LitteraturNu.dk


Man kan ikke lære gammel hund nye kunster – Ian Rankin GAMLE FJENDER

Hvidvask af penge i gustne spillebuler. Gamle fjender i underverdenen. Det er opskriften på den seneste bog om nypensionerede Rebus, som ikke kan holde fingrene helt fra kødgryderne.
The post Man kan ikke lære gammel hund nye kunster – Ian Rankin GAMLE FJENDER appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Det er ikke let – Selma Rosenfeldt-Olsen LEIPZIGER TAGEBUCH

LEIPZIGER TAGEBUCH er et fint fortalt, men lidt for spinkelt portræt af en ung og anstrengende hovedperson, som man alligevel ikke kan lade være med at heppe lidt på.
The post Det er ikke let – Selma Rosenfeldt-Olsen LEIPZIGER TAGEBUCH appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

En billig chokoladeskal – Pamela Moore CHOKOLADE TIL MORGENMAD

Det er ligeså usundt, som det lyder. Genudgivelsen af Pamela Moores coming of age-roman fra 1956 byder på tidløse billeder og sproglige skuffelser.
The post En billig chokoladeskal – Pamela Moore CHOKOLADE TIL MORGENMAD appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

I was so much older then. I’m younger than that now. – Sternberg TIDSREJSEDIGTE

Sternbergs seneste bog er både tænksomt konstrueret og fuld af udsyn. Men den savner noget af den opslugthed, der gjorde dens forgængere så medrivende. Citat (…) meget af det jeg tænker over kan ikke bruges dér hvor jeg er overflødige […]
The post I was so much older then. I’m younger than that now. – Sternberg TIDSREJSEDIGTE appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Den svære affære – Tine Høeg NYE REJSENDE

Tine Høeg skriver indimellem hjerteskærende, indimellem lidt kedeligt, om en affære mellem to pendlere.
The post Den svære affære – Tine Høeg NYE REJSENDE appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Lorten, der aldrig blev opdaget – Thomas Korsgaard HVIS DER SKULLE KOMME ET MENNESKE FORBI

Thomas Korsgaard har fået meget ros for sin debutroman, og det er ikke ufortjent. Dog virker teksten mere som et terapeutisk projekt end et litterært mesterværk.
The post Lorten, der aldrig blev opdaget – Thomas Korsgaard HVIS DER SKULLE KOMME ET MENNESKE FORBI appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Umodenhedens projekt – Witold Gombrowicz DAGBOG 1953-1958

I en kritik, der behandler snart sagt alt i hans samtid, formulerer den polske forfatter Witold Gombrowicz i sin dagbog et kunstnerisk projekt, der også er en livsfilosofi.
The post Umodenhedens projekt – Witold Gombrowicz DAGBOG 1953-1958 appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Imperiets begyndende fald – Ngûgî wa Thiong’o I FORTOLKERENS HUS

Med et ben bag kostskolens mure og et ben i Kenyas politiske uro i 1950’erne beretter Ngûgî wa Thiong’o om sin egen og landets politiske forandring.
The post Imperiets begyndende fald – Ngûgî wa Thiong’o I FORTOLKERENS HUS appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Ingenborg og Sophie Alone i hver deres svømmebassin – Lea Marie Løppenthin PANSER

Efter digtsamlingerne NERVERNES ADRESSE og MARTS ER BEDST kaster Løppenthin sig skarpt og vellykket over en ny genre.
The post Ingenborg og Sophie Alone i hver deres svømmebassin – Lea Marie Løppenthin PANSER appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Farvet af denne her tristhed – Caspar Eric AVATAR

Der er ikke meget håb i Caspar Erics ret så gode, men også lidt ujævne, digtsamling nummer tre, der sorgfuldt og vredt skriver om depression, selvmord og sproglig afmagt.
The post Farvet af denne her tristhed – Caspar Eric AVATAR appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Rundt i Bjelkes salatslynge – Henrik Bjelke DET ABSOLUTTE NÆRVÆRS DELIRIUM

Bjelke is back. Nu kan man igen fryde sig over Henrik Bjelkes ordorgier i tekstudvalget DET ABSOLUTTE NÆRVÆRS DELIRIUM.
The post Rundt i Bjelkes salatslynge – Henrik Bjelke DET ABSOLUTTE NÆRVÆRS DELIRIUM appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Hør min frygtelige historie! – Hassan Blasim TOSSEN FRA FRIHEDSPLADSEN

Irakiske Hassan Blasim blander det utrolige og det råt realistiske i sine noveller om flugt, vold og diktatur, der altid også handler om fortællingen selv.The post Hør min frygtelige historie! – Hassan Blasim TOSSEN FRA FRIHEDSPLADSEN appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Woolf er træt af at gå – Virginia Woolf ÅRENE

ÅRENE er en slægtsroman, der viser den engelske middelklasses sæder og vaner fra 1880 til 1930. På trods af det poetiske sprog er den lidt af en ørkenvandring.The post Woolf er træt af at gå – Virginia Woolf ÅRENE appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

‘Udmattet, ekstatisk’ – Niels Henning Falk Jensby TECHNO

Det flyder med kropsvæsker, stoffer og nedbrudte kroppe i Niels Henning Falk Jensbys voldsomme debutroman, TECHNO, der er en velskrevet rejse ind i ukendte rum.The post ‘Udmattet, ekstatisk’ – Niels Henning Falk Jensby TECHNO appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Den, der behersker håret, er konge over dem alle – Sofi Oksanen NORMA

Sofi Oksanen spinder en magisk krimifortælling omkring et tema om hår og skildrer med et samfundskritisk perspektiv vrangsiden af skønhedsindustrien og dens udnyttelse af usynlige ofres kroppe.The post Den, der behersker håret, er konge over dem alle – Sofi Oksanen NORMA appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Overvældet af lidelse – Svetlana Aleksijevitj ZINKDRENGENE

Det er et overvældende kor af fortvivlede stemmer der står frem i Svetlana Aleksijevitjs samling af vidnesbyrd fra den sovjetiske krig i Afghanistan.The post Overvældet af lidelse – Svetlana Aleksijevitj ZINKDRENGENE appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Genindspilning af fortiden – Heiner Müller DIGTE EFTER MURENS FALD

Heiner Müller skriver digte om kroppen og samfundets vedvarende forfald der peger på sammenhængen mellem før og nu.The post Genindspilning af fortiden – Heiner Müller DIGTE EFTER MURENS FALD appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Vi er natdyr – Mette Zingenberg MIN LILLE HORROR

I en urolig debutbog skriver Mette Zingenberg fabulerende noveller om fortabte eksistenser. Det er herligt ambitiøst, og MIN LILLE HORROR holder sådan nogenlunde niveauet.The post Vi er natdyr – Mette Zingenberg MIN LILLE HORROR appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Det rabler – César Aira VARAMO og LITTERATURKONFERENCEN

César Airas to vildtfabulerende kortromaner nedbryder al logik. I stedet giver de suverænt og humoristisk form til selvmodsigelser, forviklinger og hyperaktive narrativer.The post Det rabler – César Aira VARAMO og LITTERATURKONFERENCEN appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Candyfloss har også en udløbsdato – Fjodor Dostojevskij HVIDE NÆTTER

Dostojevskij kalder selv denne tidlige mini-roman for sentimental. Det russiske følelsesspil tangerer det overdrevne og spejler både kendte og ukarakteristiske sider af forfatteren selv.The post Candyfloss har også en udløbsdato – Fjodor Dostojevskij HVIDE NÆTTER appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Bøn til et godartet kaos – Simon Grotrian DEN KORSFÆSTEDE BUDDING

Som altid er Simon Grotrians poesi en himmelflugt gennem forvirret skønhed. Synerne er både svale og kaotiske. Denne gang handler det om at prøve at stole på dem.The post Bøn til et godartet kaos – Simon Grotrian DEN KORSFÆSTEDE BUDDING appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Noget at holde fast i – Tom Malmquist I HVERT ØJEBLIK ER VI STADIG I LIVE

Sorgen er konkret og detaljerne effektfulde i Tom Malmquists kandidat til Nordisk Råds Litteraturpris. Romanen skildrer det forløb, han selv var igennem, da han mistede sin kæreste og blev far på samme tid.The post Noget at holde fast i – Tom Malmquist I HVERT ØJEBLIK ER VI STADIG I LIVE appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Ofelia i rosenbedet – Olga Ravn DEN HVIDE ROSE

Olga ravns poesi er som svale stykker af ost i munden, men jeg bliver ikke rigtig rørt.The post Ofelia i rosenbedet – Olga Ravn DEN HVIDE ROSE appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

To skåle blod – Yu Hua FORTÆLLINGEN OM DENGANG XU SANGUAN SOLGTE SIT BLOD

FORTÆLLINGEN OM DENGANG XU SANGUAN SOLGTE SIT BLOD er endnu en glimrende roman fra Yu Huas hånd om almindelige menneskers kår i Kina under Mao.The post To skåle blod – Yu Hua FORTÆLLINGEN OM DENGANG XU SANGUAN SOLGTE SIT BLOD appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Selvhadets afkast – Cecilie Lind SCARYKOST

'Krop og mad og ad.' Gennem neurotiske, fjollede og ævlende tekster skildrer Scarykost en sygdomserfaring med både alvor og lethed, så det kan mærkes på egen krop.The post Selvhadets afkast – Cecilie Lind SCARYKOST appeared first on LitteraturNu.

Læs mere