Lasse Byrdal


Clio Online sætter kurs mod udlandet med stor, strategisk partner i ryggen

Folkene bag ugens forlag begyndte for ni år siden at udvikle digitale læremidler fra en studielejlighed i København NV. Med deres spareskillinger, SU’en og hvad de kunne låne af forældrene som eneste økonomiske støtte, rejste Clio Online sig fra kandidatfesternes hangovers og blev en millionforretning, som i dag er på vej mod det store udland.        

Læs mere

Én god og én dårlig nyhed om EU’s reform af ophavsretten

Et nyt udspil fra EU rummer både positive og negative tegn om forslaget til et fælles, digitalt marked i Europa, vurderer Forlæggerforeningen.

Læs mere

Blixenprisen offentliggør nominerede

Der er nyt fra både Blixenprisen og fra den uægte lillesøster – Blixen Bootleg. 

Læs mere

Forlag uforstående over for Forfatterforeningens kritik

På Gyldendal, Lindhardt og Ringhof samt på Rosinante genkender man ikke billedet af stadigt ringere vilkår i de forfatterkontrakter, forlagene tilbyder. En udvikling som forfatterformand Jakob Vedelsby på det seneste har kritiseret gentagne gange.

Læs mere

Se årets top 10 over modtagere af bibliotekspenge

I dag udbetaler Kulturstyrelsen 174,6 mio. kroner i biblioteksafgift, som 8.528 forfattere i år deler.   

Læs mere

Sådan beregnes forfatterhonoraret

BogMarkedet har fået indblik i Forfatterforeningens medlemsrådgivning. Læs her typiske eksempler på udregning af forskud og royalty. 

Læs mere

Dokumentation: Sådan er forfatternes vilkår forringet

På baggrund af konkrete henvendelser og juridisk rådgivning tegner Dansk Forfatterforening her et billede af forfatternes vilkår anno 2015. 

Læs mere

Forfatterhonorarer: ”En gradvis stramning af tommeskruerne”

Jakob Vedelsby giver indblik i medlemmers kontrakter for at dokumentere tidligere udmeldinger om forfatternes økonomiske trængsler og risikoen for kvalitetslitteraturens død. 

Læs mere

Nyt klassifikationssystem forventes påbegyndt i juni måned

Tiden nærmer sig, hvor forlag og boghandlere kan påbegynde implementeringen af Thema, som skal afløse Boghandelens Varegrupper. 

Læs mere

Mød to succesfulde selvudgivere

Eva Maria Fredensborg og Steen Langstrup fortæller om årsagerne til, at de valgte at springe ud som selvudgivere. 

Læs mere

Massiv fremgang for eReolen efter første kvartal

Der er sket en markant opblomstring i bibliotekernes digitale udlån og antallet af unikke brugere, siden den nye, fælles udgave af eReolen gik i luften. Interessen er størst for netlydbøger, som i marts rundede 100.000 udlån for første gang.

Læs mere

Turbine afviser at tilbagekalde biografi efter plagiatsag

Turbine Forlaget har været genstand for kritik efter plagiatsag vedrørende en fodbold-biografi. Men forlaget havde ingen chance for at opdage plagiatet, som heller ikke har et omfang, der gør en tilbagekaldelse nødvendig, mener projektchef på Turbine Forlaget.   

Læs mere

Arnold Busck laver bytteordning for brugte bøger

Den 23. april, når Danmark Læser løber af stablen, sætter Arnold Busck gang i et nyt initiativ, der skal aktivere bøgerne ”hjemme på reolen, på loftet eller i kælderen, der blot samler støv.” 

Læs mere

EU-reform vækker bekymring på undervisningsforlag

På Danmarks to største undervisningsforlag, Gyldendal Uddannelse og Alinea, ser man med stor alvor på den kommende EU-reform af ophavsretten. Hvorfor ændre noget som er velfungerende, spørger Cliff Hansen, forlagsdirektør på Alinea, retorisk.

Læs mere

’Unit e’ skal tilbyde digitale godbidder fra journalistikken, fiktionen og faglitteraturen

JP/Politikens Forlag udvider sine digitale aktiviteter med nyt imprint for ”at imødekomme den øgede efterspørgsel på digitalt indhold.” 

Læs mere