LitteraturNu.dk


En balance mellem kærlighed og sygdom – Karen Fastrup HUNGERHJERTE

Karen Fastrups HUNGERHJERTE er en gribende autofiktiv roman om at blive diagnosticeret med en psykisk sygdom, om menneskelig skrøbelighed og om et hjerte, der for evigt vil hungre efter intimitet og kærlighed.
The post En balance mellem kærlighed og sygdom – Karen Fastrup HUNGERHJERTE appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Hyp Hyp Motherfuckers indeed – Molly Balsby PONYPRIVILEGIET

I Molly Balsbys debutdigte kan man blive klogere på både piger og ponyer, og hvad det er, der forbinder de to til hinanden. Det er på én gang cute og hardcore. Og så er det sjovt
The post Hyp Hyp Motherfuckers indeed – Molly Balsby PONYPRIVILEGIET appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

‘Ironien er den ypperste form for oprigtighed’ – Enrique Vila-Matas DER ER ALDRIG NOGEN ENDE PÅ PARI

Under ironien er Vila-Matas’ roman en intelligent, underholdende og stilistisk overlegen roman om at skrive og leve i Paris, og om hvordan man lærer at holde livet – og sig selv – ud.
The post ‘Ironien er den ypperste form for oprigtighed’ – Enrique Vila-Matas DER ER ALDRIG NOGEN ENDE PÅ PARIS appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Gennem det ækle og gentagelsen mod en ny form for væren – Madame Nielsen THE MONSTER

Det vrimler med tvillinger, fordoblinger og forskydninger i Madame Nielsens fjerde roman THE MONSTER, der trods sin gentagelsestrang på ingen måde er kedelig.
The post Gennem det ækle og gentagelsen mod en ny form for væren – Madame Nielsen THE MONSTER appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Forfaldets eventyrland – Gregor von Rezzori EN ANTISEMITS ERINDRINGER

Erindringen bøjes til det yderste i von Rezzoris mesterligt sprudlende og tvetydigt jødehadende vidnesbyrd fra en verden i opløsning.
The post Forfaldets eventyrland – Gregor von Rezzori EN ANTISEMITS ERINDRINGER appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Når skilsmissen rammer, tager dyreinstinktet over – Monica Isakstuen VÆR GOD VED DYRENE

Monica Isakstuen skriver præcist og uden omsvøb om en kernefamilie i opløsning og det instinktivt unaturlige i at dele et barn. Det er råt, og det er rasende godt.
The post Når skilsmissen rammer, tager dyreinstinktet over – Monica Isakstuen VÆR GOD VED DYRENE appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Præcise, henførte essays – Martin Bastkjær DE ANDRES GEOMETRI

’Fascineret, lydhør, forelsket, overtaget, grådig og hengiven’. Martin Bastkjærs beskrivelse af Amalie Smiths forfatterskab siger også noget om hans egne essays forhold til litteratur.
The post Præcise, henførte essays – Martin Bastkjær DE ANDRES GEOMETRI appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Menneskelivet mellem plantearter og obskure instanser – Hiromi Itō VILDGRÆS VED FLODLEJET

Hiromi Itōs poesi rummer modbydelige motiver og triste tematikker. Den er på én gang en smuk fortælling om migration og familierelationer og en poetisk pærevælling af levende lig og vilde planter.
The post Menneskelivet mellem plantearter og obskure instanser – Hiromi Itō VILDGRÆS VED FLODLEJET appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Håbet om at forlade angsten i fremtiden – Kristian Leth HÅB – ET FORSVAR FOR FREMTIDEN

En historienørd med angst for fremtiden formidler videnskab og oplysning i en flydende fortælling. Over 240 sider og 118 fodnoter forlader Kristian Leth sin fremtidsfrygt og inviterer læseren til at gøre det samme.
The post Håbet om at forlade angsten i fremtiden – Kristian Leth HÅB – ET FORSVAR FOR FREMTIDEN appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Kærlighedens mange ansigter – Lev Tolstoj ANNA KARENINA

’Hvis du leder efter perfektion, vil du aldrig blive tilfreds’ lyder et citat i Lev Tolstojs værk ANNA KARENINA. Perfektion er dog netop, hvad du finder i denne roman.
The post Kærlighedens mange ansigter – Lev Tolstoj ANNA KARENINA appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Verden er borgerskabets, men livet tilhører drømmerne – Nescio SMÅ TITANER

Hollandske Nescios stilfærdige verdenslitteratur er for første gang oversat til dansk. Hans hyldest til kunstersjælen og formålsløsheden er ligeså kærkommen i dag, som da han skrev den.
The post Verden er borgerskabets, men livet tilhører drømmerne – Nescio SMÅ TITANER appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

At bære det, man har mistet – Caspar Eric ALT HVAD DU EJER

Sorgen over at miste et kommende barn får rørende udtryk i Caspar Erics sprogligt set ligefremme, men også lidt uintense fjerde digtbog.
The post At bære det, man har mistet – Caspar Eric ALT HVAD DU EJER appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Welcome to the coolness – Nanna Storr-Hansen MIMOSA

Som kvinde kan man genkende sig selv i jeget i MIMOSA, der hengiver sig helt og holdent til sin elskede i en eksklusion af andre. Boblen er uigennemtrængelig, kun naturen må bryde ind.
The post Welcome to the coolness – Nanna Storr-Hansen MIMOSA appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

En forkastelse af det normative og anstændige – Sally Rooney SAMTALER MED VENNER

Fortællingen i SAMTALER MED VENNER indeholder netop det, titlen med storslået forføriskhed antyder. Den er en troværdig hyldest til fortvivlede unge mennesker.
The post En forkastelse af det normative og anstændige – Sally Rooney SAMTALER MED VENNER appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

‘Vi aner ikke, hvad solen er for noget’ – Et Roskildeinterview med Theis Ørntoft

På en skoldhed julidag mødte LitteraturNu Theis Ørntoft til en snak om udskejende teenagere, utålmodige digtere, solen, ondskab i kosmos og om, hvordan både kunst og festivalliv er nødvendige ventiler i vores alt for ordnede samfund. Lyt med!
The post ‘Vi aner ikke, hvad solen er for noget’ – Et Roskildeinterview med Theis Ørntoft appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

10 principper for en killjoy – Sara Ahmed KILLJOY-MANIFEST

Den britisk-australske akademiker og aktivist Sara Ahmed udstikker guidelines i et stramt komponeret og særdeles aktuelt manifest.
The post 10 principper for en killjoy – Sara Ahmed KILLJOY-MANIFEST appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Creme de la creme for minimalismefans – Helle Helle DE

Helle Helles nye bog DE er en roman, hvor alt det, der ikke siges, taler højest. Ja, det råber faktisk.
The post Creme de la creme for minimalismefans – Helle Helle DE appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Et retningsløst helvede – Knud Romer KORT OVER PARADIS

Knud Romers skildring af sit personlige helvede er hjerteskærende, grotesk og grinagtigt, men lider under en skribent, der vil for meget.
The post Et retningsløst helvede – Knud Romer KORT OVER PARADIS appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

‘Motiverne, han malede over, måtte han sige farvel til’ – Kenneth Jensen DET GØR SOM EN FABEL

Jensens digtsamling skulle have holdt titlens løfte, for det er anslagene til prosa, den gør bedst. Digtene er glimt og anslag, men rød tråd og noget på sinde savnes. Citat Man skal som mand huske, at man som kvinde husker. […]
The post ‘Motiverne, han malede over, måtte han sige farvel til’ – Kenneth Jensen DET GØR SOM EN FABEL appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Det er ikke neoliberalismens skyld, men … Mikkel Krause Frantzen EN FREMTID UDEN FREMTID

Depression er exceptionelt velegnet som omdrejningspunkt for en samtidsanalyse, men desværre bliver Mikkel Krause Frantzens nye bog aldrig mere end fascineret og akademisk tilstrækkelig.
The post Det er ikke neoliberalismens skyld, men … Mikkel Krause Frantzen EN FREMTID UDEN FREMTID appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Dobbeltanmeldelse: Dødens stilleben – Gabrielle Wittkop NEKROFILEN og EKSEMPLARISKE BORTGANGE

Med dobbeltudgivelsen af Gabrielle Wittkops værker fra henholdsvis 1972 og 1980 opstår muligheden for at følge kroppens forfald helt ud i dens yderste konsekvens.
The post Dobbeltanmeldelse: Dødens stilleben – Gabrielle Wittkop NEKROFILEN og EKSEMPLARISKE BORTGANGE appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Ikke alle knuder er til for at blive bundet op – Gunnhild Øyehaug KNUDER

Øyehaug binder karakterer og noveller sammen med en begejstrende uforudsigelighed, så man får øje på det fine og det sjove i alt det uløseligt svære.
The post Ikke alle knuder er til for at blive bundet op – Gunnhild Øyehaug KNUDER appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Underholdende, overfladisk magi – Pasi Ilmari Jääskeläinen DEN SKINBARLIGE SANDHED OM LUMIKKOS LITTE

På trods af stor idérigdom og en medrivende fortælling, snubler Jääskeläinens roman over sin egen opfindsomhed, længe inden den når at blive så god, som man ville ønske den var.
The post Underholdende, overfladisk magi – Pasi Ilmari Jääskeläinen DEN SKINBARLIGE SANDHED OM LUMIKKOS LITTERÆRE SELSKAB appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Andres øjne tæt på – Emma Bess MØDRE DØTRE SØSTRE

Med MØDRE DØTRE SØSTRE skriver Emma Bess på smuk og sørgmodig vis om de små krusninger og usikkerheder, som vores nærmeste relationer rummer.
The post Andres øjne tæt på – Emma Bess MØDRE DØTRE SØSTRE appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Rene, transparente tanker – Jelena Lengold MARKEDSGØGLEREN

Serbiske Jelena Lengolds’ novellesamling balancerer overbevisende på en hverdagsknivsæg præcis dér, hvor det banale og det skæbnesvangre konstant og på overraskende vis flyder ind i hinanden.
The post Rene, transparente tanker – Jelena Lengold MARKEDSGØGLEREN appeared first on LitteraturNu.

Læs mere