste dag var jeg ked af at gå på arbejde

Interview med Jørn Bach: En af branchens sande ’grand old men’ fortæller om livet som pensionist, sit nuværende konsulentjob på Rådhuspladsen, om hvorfor Indeks Retail er alt for dyre for boghandlerne, og afslører karrierens mest fortrydelige beslutning.   

Læs mere

Tegneserier skal ruske op i tabletgenerationen

Københavns store tegneseriefestival, Copenhagen Comics, løber af stablen den kommende weekend, hvor toneangivende danske og internationale tegneserieskabere gæster Øksnehallen. 

Læs mere

GO Forlag: ”Vi er små men på tåspidserne”

Ugens forlag kunne i fredags fejre 40-års jubilæum i naturvidenskabens tegn. 

Læs mere

Svært at få politiet til at tage sager om piratkopiering

Guide: Sådan forholder man sig som forlag, hvis man finder sine bøger i piratkopier på nettet.

Læs mere

Styr på juraen: Her er tre eksempler på tvister i forlagsbranchen

Der er mange muligheder for at gå galt i byen, når det gælder forlagsjuridiske spørgsmål. Her er tre eksempler på juridiske stridsmål i forlagsbranchen, hvoraf to endte med et retsligt efterspil.

Læs mere

BT dømt for at krænke forfatters ophavsret

Dansk Forfatterforening har vundet en retssag mod Dagbladet BT på vegne af et medlem. BT skal betale 20.000 kr. i erstatning.

Læs mere

Krefeld: Data er kun en udvidet læserkontakt

”Jeg tror virkelig, man ville ende et forkert sted, hvis man brugte det som et succesparameter,” svarer Michael Katz Krefeld på spørgsmålet, om hvorvidt data om læsere kan bruges som et værktøj i skriveprocessen.

Læs mere

Datamining viser, at 9 ud af 10 læser Krefeld færdig

Lindhardt og Ringhof har ved hjælp af data fra Mofibo fået et spændende og vigtigt indblik i Michael Katz Krefelds forfatterskab. Her inviterer forlaget med til et kig på, hvad krimiforfatterens læsere foretager sig i tablettens og smartphonens skær.   

Læs mere

Gladiator lancerer forfatteruddannelse

Den nye skole er ikke et opgør med Forfatterskolens undervisningsform men et alternativ, siger uddannelsens tilrettelægger Hans Otto Jørgensen.    

Læs mere