Kristoffer Flakstad


En digital varmfront er på vej. Eller er den?  

Hvordan forholder Politikens Forlag sig til fremtiden efter coronakrisen, der har sat den trykte bog under pres? Og har de adgang til Big Data, som andre ikke har? Jakob Harden, chef for digital forretningsudvikling, svarer.

Læs mere

Et ekstra lag

Forfatter Sigurd Hartkorn Plaetner er en af Danmarks mest succesfulde podcast-udgivere. BogMarkedet har talt med ham om begejstringen for podcast og samspillet mellem bogen og det digitale medie.

Læs mere

På besøg i bogelskernes by

London er bøgernes stad og base for nogle af Europas største forlag og en af verdens mest anerkendte bogmesser, der løber af stablen i det tidlige forår. Derudover huser London nogle af verdens største – og ældste eksisterende boghandlere. Her ånder papirbogen.

Læs mere

Danmark er trukket i den digitale førertrøje

Det digitale marked er inde i det, man i branchen kalder den anden bølge. Mens de nye, digitale strømninger i første omgang kom fra USA, så er de skandinaviske bogmarkeder nu blevet en spiller, som det store udland lytter til, fortæller kommerciel chef på JP/Politikens Forlag, Jakob Harden.

Læs mere

Den færøske boghandlersucces

Tórshavns boghandel H. N. Jacobsens Bókhandil er en blomstrende succes. I år kan den fejre 100 år på samme adresse i Færøernes hovedstad, men hvordan kan en boghandel have så meget medvind i en lille by med kun 20.000 indbyggere? BogMarkedet har besøgt forretningen.

Læs mere

Litteratur og merchandise

I udlandet bugner boghandlere allerede af diverse typer merchandise, der knytter sig direkte til bogudgivelser. Gyldendal er gået ind på markedet. BogMarkedet har talt med udviklingschef, Carsten Odgaard.

Læs mere

Nej, forfattere skal ikke slippe for at betale skat!

Forfatteren Kaspar Colling Nielsen har foreslået, at udøvende kunstnere fritages for skat – og problematiserer samtidig, at staten tjener fedt på hans forfatterskab. Kulturordfører fra Dansk Folkeparti Alex Ahrendtsen, der selv har en baggrund som forfatter og forlægger, tager til genmæle.  

Læs mere

Tendenserne fra årets første store bogmesse

Hvilke typer fortællinger præger det internationale bogmarked i år? Og hvordan klarer den hjemlige litteratur sig på det udenlandske marked? BogMarkedet har interviewet skønlitterær forlagschef på Politikens Forlag Charlotte Weiss om hendes oplevelser på dette års London Book Fair.

Læs mere

Politikens Forlag: Sådan endte 2017 – og her er forventningerne til 2018

Årsresultaterne for de fleste danske forlag er ved at være på plads. BogMarkedet har talt med direktør på JP/Politikens Forlag Lene Juul om året, der gik, og om forventninger til dette års udgivelser og resultat. 

Læs mere

L&R: Sådan endte 2017 – og her er forventningerne til 2018

Årsresultaterne for de fleste danske forlag er ved at være på plads. BogMarkedet har talt med adm. direktør på Lindhardt og Ringhof Lars Boesgaard om året, der gik, og om forventninger til dette års udgivelser og resultat. 

Læs mere

Udgives der for mange bøger i Danmark?

Der udgives mange bøger i Danmark – men hvor mange? Og er det markant flere end for 10 år siden? BogMarkedet har talt med direktør i Danske Forlag, Christine Bødtcher-Hansen, om kvantitet - og kvalitet - på det danske bogmarked. 

Læs mere

Nyt liv i boganmeldelserne

Antallet af anmeldelser i landets dagblade daler drastisk. Kan den udvikling stoppes? Og har man som forlag og forfatter egentlig krav på, at ens udgivelse bliver anmeldt? BogMarkedet har talt med Berlingskes kultur- og debatredaktør Anne Sophia Hermansen og Peter Nielsen, redaktøren på Informations nye, udvidede bogtillæg.

Læs mere

De ukendte litteraturpriser

Nordisk Råds Litteraturpris, De Gyldne Laurbær og Debutantprisen. Visse priser og hæderslegater til danske forfattere får så meget opmærksomhed, at selv personer langt uden for bogbranchen og de litterære miljøer kender dem. Men der findes også adskillige priser, som kun de færreste har hørt om, og som pressen sjældent beskæftiger sig med. BogMarkedet har set nærmere på nogle af dem. Foto: iStock

Læs mere

Storytel Original: ”Vores ambitioner er større end de danske forlags.”

For nogle uger siden bragte BogMarkedet en artikel, hvor Dansk Forfatterforening retter en kritik af især forlagskontrakterne hos Storytel i forbindelse med deres nye serie-koncept Storytel Original. Søren Brinch Vestergaard, Head of Content & Creative hos Mofibo Books & Storytel svarer her på kritikken og fortæller om fremtidsvisionerne – og om det, han i forbindelse med lydbøger kalder ’en lille sorg’.

Læs mere

Hvem bliver ny direktør på Gyldendal?

ANALYSE: Forlagsbranchens ubestridte toppost, stillingen som adm. direktør i Gyldendal A/S er blevet ledig, efter Stig Andersen har meddelt, at han går på pension. BogMarkedet har set nærmere på nogle af de navne, der kunne tænkes at være kandidater til at overtage roret i Klareboderne.

Læs mere

Synger biografi-genren på sidste vers?

Efteråret er over os, og traditionen tro vælter det ud med biografier om berømte, kendte – og nogle, der måske engang var det. Flere forlag, også helt nye, satser stort på udgivelse af biografier – men er der et vedvarende marked for genren? Er konkurrencen ikke blevet for stor? Og er der efterhånden flere personligheder tilbage at skrive om? BogMarkedet har talt med Olav Skaaning Andersen fra det nystartede forlag Momenta og med Kim Hundevadt fra JP/Politikens Forlag.

Læs mere

Hvad vil Storytel i Tyrkiet og Bulgarien? 

Storytel, der indtil nu primært har opereret i det nordvestlige Europa, kunne for få dage siden afsløre, at selskabet går ind på både det islandske, bulgarske og tyrkiske marked. Hvorfor netop der? Og hvor langt ud i verden vil Storytel egentlig? BogMarkedet har snakket med CCO Morten Strunge om ekspansionen. 

Læs mere

DR er omsider igen vild med bøger

’Vild med bøger’ hedder DR K’s nye litteraturmagasin, som fra denne uge vil sætte fokus på bøgernes verden og glæden ved at læse. Hvilke forventninger har DR til programmet? Og er det ikke lige lovlig poppet, at der skal en kendt person i studiet hver uge for at snakke om sin læseoplevelse? BogMarkedet har talt med vært Flemming Møldrup og formanden for Dansk Forfatterforening Morten Visby. Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Læs mere

Podcasts – forlagenes nye ven?

Gyldendal har som landets første forlag hyret en podcast-redaktør. Hvorfor? Hvad er det, der gør, at podcasts rykker nu – og hvad kan branchen bruge podcasts til? BogMarkedet har talt med digital marketingschef på Gyldendal Thomas Broge-Starck og med digital rådgiver Astrid Haug.

Læs mere

Venter det kinesiske marked forude?

Forlaget Alvilda, der udgiver børne- og ungdomsbøger, har været på bogmesse i Kina – Beijing BookFair 2017. Er Kina et marked, der er værd at satse på? Eller er det kulturelt og geografisk for langt væk til, at det er profitabelt at forsøge sig med for mindre og mellemstore forlag? BogMarkedet har talt med Alvildas foreign rights-ansvarlige, Amalie Karnøe, om erfaringerne fra messen og den kinesiske fremtid.

Læs mere

Skal undervisningsforlagene være bekymrede?

Landets udgivere af læremidler oplever stor konkurrence om de samme kunder. Der har generelt været en god økonomi i at udgive undervisningsmateriale, men digital omstilling og politiske beslutninger om besparelser ligger som en mørk sky i horisonten og kan true især de mindre forlag. BogMarkedet har talt med direktør i Danske Forlag, Christine Bødtcher-Hansen, og Hanne Salomonsen, direktør for Gyldendal Uddannelse. Foto: iStock

Læs mere

Kritisk, at Den Store Danske lukker

Gyldendal har besluttet at lukke Denstoredanske.dk – webudgaven af Den Store Danske Encyklopædi. Kan vi danskere klare os uden? Og er det kulturelle fyrtårn, som Gyldendal altid har været, ved at smuldre med først lukningen af Kritik og nu Den Store Danske? BogMarkedet har talt med professor på RUC Lasse Horne Kjældgaard og litteraturkritiker og forstander på Johan Borups Højskole, Bjørn Bredal. Foto: iStock.

Læs mere

Hvordan ser branchen på JP/Politikens Forlags opkøb?

JP/Politikens Forlag har opkøbt C&K Forlag og Hr. Ferdinand. Er det godt, når de store fisk spiser de små? Og kan vi ende med at have blot tre til fire store forlag i Danmark? BogMarkedet.dk har talt med Danske Forlag og et af de mellemstore danske forlag, Modtryk. Foto: Politikens Forlag

Læs mere

Hvad er baggrunden for L&R’s nye imprint Storyhouse?

For få måneder siden blev det offentliggjort, at Ole Sønnichsen forlader Carlsen for at starte det nye imprint Storyhouse op under L&R. Siden har der været stille omkring det nye forlag – men hvad er tankerne bag? Hvilke genrer satser Storyhouse på? Og hvorfor forlod Ole Sønnichsen det Carlsen, han succesfuldt var i fuld gang med at genopbygge? BogMarkedet har fanget Sønnichsen til en snak.

Læs mere

En ulykkelig sag for hele branchen  

For få dage siden kom det frem i dagspressen, at forlaget Tiderne Skifter har undladt at betale royalties til en række udenlandske forfattere – ifølge den tidligere ejer og direktør Claus Clausen pga. systemfejl. Gyldendal, der opkøbte Tiderne Skifter i 2016, har set sig økonomisk nødsaget til at fyre de tre medarbejdere på Tiderne Skifter, mens man er gået i gang med at rydde op efter, det, der ifølge Gyldendal, gælder manglende udbetalinger på over 6 mio. kr. Hvordan ser Dansk Forfatterforening og Danske Forlag på sagen? Er der tale om en enlig svale? Og hvilke konsekvenser vil sagen få for branchen? 

Læs mere