Kristoffer Flakstad


Nyt håb til de forfattere, der får et ”nej tak”

Direktør Eva Götzsche fra EgoLibris har udviklet et nyt forlagskoncept ved navn Unite & Write, der går i luften om få dage. I samarbejde med flere etablerede forlag, herunder Saga, Lindhardt og Ringhofs digitale forlag, er åndstanken at støtte forfatterspirer og udbrede læselyst. Hvorfor? Og hvordan? BogMarkedet stiller her skarpt på det nye koncept. Foto: Camilla Hey

Læs mere

Nyt forlag kalder sig et udgiverkollektiv

Forlaget Fredag er det nyeste skud på forlagsstammen og vidner om, at udgivelse af smal litteratur har vind i sejlene. Den første roman, Line Kjeldsen Jensens 'Hver dag starter det forfra', har allerede fået stor opmærksomhed i dagspressen – så hvad er næste skridt? Og hvilke ambitioner har folkene bag forlaget? BogMarkedet har interviewet talskvinde Betty Frank Simonsen.

Læs mere

Bøger & Papir slået sammen med Bog & Idé

28 butikker i kæden Bøger & Papir er dette forår blevet til Bog & idé-butikker. Dermed har Bog & idé yderligere cementeret positionen som Danmarks største boghandlerkæde med nu 122 butikker. Hvilke konsekvenser vil sammenlægningen få? Hvordan ser Index Retail på fremtiden? BogMarkedet har talt med markedschef i Indeks Retail A/S Anders Dahl Iversen.

Læs mere

Nye forlagstanker på Vesterbro

På Byens Forlag i København er redaktørerne også cafémedarbejdere og boghandlere. Her kan man få læst et digt op til 10 kr. – og mødelokaler og kontorer er afskaffet. Stifter og direktør Thomas Aagaard Skovmand ønsker åbenhed og kreativitet. Han insisterer på at møde både forfattere og læsere i øjenhøjde. BogMarkedet har været en tur i Istedgade for at høre mere om forlaget, der lever af at tænke ud af boksen og gerne vil være en del af byen. 

Læs mere

Når reality-stjerner og SoMe-folk bliver forfattere

Gustav Salinas, Linse Kessler, Fie Laursen, Marcus & Martinus. Reality-stjerner, SoMe-folk og unge popstjerner fylder stadig mere på den litterære scene. Er det et knæfald for den seriøse litteratur? Og prøver forlagene ikke blot at score nogle hurtige penge på ansigter, der i forvejen er kendte fra tv og nettet? BogMarkedet har interivewet forlagsdirektør for nonfiktion på JP/Politikens Forlag, Kim Hundevadt.

Læs mere

Fire norske forlag får kæmpebod for karteldannelse. Kan det samme ske i Danmark?

Forlagene Aschehoug, Cappelen Damm, Gyldendal og Schibsted er tilsammen idømt en bod på 32 mio. norske kroner for at bryde konkurrencereglerne. Kan noget lignende ske i Danmark? BogMarkedet har bedt Danske Forlag om at kommentere den opsigtsvækkende sag.

Læs mere

Hvad vil L&R bruge det pæne årsresultat til?

Forlagshuset Lindhardt og Ringhof kom ud af 2016 med et overskud før skat på 11,3 mio. kr. ud af en nettoomsætning på 329,5 mio. kr. Det er et af forlagets bedste resultater, og omsætningen voksede i forhold til 2015 i et ellers vigende marked. Hvordan er det lykkedes? Og hvad er forlagets fremtidsvisioner nu? BogMarkedet har interviewet adm. direktør Lars Boesgaard.

Læs mere

Dansk Forfatterforening: eReolen og de store forlag bør lytte til os

Forfatterforeningen ser sig som en tredje part i forhandlingerne mellem eReolen og de forlag, der står uden for en aftale. “Vi har konkrete løsninger, der kan sikre en stabil fremtid”, siger næstformand Morten Visby og bekræfter i dette interview med BogMarkedet, at foreningen gerne vil være brobygger mellem de stridende parter.

Læs mere

Noget om Sigurd Hartkorn Plaetner

Forfatteren Sigurd Hartkorn Plaetner er gået utraditionelle veje og har skabt podcasten ’Noget om Emma’. Her interviewer han sin egen hovedperson fra debutromanen ’Noget om Vitus’. Projektet er blevet realiseret i et samarbejde med Prxjects by Mercedes Benz. BogMarkedet mødtes med Sigurd Hartkorn Plaetner til en snak om at blande dokumentar og fiktion, om værdibaserede partnerskaber med et firma – og om nye, digitale tider i bogbranchen.

Læs mere

Bogbloggerne er for alvor på vej ind i varmen

Det er nye (medie)tider i den danske bogbranche. Dagbladene skærer fortsat ned i antallet af anmeldelser – og forlagene er i stigende grad begyndt at se sig om efter alternative PR-kanaler. Er der grund til bekymring? Og hvad stiller man op, når aviserne mister fodfæste? BogMarkedet har snakket med pressechef på JP/Politikens Forlag Camilla Høy om anmeldere, bloggere og sociale medier.

Læs mere

Sådan reagerer konkurrenterne på Storytels køb af People’s Press.

Hvad siger de nærmeste konkurrenter i branchen til salget af People’s Press? Frygter man opkøbet? Eller er det ligefrem en fordel? BogMarkedet har talt med L&R og JP/Politikens Forlag.

Læs mere

Derfor vil Gyldendal Uddannelse ikke samarbejde med Lix

Distributionsplatformen Lix tilbyder sine kunder digitale læremidler og samarbejder med en række danske såvel som udenlandske forlag. Flere forlag, herunder Gyldendal, har dog bekendtgjort, at de ikke ønsker at arbejde sammen med Lix, som i forrige uge var ude i pressen for at fortælle, at man nu vil søge mod udenlandske markeder. I dette interview med BogMarkedet forklarer Hanne Salomonsen, direktør for Gyldendal Uddannelse, hvorfor landets største forlag ikke ønsker et samarbejde med Lix.

Læs mere

SKI afviser kritikken fra Biblioteksmedier A/S

Biblioteksmedier A/S beskyldte i sidste uge konkurrenten iMusic for urent trav – og rettede samtidig en kritik mod SKI – Statens og Kommunernes Indkøbsservice. SKI ønsker ikke at give et interview til BogMarkedet om sagen, men markedsdirektør i SKI, Rasmus Lund Kongsgaard, har sendt en skriftlig udtalelse til BogMarkedet, som kan læses her.

Læs mere

Saxo vil sælge data til forlag og forfattere

Saxo er den mest populære danske netbutik – og den eneste danske webbutik i top fem – ifølge FDIH’s årlige e-handelsanalyse. Nu er Saxo på vej ind på et nyt marked: De vil stille data til rådighed for forlag og andre aktører i branchen. Hvordan kommer det til at fungere i praksis? Og hvordan ser man på konkurrencen fra Amazon og Plusbog.dk? BogMarkedet har talt med adm. direktør Jørgen Balle Olesen.

Læs mere

Hvorfor gøre det vanskeligere, når branchen i forvejen har det svært?

Der finder en forskelsbehandling sted blandt de danske boghandlere. Branchen tilgodeser de store kæder og lader de nye, mindre butikker i stikken, mener kædechefen Peter Reismer fra boghandlerkæden Kon-tur. Han ønsker, at branchen skal diskutere de urimelige forhold, herunder forskellen på 4- og 5-cifrede forhandlernumre.

Læs mere

Biblioteksmedier A/S: ”iMusic har vundet udbudsrunde med urent trav. Bibliotekerne mister millioner”

Ifølge adm. direktør René Milholt, Biblioteksmedier A/S, har konkurrenten iMusic vundet udbuddet af leverancer til landets biblioteker og skolebiblioteker på tvivlsomme præmisser, der samtidig udhuler bibliotekernes budgetter. Biblioteksmedier A/S har derfor indsendt klage til Klagenævnet for Udbud, fortæller direktøren til BogMarkedet.

Læs mere

Når forlag støtter velgørende projekter  

Der dukker jævnligt eksempler på ’velgørenhedslitteratur’ op i branchen. Flere forlag sender bøger på gaden, hvis overskud går til velgørende formål som Dansk Flygtningehjælp. Skyldes det ren og skær hjertegodhed? Eller har det også en medtænkt PR-effekt? Og skal forlagene passe på med at blive politiske? BogMarkedet har talt med Gyldendal og Politikens Forlag, der begge på det seneste har støttet velgørende formål.

Læs mere

Rasler salget af e-bøger virkelig ned? 

For få uger siden bragte Politiken en artikel med overskriften ’Salget af e-bøger rasler ned’. Er det nu også den fulde sandhed? Eller er det en hurtig konklusion, der skal tages med forbehold? BogMarkedet har bedt digital salgschef hos Gyldendal Carsten Odgaard om at kommentere udsagnet i Politiken-artiklen. 

Læs mere

Er forfatteren sin egen bedste PR-agent?

Mange forfattere oplever store udfordringer med at trænge gennem mediemuren. Dagbladene mister læsere, sociale medier tager over – og gør forlagene egentlig nok for at markedsføre bøgerne? BogMarkedet har talt med formand for Dansk Forfatterforening Jakob Vedelsby, der her kommer med både gode råd og opfordringer til forfattere såvel som forlag.

Læs mere

Nyt imprint under Turbine hilser både lyrik og romaner velkommen

Turbine forlaget går i luften med et nyt imprint: ARTUR. Her skal der være plads til både smal, eksperimenterende skønlitteratur og store episke værker. ”Et rigtigt forlag har den rette blanding af gynger og karruseller – det er både en børs og en katedral”, udtaler redaktionschef Hans Henrik Schwab til BogMarkedet og uddyber her, hvad ambitionerne og formålet med ARTUR er.

Læs mere

Aftale mellem eReolen og Politikens Forlag er næppe lige om hjørnet

JP/Politikens Forlag står sammen med Gyldendal og People’s Press uden for eReolen. Hvorfor vil de ikke være med i Vestergade? Og hvad skal der til, for at vi ser forlagets bøger inde på bibliotekernes digitale reol? BogMarkedet har talt med digital- og udviklingschef Jakob Harden. 

Læs mere

Poesi, Karl Marx og verdensklassikere i lufthavnen

Begrebet 'lufthavnslitteratur' bruges i flæng om knaldromaner og simple krimier. Men er den betegnelse fair? Og hvordan går det egentlig med at sælge bøger i en fortravlet lufthavn? BogMarkedet har nærstuderet udvalget hos WHSmith i Kastrup og talt med lederen af lufthavnens fire boghandlere, Suzanne Bach-Marklund.

Læs mere

Fravælger bevidst de store boghandlerkæder

Forfatter og journalist Tommy Heisz driver sit eget mikroforlag Neon & Nordlys, hvor han udgiver lyrik. Han har – som flere andre udgivere af smal litteratur – besluttet at gå uden om de store kæder i sit salgsfremstød. Hvorfor? Og hvor kan man så købe hans digte? BogMarkedet kaster lys på en stigende tendens i branchen.

Læs mere

Plusbog.dk bliver online boghandel – også for ikke-medlemmer

Plusbog.dk ændrer deres koncept. I dag er det blevet officielt, at den stærkt voksende fordelsklub nu også bliver en online boghandel for kunder, der ikke har et medlemsskab. Plusbog.dk bliver dermed en større konkurrent til Saxo.com og de øvrige aktører på online-markedet. Hvad er Plusbog.dk’s strategi? Og hvordan vil de skille sig ud? BogMarkedet har talt med CEO og partner Andreas Dirksen.

Læs mere

L&R: “3-årig aftale med eReolen er det rigtige for os”

 

– “men vi forstår godt de andre store forlag”, udtaler redaktionschef for L&R Digital Lasse Korsemann Horne. Han uddyber her over for BogMarkedet, hvorfor L&R ser langt mere positivt på eReolen end fx Gyldendal og Politikens Forlag og nu har indgået en 3-årig aftale.

Læs mere