LitteraturNu.dk


De har jo allesammen ret – Linn Ullmann DE UROLIGE

Anmelderne, altså. Linn Ullmanns genrebrydende, anmelderroste roman er præcis dette: Genreforvirret og anmelderrost. Læs den.The post De har jo allesammen ret – Linn Ullmann DE UROLIGE appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

En impressionistisk antiophobningsguide – VIDE VERDEN: LISSABON

Aarhus Universitetsforlags Lissabon-essays anviser, når de er bedst, flere forsvindingspunkter end orienteringspunkter. Det er passioneret flanørkunst, og det er forbandet befriende.The post En impressionistisk antiophobningsguide – VIDE VERDEN: LISSABON appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Novellen er et bur på udkig efter en fugl – Ali Smith DEN FØRSTE PERSON OG ANDRE HISTORIER

Ali Smiths novellesamling er lettilgængelig, underholdende læsning om kærlighed, om litteraturteori, om en sær baby, om et du og om et jeg.The post Novellen er et bur på udkig efter en fugl – Ali Smith DEN FØRSTE PERSON OG ANDRE HISTORIER appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Som voksen kan man gøre som man vil, men det vil man ikke altid – Beate Grimsrud EVIGHEDSBØRNENE

EVIGHEDSBØRNENE er fyldt med sære enspændermønstre. Samlet set er romanen et portræt af en gruppe mennesker, der ikke er tilværelsen som voksne voksen nok.The post Som voksen kan man gøre som man vil, men det vil man ikke altid – Beate Grimsrud EVIGHEDSBØRNENE appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Mennesket er en svækket teenager – Michel Houellebecq UDVIDELSE AF KAMPZONEN

UDVIDELSE ER KAMPZONEN er langt fra Houellebecqs bedste roman – men det er en nyttig kuriositet for aficionados.The post Mennesket er en svækket teenager – Michel Houellebecq UDVIDELSE AF KAMPZONEN appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Fornedrelsens logik – Hermann Ungar DE LEMLÆSTEDE

Fornedrelsen og ydmygelserne vil ingen ende tage i Hermann Ungars DE LEMLÆSTEDE, og det er fremragende læsning.The post Fornedrelsens logik – Hermann Ungar DE LEMLÆSTEDE appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

At læse kan også være simpelt – Carlos Ruiz Zafón TÅGENS FYRSTE

Denne genudgivne ungdomsroman fra 1992 er ikke noget særligt. Den følger en velkendt skabelon, og sproget er næsten irriterende – men den simple læseglæde kan man ikke tage fra den.The post At læse kan også være simpelt – Carlos Ruiz Zafón TÅGENS FYRSTE appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Det drejer sig om kritik og modstand – Judith Butler KRIGENS RAMMER

Med Krigens rammer giver Butler en relevant og indigneret politisk og filosofisk samtidsanalyse, der på flere måder kræver meget af sin læser.The post Det drejer sig om kritik og modstand – Judith Butler KRIGENS RAMMER appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Firbenslyrik – Laus Strandby Nielsen NÅR DET ER MØRKT, BLIVER DET LYST

Laus Strandby Nielsens digte svæver rundt om det, der ikke kan siges. Indimellem meget præcist.The post Firbenslyrik – Laus Strandby Nielsen NÅR DET ER MØRKT, BLIVER DET LYST appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Vil jeg virkelig vide hvem der gjorde det? – P.D. James DÆK ANSIGTET TIL, MED KNIVEN I HJERTET og UN

Når P.D. James holder sig til den klassiske whodunit er hun bedst men hendes bedste er ikke specielt godt.The post Vil jeg virkelig vide hvem der gjorde det? – P.D. James DÆK ANSIGTET TIL, MED KNIVEN I HJERTET og UNATURLIGE ÅRSAGER appeared first on LitteraturNu.

Læs mere

Med lov skal land bygges – Martin Jensen KONGENS THEGN

Glimrende afslutning på Martin Jensens middelalderspionthrillerserie om Halfdan, Winston og Alfilda, hvor det lykkes at binde den spændende historie om etableringen af en nation sammen.The post Med lov skal land bygges – Martin Jensen KONGENS THEGN appeared first on LitteraturNu.

Læs mere